Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

‘Indian Summer day’ vol fietsplezier tijdens ADW MTB Classic

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Afgelopen zondag werd de Almere DEZE WEEK MTB Classics verreden. Deze mountainbike toertocht werd dit jaar een maand vroeger gehouden vanwege het vaak matige weer in november.
Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken de deelnemers. (Foto: Fred Rotgans)

Dat die wijziging zo goed uitpakte, had de organisatie van de FRTCA niet durven dromen. De trails en paden lagen er vrijwel droog bij, waardoor de bijna 250 deelnemers onder een strakblauwe hemel maximaal konden genieten van wat Almere ‘offroad’ te bieden heeft.
Het letterlijke hoogtepunt onderweg vormde de unieke mogelijkheid om te mountainbiken op de steile hellingen van de voormalige vuilstortplaats Braambergen. Daarnaast konden alle deelnemers aan het einde van de 30 en 50 km routes nog even aan hun rijtechniek schaven op het nieuwe MTB Skills Park op het FBK sportpark.
Kleine wanklank was dat er met name in het laatste deel van de route door het Oostrandpark en de Molenbuurt voortdurend routemarkeringen werden vernield en weggehaald door vervelende bewoners die kennelijk anderen hun plezierige dag niet gunden. Gelukkig kon de route tijdig worden hersteld zodat de deelnemers er nauwelijks last van hadden.
Al met al kunnen deelnemers en organisatie terugkijken op een warme en uiterst succesvolle editie van de MTB Classic die mede door de onvolprezen inzet van vrijwilligers vlekkeloos is verlopen.
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen