Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Lichaam Oostrandpark is van vermiste Willem (17)

SEIZOENENBUURT – De politie bevestigt dat het lichaam dat gisteravond werd gevonden bij het Maurice Garinpad in het Oostrandpark de sinds zaterdag 5 augustus vermiste 17-jarige Willem is. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Foto: HV Almere

Op basis van het onderzoek hield de politie er al rekening mee dat de jongen in het park zou worden gevonden. Zowel maandag 7 augustus als dinsdag 8 augustus werd in het park al uitvoerig gezocht met ondersteuning van de politiehelikopter, speurhonden en de brandweer. Uiteindelijk werd Willem gisteravond rond 21.30 uur aangetroffen in een van de waterpartijen in het park. Zijn identiteit is inmiddels bevestigd. Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Vermoedelijk is Willem in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus in de duisternis in het water geraakt en verdronken.

Op basis van het onderzoek is er overleg geweest met het OM. Die heeft besloten om geen nader onderzoek te verrichten. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. Waarschijnljk heeft de jongen wel verdovende middelen tot zich genomen maar of dat ook heeft geleid tot een val in het water en de verdrinking is lastig vast te stellen volgens de politie. De politie gaat er vanuit dat  Willem de verdovende middelen vrijwillig tot zich heeft genomen.

Artikel geplaatst op: 08 augustus 2017 - 22:07

Gerelateerd

Delen