Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Spectaculaire bekerwinst Pioneers

De basketballers hebben donderdag een spectaculaire bekeroverwinning geboekt tegen Red Giants uit Meppel. Een team dat een klasse hoger speelt dan de Almeerders. Het werd in het Topsportcentrum een spannende strijd die eindigde in een 81-79 zege.

Bij uitzondering werd de wedstrijd afgewerkt op het hoofdveld van het Topsportcentrum. Pioneers begon de wedstrijd slap en ongeïnspireerd en liep al snel - met name verdedigend - achter de feiten aan. Red Giants leek al snel uit beeld te verdwijnen met een 9-19 tussenstand. Toch pakte het anders uit in het eerst kwart, want Pioneers herpakte zich en begon aan een inhaalrace. Verdedigend stond men beter en aanvallend was men wat meer gewend aan de entourage van de grote topsporthal, waar de ploeg nog nooit had gespeeld of getraind. Voor beide ploegen was het dus eigenlijk een uitwedstrijd. Na het 1e kwart stond er een 24-24 tussenstand op het scorebord. In het tweede kwart had de verdediging lange tijd de overhand, want na 5 minuten in het kwart hadden beide ploegen nog nauwelijks gescoord (26-28). Daarna was het Pioneers dat de basket wat makkelijker vond. De ploeg slaagde er in om een voorsprong te pakken van 8 punten bij rust (40-32). In de tweede helft bleven de Almeerders lange tijd aan de goede kant van de score en leken af te stevenen op een verrassing. Op het eind van de wedstrijd leek dat vooruitzicht in duigen te vallen. De ervaren mannen uit Meppel kropen steeds dichterbij in de score en kwamen vlak voor tijd op voorsprong. De leider in de wedstrijd wisselde nog een paar keer, maar uiteindelijk kreeg Pioneers met luttele seconden de bal en had een 78-79 achterstand. Na een misser kwam de bal uiteindelijk terecht bij Edwin Richmond, die zwaar belaagd met een buzzerbeater vanachter de driepuntslijn de zege veilig stelde. Eindstand 81-79 en komend weekend in de bokaal voor de loting van de volgende ronde. 

Artikel geplaatst op: 03 november 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: