Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

15-jarig ijshockey-talent beproeft geluk in Zweden

OLYMPIAKWARTIER – Het is het koninkrijk van de middernachtszon, de Vikings en het land van de onbegrensde mogelijkheden voor ijshockey-minnend Europa. Zweden is het land waar de ijshockey-sterren van morgen worden geboren. Over een week gaat Almeerder Jay Lesteluhu zijn geluk beproeven in de noordelijke parel van Europa.
Jay Lesteluhu heeft William Nylander als voorbeeld. (Foto: aangeleverd)

“Ik vertrek op 14 augustus naar Angelholm om aan te sluiten bij Jornstop, een satellietclub van Rogle BK. Daar ga ik spelen in Onder 16”, zegt Lesteluhu ietwat verlegen. “Eind februari ben ik door die club uitgenodigd voor een try-out en daar overtuigde ik de scouting van mijn kwaliteiten.”
Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Lesteluhu zou afreizen naar Zweden. “Bij Rogle BK, dat uitkomt op het hoogste niveau, twijfelden enkele mensen. Daarom mag ik mij eerst een jaar bewijzen bij Jornstop, maar dat vind ik niet erg. Het is een prachtige kans om bij zo’n goede club te mogen spelen. Jornstop heeft al diverse NHL-spelers grootgebracht, zoals de in Canada spelende Zweed William Nylander. Hij werd op het laatste WK, dat werd gewonnen door Zweden, uitgeroepen tot meest waardevolle speler.”
Lesteluhu zegt het gedecideerd. Dit talent weet wat hij wil, maar dat betekent niet dat hij zonder zenuwen afreist naar Zweden. “Hoe dichterbij het komt, hoe zenuwachtiger ik word. Toch heb ik niet echt getwijfeld, omdat ik graag wil doorbreken als ijshockeyer”, aldus het talent, dat in een internaat gaat wonen en vorig jaar in 2-havo van het Arte College zat. “Daar kom ik samen te wonen met leeftijdsgenoten. De eerste vier maanden krijg ik dagelijks Zweedse les, zodat ik snel kan aansluiten bij de reguliere lessen.”
Tot slot nog een belangrijke vraag: hoe zit het eigenlijk met zijn Taekwondo-ambities? Twee jaar geleden pakte hij zilver op het NK. “Daar ben ik anderhalf jaar geleden mee gestopt, want dat viel niet meer te combineren en mijn liefde voor ijshockey is het grootst”, besluit hij.
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 15:50

Gerelateerd

Delen