Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Londen, the place to be

HAVEN CENTRUM – In kerkcentrum De Goede Rede in Haven werd donderdag een uitvoering gegeven in het kader van Travelling in Baroque. Thema was 'Londen, the place to be'.
Travelling in Baroque bood een interessant programma. (Foto: Fred Rotgans)

Travelling in Baroque bood de afgelopen week een interessant zomerprogramma door heel Flevoland. Voor dit lustrumjaar van Travelling in Baroque zette het Apollo Ensemble een programma neer van internationale allure, met Londen als middelpunt van culturele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Een wereldstad, waar musici van diverse nationaliteiten elkaar ontmoetten, zich vestigden en zo een basis legden voor wat wij noemen ‘typisch Engelse muziek’. Er werd gestart met werken uit de late middeleeuwen met John Dunstaple, uitmondend in de 20e eeuw.
Het openingsconcert was donderdag in Goede Rede door het Apollo Ensemble met muziek van Abel, J.Chr. Bach en Haydn. Elke dag binnen het festival had een eigen sub-thema: kennismaking, verdieping, reis door de tijd, verbinding/ontmoeting. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema.
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 13:45

Gerelateerd

Delen