Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Londen, the place to be

HAVEN CENTRUM – In kerkcentrum De Goede Rede in Haven werd donderdag een uitvoering gegeven in het kader van Travelling in Baroque. Thema was 'Londen, the place to be'.
Travelling in Baroque bood een interessant programma. (Foto: Fred Rotgans)

Travelling in Baroque bood de afgelopen week een interessant zomerprogramma door heel Flevoland. Voor dit lustrumjaar van Travelling in Baroque zette het Apollo Ensemble een programma neer van internationale allure, met Londen als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. Er werd gestart met werken uit de late middeleeuwen met John Dunstaple, uitmondend in de 20e eeuw.
Het openingsconcert was donderdag in Goede Rede door het Apollo Ensemble met muziek van Abel, J.Chr. Bach en Haydn. Elke dag binnen het festival had een eigen sub-thema: kennismaking, verdieping, reis door de tijd, verbinding/ontmoeting. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema.
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 13:45

Gerelateerd

Delen