Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Sportpenning voor Almeerse sporters

POORT - Voetbalster Desiree van Lunteren en de hockeyers Jonas de Geus en Terrance Pieters kregen dinsdagavond de sportpenning van de gemeente Almere uitgereikt door wethouder Sport René Peeters. De onderscheidingen werden tijdens het sportcafé in het Topsportcentrum uitgereikt in aanwezigheid van Almeerse sportverenigingen, buurtsportcoaches en inwoners.
Wethouder René Peeters reikte de penningen uit. (Foto: Fred Rotgans)

Desiree van Lunteren won afgelopen zomer als speelster van het Nederlands vrouwenelftal het Europees Kampioenschap door in de finale te winnen van Denemarken. Desiree van Lunteren speelde in Almere onder andere bij sv Almere, SC Buitenboys en AS’80. Sinds 2012 speelt ze bij Ajax.
Hockeyer Jonas de Geus kreeg de sportpenning omdat hij met het Nederlandse hockeyelftal het Europees Kampioenschap voor mannen won door in de finale België te verslaan. Zijn collega Terrance Pieters uit Almere ontving de sportpenning voor het winnen van de EK-titel met Jong Oranje. Beide Almeerse hockeyers spelen bij de Almere Hockey Club.
Huldiging Almeerse kampioenen

De uitreiking van de sportpenningen vond plaats tijdens het sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, -vrijwilligers en -organisaties. Wethouder René Peeters feliciteerde ook een groep sportkampioenen met hun behaalde prestaties in de afgelopen maanden. De successen van de sporters zijn belangrijk voor de stad. De kampioenen zijn een voorbeeld voor de jeugd, zijn ambassadeurs voor de stad en helpen om sportgerelateerde bedrijven naar Almere te halen.
Artikel geplaatst op: 03 november 2017 - 14:47

Gerelateerd

Delen