Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Milieudefensie: Almere is een autostad

ALMERE - In Almere gaat maar liefst 56% van de ruimte naar de auto. Milieudefensie meldt dat na eigen onderzoek. De organisatie is van mening is dat daarmee teveel ruimte wordt gegeven aan vervuilend verkeer. Almere Hout spant de kroon.


‘Als we de klimaatdoelen willen halen, gezonde lucht willen inademen en prettig willen leven in onze steeds drukkere steden, moeten we de ruimte eerlijk gaan verdelen’, aldus Milieudefensie. De organisatei deed onderzoek naar de ruimte die op straat beschikbaar is voor verschillende verkeersdeelnemers. Net als in Almere, reserveren ook andere gemeenten de meeste ruimte voor auto's. Op de tweede plaats staan de voetgangers. Fietsers komen er het meest bekaaid vanaf, die krijgen de minste ruimte. In de onderzochte steden slechts 12 procent van de ruimte op straat gereserveerd voor de fiets. Voor auto's is dat 55 procent, bijna twintig procent van deze ruimte voor auto’s gaat op aan parkeerplaatsen. Wie te voet door de stad gaat lijkt er beter vanaf te komen dan de fietser: één derde van de straat is voor hem of haar. Maar voetgangersruimte wordt in de praktijk vaak geblokkeerd en er wordt weinig geïnvesteerd in prettige looproutes.
Voor autoliefhebbers is Almere-Hout het paradijs volgens Milieudefensie. Daar is 77 procent van de ruimte voor auto’s gereserveerd. Op de website van Milieudefensie kan iedereen checken hoe zijn of haar wijk scoort.

Artikel geplaatst op: 08 augustus 2017 - 12:58

Gerelateerd

Delen