Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Vierde aanvraag lokale omroep ingediend

ALMERE –Stichting 1Almere heeft een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media voor het verkrijgen van een uitzendlicentie. Het online nieuwsplatform dat vanaf januari 2018 van start gaat, doet hiermee officieel mee aan het verkrijgen van de licentie om lokale omroep van Almere te worden.

Initiatiefnemer Sefanja Jongkind


Initiatiefnemer Sefanja Jongkind: “1Almere staat voor betrouwbare en objectieve journalistiek voor de stad Almere. Tegelijk willen wij een bindende factor zijn binnen de stad waar iedereen deel van kan uitmaken. Dat betekent dat het voor iedere Almeerder mogelijk moet zijn om als vrijwilliger bij te dragen aan ons platform.
Ons doel is om Almeerders via diverse mediakanalen te informeren over nieuws, sport en recreatie, politiek, werk en inkomen, maatschappelijke kwesties, zorg en welzijn, kunst en cultuur en levensbeschouwing binnen de stad Almere.”
1Almere start vanaf januari 2018 via het internetplatform 1almere.nl en via diverse sociale media. “Wij willen zichtbaar zijn op een groot aanbod van mediakanalen. De focus van 1Almere ligt de komende jaren op het uitbreiden van haar journalistieke activiteiten”, aldus Jongkind. Op de website van 1Almere (www.1almere.nl) zijn al voorproefjes te beluisteren en te bekijken.

Artikel geplaatst op: 26 oktober 2017 - 15:33

Gerelateerd

Delen