Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Hormonen op hol

Na zes maanden zwangerschap kan ik met een gerust hart zeggen dat hormonen rare dingen met je doen. Opeens kan ik me bijvoorbeeld ontzettend goed zorgen maken. Over alles. Van wat ik op mijn brood moet doen (wil ik eigenlijk wel brood? Ik kan ook soep nemen, of een cracker, of… Alles is ineens ook zo lekker!), tot over hoe we het allemaal gaan redden, straks, als ons kindje is geboren.
En dat zorgen maken, kost bakken energie. Het liefst kruip ik al om negen uur in bed – om vervolgens midden in de nacht wakker te schrikken met een ultrabelangrijke levensvraag in mijn hoofd als: moet ik straks gewone of uitwasbare luiers gaan gebruiken?
Toen Bas van de week naar een beurs ging en zei: ‘het zal wel laat worden,’ nam ik het ervan en knipte ik al om halfnegen het licht uit. Ik krulde op, op mijn linker zij (dat is de enige houding die nog lekker ligt) en viel binnen no time in slaap. Tot ik midden in de nacht wakker schrok. 02.00 uur. Bezorgd deed ik het grote licht aan. Eén vraag pulseerde door mijn hoofd: Waar. Is. Bas?
Eerst maar plassen.
We hebben een badkamer en suite en daar sjokte ik eerst naartoe voordat ik – weer via de slaapkamer dus – naar de woonkamer liep. Achter het raam zag ik zijn auto staan. Hij moest dus wel thuis zijn. Maar opeens was het ontzettend belangrijk om daar het bewijs ook écht van te zien.
Hij was niet in slaap gevallen op de bank, in de keuken vond ik wel zijn kleren, maar niet de man in kwestie. Mijn werkkamer, waar ook een bank staat, was angstaanjagend leeg. ‘Bas?’ Het huis zweeg en ik begon behoorlijk ongerust te worden.
Op blote voeten liep ik naar zijn kantoor aan huis. Zijn werkkamer was een gapend zwart gat. ‘Bas?’ Geen antwoord. De kamer die overdag gevuld is met werknemers, was verlaten. ‘Bas,’ mijn stem trilde. ‘Waar ben je?’ De printer rommelde onheilspellend, mijn weerspiegeling in het ruit zag er waterverfachtig uit.
Ik legde mijn handen tegen het raam en tuurde de straat in. Niks. Waar was hij verdorie? In mijn buik voelde ik een schopje. Er zou toch niet iets geks gebeurd zijn? Ik kon toch niet, straks alleen dit kindje krijgen…
Zo snel mogelijk liep terug naar de slaapkamer waar mijn mobiel nog op mijn nachtkastje lag. Ik moest hem bellen. Of anders 112. En… En daar lag hij. Gewoon in bed. ‘Waarom heb je alle lampen aangedaan?’ vroeg hij met een slaaphoofd. ‘Ik,’ stamelde ik. ‘Ik…’ En toen viel het kwartje pas. Op mijn linkerzij lig ik met mijn rug naar hem toe. Ik heb mijn echtgenoot simpelweg over het hoofd hebt gezien. Godzijdank kan ik mijn hormonen de schuld in de schoenen schuiven.
Artikel geplaatst op: 27 september 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen