Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Actie na vernielingen in Luierpark

STRIPHELDENBUURT – Er wordt actie ondernomen nadat vorig weekend opnieuw vernielingen werden aangericht in het Luierpark in de Stripheldenbuurt, een plek waar ouders een boom kunnen planten voor geboren en ook overleden kinderen. De bomen dragen in hun bloei bloemen als ‘luiers’.

Tineke Ras verwijderde afgelopen week de schunnige teksten op de picknicktafel


Vorige week was het opnieuw raak in het park. Op een picknicktafel in het park waren grove woorden geschreven en een herdenkingssteen voor een kindje werd vernield. Bedenkster Tineke Ras van het park kan de vernielingen niet bevatten. “Ik sprak dinsdag twee papa’s die gewoon heel verdrietig waren omdat met de herdenkingssteen was gevoetbald. En ik heb er ook verdriet van, natuurlijk. Die vandalen weten niet wat ze met hun vernielingen aanrichten. Vooral emotioneel, want het luierpark is een plek ‘met gevoel’.
Ras heeft aangifte gedaan bij de politie. “Het gaat om een groep pubers. Dat blijkt ook wel uit de teksten die op de tafel geschreven zijn. Het is allemaal gericht op seks en geweld. Zo jammer. Van mijn mogen ze best ‘chillen’ in het park, maar waarom vernielen? We willen het park graag mooi en waardig houden."


Schriftelijke vragen


De berichten over de vernielingen hebben Almeerders geschokt. Ras is blij met de steun die ze ontving. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college of er een verband is tussen de vernielingen in het Luierpark en de vernieling die onlangs bi het Parkhuys in Filmwijk plaatsvonden.
Ook heeft Ras inmiddels een gesprek gevoerd met Staatsbosbeheer dat het onderhoud van het park doet. Probleem is dat een deel van het park (aan de kant van de Katrien Duckstraat) aan het zicht onttrokken wordt door bosschages en onkruid. “Dat gesprek verliep heel positief. Aan die zijde wordt de groenstrook uitgedund en er komen wilde rozenstruiken voor in de plaats. Verder worden drie zieke iepen gekapt en plaats ik zelf nog een nieuwe bank in het park.“ Ook gaat de politie extra surveilleren in het park.  

Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 09:44

Gerelateerd

Delen