Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Sportpenning voor Almeerse sporters

POORT - Voetbalster Desiree van Lunteren en de hockeyers Jonas de Geus en Terrance Pieters kregen dinsdagavond de sportpenning van de gemeente Almere uitgereikt door wethouder Sport René Peeters. De onderscheidingen werden tijdens het sportcafé in het Topsportcentrum uitgereikt in aanwezigheid van Almeerse sportverenigingen, buurtsportcoaches en inwoners.
Wethouder René Peeters reikte de penningen uit. (Foto: Fred Rotgans)

Desiree van Lunteren won afgelopen zomer als speelster van het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Desiree van Lunteren speelde in Almere onder andere bij sv Almere, SC Buitenboys en AS’80. Sinds 2012 speelt ze bij Ajax.
Hockeyer Jonas de Geus kreeg de sportpenning omdat hij met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen won door in de finale België te verslaan. Zijn collega Terrance Pieters uit Almere ontving de sportpenning voor het winnen van de EK-titel met Jong Oranje. Beide Almeerse hockeyers spelen bij de Almere Hockey Club.
Huldiging Almeerse kampioenen

De uitreiking van de sportpenningen vond plaats tijdens het sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, -vrijwilligers en -organisaties. Wethouder René Peeters feliciteerde ook een groep sportkampioenen met hun behaalde prestaties in de afgelopen maanden. De successen van de sporters zijn belangrijk voor de stad. De kampioenen zijn een voorbeeld voor de jeugd, zijn ambassadeurs voor de stad en helpen om sportgerelateerde bedrijven naar Almere te halen.
Artikel geplaatst op: 03 november 2017 - 14:47

Gerelateerd

Delen