Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Schrijfster Ilse Ruijters wint Hebban Thriller Award 2017

ALMERE – Ilse Ruijters, de Almeerse auteur en columniste van deze krant, heeft met haar boek ‘Later als ik dood ben’ de Hebban Thriller Award 2017 gewonnen. Dat heeft de boekensite Hebban donderdag bekend gemaakt.

Ilse Ruijters (Foto: Monavid)


De Almeerse schrijfster timmert de laatste jaren succesvol aan de weg. Haar debuut ‘De onderkant van sneeuw’ werd alom geprezen en won de Hebban Debuutprijs. De verwachtingen voor de opvolger waren hoog gespannen, maar Ruijters overtrof zichzelf met dat tweede boek. Via de grootste online lezerscommunity Hebban.nl werd het boek genomineerd voor de Hebban Awards. In vier categorieën stonden zes titels op de shortlist. ‘Later als ik dood ben’ werd de vakjury genomineerd voor ‘thrillers’. Vervolgens kon het publiek stemmen. Uiteindelijk bleek Ilse Ruijters de winnaar te zijn. Op haar Facebook-pagina bedankt de Almeerse alle mensen die op haar boek hebben gestemd.
Wie Ilse Ruijters wil ontmoeten kan zondag 12 november terecht in boekenwinkel Stumpel. Daar signeert de Almeerse van 13.00 tot 15.00 uur haar prijswinnende boeken. Ook andere Almeerse auteurs zijn daar aanwezig.

Artikel geplaatst op: 27 oktober 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen