Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Vierde aanvraag lokale omroep ingediend

ALMERE –Stichting 1Almere heeft een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media voor het verkrijgen van een uitzendlicentie. Het online nieuwsplatform dat vanaf januari 2018 van start gaat, doet hiermee officieel mee aan het verkrijgen van de licentie om lokale omroep van Almere te worden.

Initiatiefnemer Sefanja Jongkind


Initiatiefnemer Sefanja Jongkind: “1Almere staat voor betrouwbare en objectieve journalistiek voor de stad Almere. Tegelijk willen wij een bindende factor zijn binnen de stad waar iedereen deel van kan uitmaken. Dat betekent dat het voor iedere Almeerder mogelijk moet zijn om als vrijwilliger bij te dragen aan ons platform.
Ons doel is om Almeerders via diverse mediakanalen te informeren over nieuws, sport en recreatie, politiek, werk en inkomen, maatschappelijke kwesties, zorg en welzijn, kunst en cultuur en levensbeschouwing binnen de stad Almere.”
1Almere start vanaf januari 2018 via het internetplatform 1almere.nl en via diverse sociale media. “Wij willen zichtbaar zijn op een groot aanbod van mediakanalen. De focus van 1Almere ligt de komende jaren op het uitbreiden van haar journalistieke activiteiten”, aldus Jongkind. Op de website van 1Almere (www.1almere.nl) zijn al voorproefjes te beluisteren en te bekijken.

Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 15:33

Gerelateerd

Delen