Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Londen, the place to be

HAVEN CENTRUM – In kerkcentrum De Goede Rede in Haven werd donderdag een uitvoering gegeven in het kader van Travelling in Baroque. Thema was 'Londen, the place to be'.
Travelling in Baroque bood een interessant programma. (Foto: Fred Rotgans)

Travelling in Baroque bood de afgelopen week een interessant zomerprogramma door heel Flevoland. Voor dit lustrumjaar van Travelling in Baroque zette het Apollo Ensemble een programma neer van internationale allure, met Londen als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. Er werd gestart met werken uit de late middeleeuwen met John Dunstaple, uitmondend in de 20e eeuw.
Het openingsconcert was donderdag in Goede Rede door het Apollo Ensemble met muziek van Abel, J.Chr. Bach en Haydn. Elke dag binnen het festival had een eigen sub-thema: kennismaking, verdieping, reis door de tijd, verbinding/ontmoeting. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema.
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 13:45

Gerelateerd

Delen