Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

‘Indian Summer day’ vol fietsplezier tijdens ADW MTB Classic

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Afgelopen zondag werd de Almere DEZE WEEK MTB Classics verreden. Deze mountainbike toertocht werd dit jaar een maand vroeger gehouden vanwege het vaak matige weer in november.
Onder prachtige weersomstandigheden vertrokken de deelnemers. (Foto: Fred Rotgans)

Dat die wijziging zo goed uitpakte, had de organisatie van de FRTCA niet durven dromen. De trails en paden lagen er vrijwel droog bij, waardoor de bijna 250 deelnemers onder een strakblauwe hemel maximaal konden genieten van wat Almere ‘offroad’ te bieden heeft.
Het letterlijke hoogtepunt onderweg vormde de unieke mogelijkheid om te mountainbiken op de steile hellingen van de voormalige vuilstortplaats Braambergen. Daarnaast konden alle deelnemers aan het einde van de 30 en 50 km routes nog even aan hun rijtechniek schaven op het nieuwe MTB Skills Park op het FBK sportpark.
Kleine wanklank was dat er met name in het laatste deel van de route door het Oostrandpark en de Molenbuurt voortdurend routemarkeringen werden vernield en weggehaald door vervelende bewoners die kennelijk anderen hun plezierige dag niet gunden. Gelukkig kon de route tijdig worden hersteld zodat de deelnemers er nauwelijks last van hadden.
Al met al kunnen deelnemers en organisatie terugkijken op een warme en uiterst succesvolle editie van de MTB Classic die mede door de onvolprezen inzet van vrijwilligers vlekkeloos is verlopen.
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2017 - 09:30

Gerelateerd

Delen