Nieuws
Reizigers: 'Busvervoer allGo is puinhoop' ALMERE - De start van allGo-busvervoer gaat op de eerste werkdag niet van een leien dakje. Op de... Scholieren met zorgwethouder in debat over schulden STAD CENTRUM – Twaalf klassen van het vmbo, havo en mbo gingen vorige week donderdag met elkaar in... KNMI geeft code rood af voor Almere ALMERE – Met een weeralarm voor bijna het hele land geeft het KNMI een waarschuwing af voor sneeuw... Wethouder maakt eerste rit met riksja HAVEN - De feestelijke ingebruikname van de eerste riksja in Almere vindt op vrijdag 15 december plaats in... AllGo rijdt in Almere STAD – Met een projectie van een klok op het pand van Kinepolis en het WTC-gebouw telde busmaatschappij... Echnaton FM zendt 27 uur live uit tijdens Serious Re-KERST STEDENWIJK – Echnaton FM, de radiozender van scholengemeenschap Echnaton, organiseert woensdag 20 december een kerstmarathon voor het goede... Ontmoetingsavond over verlies baby STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis organiseert op donderdag 14 december een ontmoetingsavond met als thema ‘Het verlies van... Nog geen beleid voor splitsing rijwoningen in appartementen Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE - Op verschillende plekken in Almere worden kamers in woningen afzonderlijk verhuurd. Bewoners uit Filmwijk... Petitie tegen wietboot in Buiten BUITEN – Marjolein Aïndrou bood tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag aan de gemeenteraad een petitie aan... Almere nomineert lokale vrijwilligers voor landelijke prijzen ALMERE - De gemeente heeft de genomineerden geselecteerd voor landelijke prijzen die aan vrijwilligers worden uitgereikt. De keuze...

Commentaar - Oppositie: blaffende honden

Fractievoorzitter Ans deSumma van de SP zei het vorige week echt: Wethouder Tjeerd Herrema heeft de gemeenteraad gepasseerd in de kwestie rond Haddock Watersport. Op de laatste raadsvergadering voor het reces werd het bestemmingsplan voor de Floriade goedgekeurd. Daar past Haddock in de huidige vorm niet meer in. Als de raadsleden 21 september weer gaan vergaderen is de toekomst van Haddock waarschijnlijk al bepaald.

 

De gemeenteraadsleden staan erbij en kijken er naar. Voor de meeste raadsleden is dat logisch: de coalitiepartijen D66, VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Almere vormen een meerderheid. De fractiediscipline is groot en dus zullen ze wethouder Tjeerd Herrema steunen in zijn aanpak.

 

Maar hoe zit dat met de oppositiepartijen – en dan vooral de partijen die zich telkens tegenstander tonen van de Floriade? PVV, SP, AP/OPA en – nou, vooruit dan maar – ook GroenLinks.
Begrijp me goed: ik heb niets tegen Tjeerd Herrema en ongetwijfeld hanteert hij de spelregels netjes in de kwestie-Haddock, maar als een partij serieus van mening is dat een wethouder de gemeenteraad heeft gepasseerd dan moet eigenlijk (excuus voor het taalgebruik) de politieke pleuris uitbreken. De gemeenteraad is het belangrijkste orgaan binnen de gemeentelijke organisatie. En die wordt kennelijk opzij gezet, aldus de oppositie. Dat zou minimaal moeten leiden tot een verhit debat waarbij de wethouder (toch in ieder geval héél eventjes) serieus moet vrezen voor zijn baantje.

 

Maar nee, de PVV – toch niet wars van grote woorden - ziet het als een privaatrechtelijk akkefietje, AP/OPA is van mening dat Haddock best wat eerder een beslissing had kunnen nemen en de SP legt het hoofd al bij voorbaat in de schoot omdat de coalitiepartijen toch een meerderheid vormen.

 

Zou dat écht zo zijn? We zullen het nooit weten. Er komt geen extra raadsvergadering en dus wordt er ook niet hoofdelijk gestemd.
De oppositie toont zich een roedel blaffende honden.
Die bijten niet.
Die kun je gewoon aaien.

 

Marcel Beijer

Artikel geplaatst op: 10 augustus 2017 - 09:26

Gerelateerd

Delen