Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Horrorfeest voor kinderen tijdens Sint Maarten

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STEDENWIJK – Kinderen kunnen tijdens Sint Maarten griezelen in Stedenwijk. “Oudere kinderen vinden het vaak niet meer zo leuk om met Sint Maarten de deuren langs te gaan”, aldus Denise Rijnders. “Daarom organiseren we al een paar jaar een eng horrorfeest op 11 november.”
Denise Rijnders organiseert een horrorfeest op 11 november. (Foto: aangeleverd)

De grote tent aan de Edestraat is op 11 november compleet ingericht als een eng horrorhuis. Voor de jongere kinderen is er buiten het sprookje Sneeuwwitje. Het evenement bestaat al een paar jaar. “Ik heb de organisatie in 2011 overgenomen van een buurvrouw. We zijn klein begonnen en betaalden alles in het begin uit eigen zak. Sinds vorig jaar is het evenement een stuk groter omdat we nu een wijkbudget hebben. We begonnen met een clubje van zes en het is uitgegroeid naar 30 personen in de organisatie. We verwachten ruim 200 kinderen.”
Het thema van het feest is dit jaar ‘Welcome to hell’. “Alle horrorlegendes zijn aanwezig zoals Blade, Hannibal Lector en Chucky. In de grote tent van 4 bij 8 bouwen we een soort doolhof met verschillende kamers en schrikeffecten waar de kinderen twee-aan-twee doorheen kunnen lopen. Er lopen 30 mensen verkleed als de horrorlegendes door de tent. Het is eng, maar we zijn geen Walibi. Als een kind bang is, maken we het niet te eng. Wat grotere meiden kwamen vorig jaar gillend de tent uit. Om daarna nog drie keer naar binnen te gaan.”
Ook aan de kleintjes is gedacht. “Voor hen hebben we buiten het huis van Sneeuwwitje nagebouwd. Er is ook een echte stiefmoeder compleet met spiegel.” De organisatie maakt alles zelf. “Zo hebben we alle wanden in de tent zelf gemaakt en is er een bed dat omhoogkomt. Het feest vergt veel voorbereiding. Het hele jaar door zijn we al op zoek naar spullen in het thema en schaffen we veel aan.”
Kinderen kijken, volgens Rijnders, uit naar het evenement. “Al in maart vragen ze of we het dit jaar weer organiseren, omdat ze het zo leuk vinden. We vinden het vooral belangrijk om als buren onder elkaar iets te organiseren voor de kinderen in de buurt. Zo leren mensen elkaar kennen.”
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen