Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Eeuwenoude geschiedenis van Almere ontdekken

ALMERE – Tijdens de Archeologiedagen Almere, op zaterdag 14 en zondag 15 oktober, kunnen bezoekers de eeuwenoude geschiedenis van Almere ontdekken en ervaren. Tienduizenden jaren geleden leefden hier namelijk ook al mensen. Op verschillende locaties worden feestelijke activiteiten georganiseerd, toegankelijk voor jong en oud.
Op verschillende locaties worden door bewoners en organisaties activiteiten georganiseerd tijdens Archeologiedagen Almere. Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten, tijdens de Archeologiedagen Almere is het allemaal mogelijk. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Op diverse locaties vertellen bewoners over archeologische vindplaatsen en in Erfgoedhuis Almere zijn vondsten uit de Almeerse bodem tentoongesteld.
Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een stempelkaart speciaal voor kinderen. Een ander primeur is de Stad & Natuur hop-on hop-off bus. Deze bus rijdt speciaal langs de locaties uit het programma op aangegeven tijdstippen. Dit vergemakkelijkt het voor iedereen om alle locaties te bezoeken.
Alle activiteiten in het programma zijn gratis te bezoeken, tenzij anders staat aangegeven in de flyer. De flyer is te zien op www.almere.nl/archeologie of op te halen in Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 14:44

Gerelateerd

Delen