Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Actie na vernielingen in Luierpark

STRIPHELDENBUURT – Er wordt actie ondernomen nadat vorig weekend opnieuw vernielingen werden aangericht in het Luierpark in de Stripheldenbuurt, een plek waar ouders een boom kunnen planten voor geboren en ook overleden kinderen. De bomen dragen in hun bloei bloemen als ‘luiers’.

Tineke Ras verwijderde afgelopen week de schunnige teksten op de picknicktafel


Vorige week was het opnieuw raak in het park. Op een picknicktafel in het park waren grove woorden geschreven en een herdenkingssteen voor een kindje werd vernield. Bedenkster Tineke Ras van het park kan de vernielingen niet bevatten. “Ik sprak dinsdag twee papa’s die gewoon heel verdrietig waren omdat met de herdenkingssteen was gevoetbald. En ik heb er ook verdriet van, natuurlijk. Die vandalen weten niet wat ze met hun vernielingen aanrichten. Vooral emotioneel, want het luierpark is een plek ‘met gevoel’.
Ras heeft aangifte gedaan bij de politie. “Het gaat om een groep pubers. Dat blijkt ook wel uit de teksten die op de tafel geschreven zijn. Het is allemaal gericht op seks en geweld. Zo jammer. Van mijn mogen ze best ‘chillen’ in het park, maar waarom vernielen? We willen het park graag mooi en waardig houden."


Schriftelijke vragen


De berichten over de vernielingen hebben Almeerders geschokt. Ras is blij met de steun die ze ontving. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college of er een verband is tussen de vernielingen in het Luierpark en de vernieling die onlangs bi het Parkhuys in Filmwijk plaatsvonden.
Ook heeft Ras inmiddels een gesprek gevoerd met Staatsbosbeheer dat het onderhoud van het park doet. Probleem is dat een deel van het park (aan de kant van de Katrien Duckstraat) aan het zicht onttrokken wordt door bosschages en onkruid. “Dat gesprek verliep heel positief. Aan die zijde wordt de groenstrook uitgedund en er komen wilde rozenstruiken voor in de plaats. Verder worden drie zieke iepen gekapt en plaats ik zelf nog een nieuwe bank in het park.“ Ook gaat de politie extra surveilleren in het park.  

Artikel geplaatst op: 11 augustus 2017 - 09:44

Gerelateerd

Delen