Flevolandse gemeenten koploper aanbod starterswoningen

ALMERE - De Flevolandse gemeenten blijken koploper te zijn als het gaat om het aanbod van starterswoningen. Dit concludeert hypotheekadviseur eyeOpen.nl, die de kansen voor starters in alle Nederlandse gemeenten en provincies onderzocht. Lelystad blijkt de gunstigste gemeente voor starters in Flevoland.
Almere doet veel voor starters, zoals de IbbA-woningen. Maar Lelystad doet het beter, zegt eyeOpen.nl (Foto: Fred Rotgans)

In Nederland staan op dit moment 16.148 starterswoningen te koop. Hierbij is gekeken naar het aanbod van woningen in gemeenten die een starterslening aanbieden. Tevens dienen de woningen te voldoen aan een oppervlakte van minimaal 75 vierkante meter en een maximale koopsom van 200.000 euro. Flevoland is met gemiddeld 178 beschikbare starterswoningen per gemeente koploper. Het landelijk gemiddelde van 88 beschikbare starterswoningen per gemeente blijft Flevoland daarmee ruim voor. Onderzocht zijn alle gemeenten die een starterslening aanbieden.
Voor starters op de woningmarkt in Flevoland is Lelystad de beste optie. Niet alleen kunnen starters daar het hoogste bedrag lenen via de starterslening van alle Flevolandse gemeenten (38.160 euro bij een woning met een maximale koopsom van 180.000 euro). Ook worden gunstige voorwaarden aangeboden. Eigenlijk is iedereen met een Nederlandse verblijfsvergunning die al in Nederland woonachtig is welkom. De enige restrictie is de maximale leeftijd van 45 jaar.
Daarnaast heeft Lelystad ook een zeer ruim aanbod van starterswoningen. De gemeente telt liefst 349 starterswoningen met een maximale koopsom van 200.000 euro en een minimale oppervlakte van minimaal 75 vierkante meter.
Artikel geplaatst op: 05 augustus 2017 - 11:31

Gerelateerd

Delen