Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Burgemeester geeft aftrap ‘Donkere Dagen Offensief’

KRUIDENWIJK - Op het Lavendelplantsoen in de Kruidenwijk gaf burgemeester Weerwind maandag het startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Hij deed dit samen met het kersverse Buurtpreventieteam Kruidenwijk.

Het buurtpreventieteam ontving het buurtpreventiebord uit handen van burgemeester Weerwind. (Foto: Astrid Huizinga)

Bij de aftrap waren mensen van de politie, handhaving en de gemeente aanwezig. De buurtbewoners kregen preventieadvies en konden meepraten over de veiligheid in- en om het huis. Het buurtpreventieteam ontving het buurtpreventiebord uit handen van burgemeester Weerwind. Van dit bord worden er meerdere in de wijk geplaatst.

Het ‘Donkere Dagen Offensief’ viel samen met het begin van de Nationale week van de Veiligheid. In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren.

Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 16:27

Gerelateerd

Delen