Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Pioneers zet zegereeks voort

De basketballers van Pioneers hebben hun zegereeks voortgezet. Tegen Rivertrotters uit Hardinxveld-Giessendam wonnen de Almeerders zaterdag met 70-59.

De Rivertrotters heeft een aantal jaren in de zuidelijke (eerste divisie B) competitie gespeeld en is dit jaar ingedeeld in de eerste divisie A, waar Pioneers ook in uitkomt. Na een vliegende start van de competitie met twee overwinningen had Rivertrotters twee keer nipt verloren. De ploeg uit Almere nam vanaf het begin wel het initiatief, maar de uitvoering was vaak te slordig. Aanvallend had Rivertrotters het niet makkelijk tegen de massieve verdediging van Pioneers en moest het hoofdzakelijk van een incidentele snelle uitbraak hebben. Door scores van Pascal Balm en Edwin Richmond sloeg Pioneers in het eerste kwart een gaatje (19-12). In het tweede kwart kende Pioneers de beste periode van de wedstrijd, waarin de voorsprong verder werd uitgebouwd. Bij de ruststand van 42-24 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. In het derde kwart herpakte Rivertrotters zich en slopen op kousenvoeten wat dichterbij, door hard de basket aan te vallen en veel aanvallende rebounds te pakken. De Almeerse aanval kende een slechte periode met slechts 12 punten in dit kwart. Met een tussenstand van 54-40 ving het laatste kwart aan. In dit kwart liepen de emoties hoog op. Zo kreeg Ian Morris zijn vijfde fout, die tot discussie leidde en werd een speler van Rivertrotters naar de kleedkamer verwezen. Na het optrekken van de kruitdampen stond Pioneers nog maar 7 punten voor, maar hervond zich in de laatste minuten van de wedstrijd en pakte de verdiende overwinning met 70-59.

De komende week speelt Pioneers twee keer. In de tweede ronde van de beker komt de ploeg aanstaande donderdag (2 november) om 20.00 uur in Poort uit tegen promotiedivisieploeg Red Stars uit Meppel. Aanstaande zaterdag (4 november staat om 20.15 uur de thuiswedstrijd tegen Hoppers op het programma in sporthal Waterwijk. Hoppers staat in punten gelijk met Pioneers en 4 spelers hebben een Hoppers verleden.

Scores: Edwin Richmond 27, Pascal Balm 24, Ryan van Russel 7, Dario Ribeiro 4, Jorg Janssens 3, Denzel Vaneer 2, Mark Entius 2, Ian Morris 1

Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 09:06

Gerelateerd

Delen