Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Commentaar - Oppositie: blaffende honden

Fractievoorzitter Ans deSumma van de SP zei het vorige week echt: Wethouder Tjeerd Herrema heeft de gemeenteraad gepasseerd in de kwestie rond Haddock Watersport. Op de laatste raadsvergadering voor het reces werd het bestemmingsplan voor de Floriade goedgekeurd. Daar past Haddock in de huidige vorm niet meer in. Als de raadsleden 21 september weer gaan vergaderen is de toekomst van Haddock waarschijnlijk al bepaald.

 

De gemeenteraadsleden staan erbij en kijken er naar. Voor de meeste raadsleden is dat logisch: de coalitiepartijen D66, VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Almere vormen een meerderheid. De fractiediscipline is groot en dus zullen ze wethouder Tjeerd Herrema steunen in zijn aanpak.

 

Maar hoe zit dat met de oppositiepartijen – en dan vooral de partijen die zich telkens tegenstander tonen van de Floriade? PVV, SP, AP/OPA en – nou, vooruit dan maar – ook GroenLinks.
Begrijp me goed: ik heb niets tegen Tjeerd Herrema en ongetwijfeld hanteert hij de spelregels netjes in de kwestie-Haddock, maar als een partij serieus van mening is dat een wethouder de gemeenteraad heeft gepasseerd dan moet eigenlijk (excuus voor het taalgebruik) de politieke pleuris uitbreken. De gemeenteraad is het belangrijkste orgaan binnen de gemeentelijke organisatie. En die wordt kennelijk opzij gezet, aldus de oppositie. Dat zou minimaal moeten leiden tot een verhit debat waarbij de wethouder (toch in ieder geval héél eventjes) serieus moet vrezen voor zijn baantje.

 

Maar nee, de PVV – toch niet wars van grote woorden - ziet het als een privaatrechtelijk akkefietje, AP/OPA is van mening dat Haddock best wat eerder een beslissing had kunnen nemen en de SP legt het hoofd al bij voorbaat in de schoot omdat de coalitiepartijen toch een meerderheid vormen.

 

Zou dat écht zo zijn? We zullen het nooit weten. Er komt geen extra raadsvergadering en dus wordt er ook niet hoofdelijk gestemd.
De oppositie toont zich een roedel blaffende honden.
Die bijten niet.
Die kun je gewoon aaien.

 

Marcel Beijer

Artikel geplaatst op: 10 augustus 2017 - 09:26

Gerelateerd

Delen