Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Commentaar - Oppositie: blaffende honden

Fractievoorzitter Ans deSumma van de SP zei het vorige week echt: Wethouder Tjeerd Herrema heeft de gemeenteraad gepasseerd in de kwestie rond Haddock Watersport. Op de laatste raadsvergadering voor het reces werd het bestemmingsplan voor de Floriade goedgekeurd. Daar past Haddock in de huidige vorm niet meer in. Als de raadsleden 21 september weer gaan vergaderen is de toekomst van Haddock waarschijnlijk al bepaald.

 

De gemeenteraadsleden staan erbij en kijken er naar. Voor de meeste raadsleden is dat logisch: de coalitiepartijen D66, VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Almere vormen een meerderheid. De fractiediscipline is groot en dus zullen ze wethouder Tjeerd Herrema steunen in zijn aanpak.

 

Maar hoe zit dat met de oppositiepartijen – en dan vooral de partijen die zich telkens tegenstander tonen van de Floriade? PVV, SP, AP/OPA en – nou, vooruit dan maar – ook GroenLinks.
Begrijp me goed: ik heb niets tegen Tjeerd Herrema en ongetwijfeld hanteert hij de spelregels netjes in de kwestie-Haddock, maar als een partij serieus van mening is dat een wethouder de gemeenteraad heeft gepasseerd dan moet eigenlijk (excuus voor het taalgebruik) de politieke pleuris uitbreken. De gemeenteraad is het belangrijkste orgaan binnen de gemeentelijke organisatie. En die wordt kennelijk opzij gezet, aldus de oppositie. Dat zou minimaal moeten leiden tot een verhit debat waarbij de wethouder (toch in ieder geval héél eventjes) serieus moet vrezen voor zijn baantje.

 

Maar nee, de PVV – toch niet wars van grote woorden - ziet het als een privaatrechtelijk akkefietje, AP/OPA is van mening dat Haddock best wat eerder een beslissing had kunnen nemen en de SP legt het hoofd al bij voorbaat in de schoot omdat de coalitiepartijen toch een meerderheid vormen.

 

Zou dat écht zo zijn? We zullen het nooit weten. Er komt geen extra raadsvergadering en dus wordt er ook niet hoofdelijk gestemd.
De oppositie toont zich een roedel blaffende honden.
Die bijten niet.
Die kun je gewoon aaien.

 

Marcel Beijer

Artikel geplaatst op: 10 augustus 2017 - 09:26

Gerelateerd

Delen