Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Special Olympics Regionale Spelen

ALMERE - Twee dagen lang strijden achthonderd sporters met een verstandelijke beperking om de winst bij de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum. Dit jaar is het wegens succes uitgebreid naar twee dagen: zaterdag 4 en zondag 5 november.
De Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. (Foto: Fred Rotgans)

De Special Olympics is een sporttoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Dit jaar is het de derde keer dat de Special Olympics Regionale Spelen in Almere worden gehouden. Zaterdag 4 november staan turnen, hockey en bocce op het programma en op zondag 5 november atletiek en handbal. Naast de wedstrijdsporten worden diverse clinics en demonstratiesporten aangeboden. De clinics en demonstratiesporten zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder verstandelijke beperking. Iedereen is welkom in het Topsportcentrum om te genieten van de sportwedstrijden en zelf verschillende sporten uit te proberen.
Gezonde leefstijl

Tijdens de opening van de Special Olympics Regionale Spelen wordt door verschillende partijen uit Almere en Flevoland de intentieverklaring ‘Alles is gezondheid’ getekend. Zij beloven zich in te zetten voor een gezonde leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking.
Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 14:55

Gerelateerd

Delen