Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

15-jarig ijshockey-talent beproeft geluk in Zweden

OLYMPIAKWARTIER – Het is het koninkrijk van de middernachtszon, de Vikings en het land van de onbegrensde mogelijkheden voor ijshockey-minnend Europa. Zweden is het land waar de ijshockey-sterren van morgen worden geboren. Over een week gaat Almeerder Jay Lesteluhu zijn geluk beproeven in de noordelijke parel van Europa.
Jay Lesteluhu heeft William Nylander als voorbeeld. (Foto: aangeleverd)

“Ik vertrek op 14 augustus naar Angelholm om aan te sluiten bij Jornstop, een satellietclub van Rogle BK. Daar ga ik spelen in Onder 16”, zegt Lesteluhu ietwat verlegen. “Eind februari ben ik door die club uitgenodigd voor een try-out en daar overtuigde ik de scouting van mijn kwaliteiten.”
Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Lesteluhu zou afreizen naar Zweden. “Bij Rogle BK, dat uitkomt op het hoogste niveau, twijfelden enkele mensen. Daarom mag ik mij eerst een jaar bewijzen bij Jornstop, maar dat vind ik niet erg. Het is een prachtige kans om bij zo’n goede club te mogen spelen. Jornstop heeft al diverse NHL-spelers grootgebracht, zoals de in Canada spelende Zweed William Nylander. Hij werd op het laatste WK, dat werd gewonnen door Zweden, uitgeroepen tot meest waardevolle speler.”
Lesteluhu zegt het gedecideerd. Dit talent weet wat hij wil, maar dat betekent niet dat hij zonder zenuwen afreist naar Zweden. “Hoe dichterbij het komt, hoe zenuwachtiger ik word. Toch heb ik niet echt getwijfeld, omdat ik graag wil doorbreken als ijshockeyer”, aldus het talent, dat in een internaat gaat wonen en vorig jaar in 2-havo van het Arte College zat. “Daar kom ik samen te wonen met leeftijdsgenoten. De eerste vier maanden krijg ik dagelijks Zweedse les, zodat ik snel kan aansluiten bij de reguliere lessen.”
Tot slot nog een belangrijke vraag: hoe zit het eigenlijk met zijn Taekwondo-ambities? Twee jaar geleden pakte hij zilver op het NK. “Daar ben ik anderhalf jaar geleden mee gestopt, want dat viel niet meer te combineren en mijn liefde voor ijshockey is het grootst”, besluit hij.
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 15:50

Gerelateerd

Delen