Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Kemphaanbos in magische sferen voor Nacht van de Nacht

HOUT – Meer dan duizend mensen hebben zaterdagavond genoten van dans- en theateracts door leerlingen van Danscentrum Jouetta en Theaterschool Almere, in het bos van stadslandgoed De Kemphaan. Stad & Natuur Almere organiseerde er de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos.
Stad & Natuur organiseerde zaterdag de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos. (Foto: aangeleverd)

De route door het donkere bos was sfeervol verlicht met lampionnen en fakkels. Er waren acts waarin gedanst werd met tafelservies, de cape waaronder een tovenaarsleerling onzichtbaar wordt was aanwezig en ook toverspreuken en toverstaffen waren er.
Dit jaar heeft Stad & Natuur het programma uitgebreid met een stuk ‘eng bos’. Bij het gebouw van Stad & Natuur gaf Sterrenwacht Almere de hele avond lezingen over onder andere de maan en de magie van zwarte gaten. Helaas was het te bewolkt om sterren te kijken.
Meer dan vijfhonderd mensen bezochten de Almere Jungle tijdens Jungle by night.
Bewust van donker

Stad & Natuur organiseerde voor het dertiende jaar de Nacht van de Nacht in Almere om Almeerders bewust te maken van het effect van licht en donker. De Nacht van de Nacht wordt elk jaar gevierd in het laatste weekend van oktober, wanneer de klok naar de wintertijd gezet wordt.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 12:22

Gerelateerd

Delen