Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Kemphaanbos in magische sferen voor Nacht van de Nacht

HOUT – Meer dan duizend mensen hebben zaterdagavond genoten van dans- en theateracts door leerlingen van Danscentrum Jouetta en Theaterschool Almere, in het bos van stadslandgoed De Kemphaan. Stad & Natuur Almere organiseerde er de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos.
Stad & Natuur organiseerde zaterdag de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos. (Foto: aangeleverd)

De route door het donkere bos was sfeervol verlicht met lampionnen en fakkels. Er waren acts waarin gedanst werd met tafelservies, de cape waaronder een tovenaarsleerling onzichtbaar wordt was aanwezig en ook toverspreuken en toverstaffen waren er.
Dit jaar heeft Stad & Natuur het programma uitgebreid met een stuk ‘eng bos’. Bij het gebouw van Stad & Natuur gaf Sterrenwacht Almere de hele avond lezingen over onder andere de maan en de magie van zwarte gaten. Helaas was het te bewolkt om sterren te kijken.
Meer dan vijfhonderd mensen bezochten de Almere Jungle tijdens Jungle by night.
Bewust van donker

Stad & Natuur organiseerde voor het dertiende jaar de Nacht van de Nacht in Almere om Almeerders bewust te maken van het effect van licht en donker. De Nacht van de Nacht wordt elk jaar gevierd in het laatste weekend van oktober, wanneer de klok naar de wintertijd gezet wordt.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 12:22

Gerelateerd

Delen