Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Lopers rennen schrikkend en schreeuwend door Almere Buiten

BUITEN CENTRUM - Ruim 500 hardlopers - zowel jong als oud - waagden zich zaterdagavond aan de eerste Halloween Run in Almere. Dat ging gepaard met heel veel geschreeuw en verschillende hartverzakkingen, maar er werd vooral ook heel veel gelachen en genoten door de lopers.

Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn


Het was vooral bijzonder om te zien hoeveel hardlopers zichzelf volledig hadden verkleed tot zombie, horrorclown of ander eng figuur. Zowel volwassenen als kinderen verschenen helemaal uitgedost en geschminkt aan de start en dat zorgde voor sfeervolle - en minstens zo angstaanjagende - taferelen. Aan de Kidsrun van 1 kilometer door de winkelstraten van Buiten deden bijna 100 kinderen mee. Maar echt griezelen was het voor de oudere lopers, die vanaf 19.00 uur begonnen aan hun vijf kilometer. Al in de eerste verlaten en pikdonkere parkeergarage kwamen ze onder andere een horrorclown tegen die ze de stuipen op het lijf joeg. Maar ook in het op het oog verlaten DoeMere, de straten van Buiten en achter de Albert Heijn stonden er tientallen horrorfiguren klaar om de 400 deelnemers het hart in de keel te bezorgen.
Na afloop waren de reacties van de lopers lovend. De een schreeuwde nog harder dan de ander, maar iedereen genoot. En vrijwel iedereen gaf aan volgend jaar weer aanwezig te willen zijn bij de tweede editie van de Halloween Run.

Inschrijving


Overigens is de inschrijving van die tweede editie al direct geopend. Via de website (https://start-2-finish.nl/angstaanjagende-eerste-halloween-run-groot-succes/) kan iedereen zich inschrijven.

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 09:41

Gerelateerd

Delen