Ongelijke strijd Avi-Air Almere tegen BC Victoria: 8-0

Het treffen tussen de badmintonners van Avi-Air Almere en BC Victoria was - naar eigen zeggen -  'een sneue vertoning'. Het duel was, met alle respect voor BC Victoria, eredivisie-onwaardig.  BC Victoria en haar spelers en speelsters moesten bijna 4,5 uur reizen om na 65 minuten spelen terug naar Hoensbroek te keren met een 8-0 nederlaag.

De wedstrijd begon al met een 2-0 voorsprong voor Almere omdat BC Victoria niet voldoende dames in de selectie had en daarom de dames dubbel en een dames enkel niet gespeeld konden worden. Over de wedstrijden zelf valt niet veel meer te vertellen dan de uitslagen.
De heren dubbel werd gespeeld door Dave Khodabux/Léon Nottelman en Tom van de Berg/Dimitri Schrijnemakers. Na 11-2 ging de eerste game naar met 21-5 naar Dave en Léon. De rust werd bij 11-1 in de tweede game overgeslagen want die was blijkbaar niet nodig. De game werd gewonnen met 21-3. Manon Sibbald kende ook weinig moeite met haar tegenstandster Nadia Kelkboom. Na de ruststanden van 11-1 en 11-2 stonden de gamestanden 21-5 en 21-6 op het scorebord. De eerste partij herenenkel was die van Tim Vaessen tegen Joshua Pierlo. Ook hier valt weinig over te melden. Na de ruststanden 11-4 en 11-2 stapte Tim met 21-4 en 21-3 winst van het veld.Ook Sebastiaan Li hoefde geen bovenmatige inspanning te leveren om zijn partij tegen Tom van de Berg winnend af te sluiten. Via 11-1 en 11-2 won Sebastiaan beide games met respectievelijk 21-2 en 21-5.

'Spannend'
De “spannendste” partij was die tussen Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven en Dimitri Schrijnemakers/Sonja Willems. Maar als alles zo gemakkelijk gaat wil je de concentratie wel eens verliezen overigens zonder tekort te doen aan hun tegenstanders want die boden toch behoorlijk partij. Tot de rust in de eerste game ging het met 11-9 nog gelijk op maar daarna was het snel gedaan en wonnen Dave en Tamara de game met 21-13. Na de 11-7 in de tweede game konden Dimitri en Sonja goed bijblijven maar de winst ging met 21-17 naar de Almeerders.

Makkelijker verging het Léon Nottelman en Ilse Vaessen die met 11-4 in de rust met 21-11 de eerste game wonnen van Ronnie Hartman en Nadia Kelkboom. De tweede game verliep nog makkelijker na een 11-3 ruststand werd de tweede game met 21-6 gewonnen.

Na 65 minuten was de wedstrijd alweer voorbij en zal AviAir Almere als eerste eindigen in de kampioenspoule. Directe achtervolger Duinwijck BC speelde met 4-4 gelijk tegen Le Credit Sportif VELO en bedraagt de voorsprong op de Haarlemmers 11 punten. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen Duinwijck BC op het programma. Aanvang 19.00 uur in Sporthal Raggers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 09:12

Gerelateerd

Delen