Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Spectaculaire bekerwinst Pioneers

De basketballers hebben donderdag een spectaculaire bekeroverwinning geboekt tegen Red Giants uit Meppel. Een team dat een klasse hoger speelt dan de Almeerders. Het werd in het Topsportcentrum een spannende strijd die eindigde in een 81-79 zege.

Bij uitzondering werd de wedstrijd afgewerkt op het hoofdveld van het Topsportcentrum. Pioneers begon de wedstrijd slap en ongeïnspireerd en liep al snel - met name verdedigend - achter de feiten aan. Red Giants leek al snel uit beeld te verdwijnen met een 9-19 tussenstand. Toch pakte het anders uit in het eerst kwart, want Pioneers herpakte zich en begon aan een inhaalrace. Verdedigend stond men beter en aanvallend was men wat meer gewend aan de entourage van de grote topsporthal, waar de ploeg nog nooit had gespeeld of getraind. Voor beide ploegen was het dus eigenlijk een uitwedstrijd. Na het 1e kwart stond er een 24-24 tussenstand op het scorebord. In het tweede kwart had de verdediging lange tijd de overhand, want na 5 minuten in het kwart hadden beide ploegen nog nauwelijks gescoord (26-28). Daarna was het Pioneers dat de basket wat makkelijker vond. De ploeg slaagde er in om een voorsprong te pakken van 8 punten bij rust (40-32). In de tweede helft bleven de Almeerders lange tijd aan de goede kant van de score en leken af te stevenen op een verrassing. Op het eind van de wedstrijd leek dat vooruitzicht in duigen te vallen. De ervaren mannen uit Meppel kropen steeds dichterbij in de score en kwamen vlak voor tijd op voorsprong. De leider in de wedstrijd wisselde nog een paar keer, maar uiteindelijk kreeg Pioneers met luttele seconden de bal en had een 78-79 achterstand. Na een misser kwam de bal uiteindelijk terecht bij Edwin Richmond, die zwaar belaagd met een buzzerbeater vanachter de driepuntslijn de zege veilig stelde. Eindstand 81-79 en komend weekend in de bokaal voor de loting van de volgende ronde. 

Artikel geplaatst op: 03 november 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: