Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

15-jarig ijshockey-talent beproeft geluk in Zweden

OLYMPIAKWARTIER – Het is het koninkrijk van de middernachtszon, de Vikings en het land van de onbegrensde mogelijkheden voor ijshockey-minnend Europa. Zweden is het land waar de ijshockey-sterren van morgen worden geboren. Over een week gaat Almeerder Jay Lesteluhu zijn geluk beproeven in de noordelijke parel van Europa.
Jay Lesteluhu heeft William Nylander als voorbeeld. (Foto: aangeleverd)

“Ik vertrek op 14 augustus naar Angelholm om aan te sluiten bij Jornstop, een satellietclub van Rogle BK. Daar ga ik spelen in Onder 16”, zegt Lesteluhu ietwat verlegen. “Eind februari ben ik door die club uitgenodigd voor een try-out en daar overtuigde ik de scouting van mijn kwaliteiten.”
Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Lesteluhu zou afreizen naar Zweden. “Bij Rogle BK, dat uitkomt op het hoogste niveau, twijfelden enkele mensen. Daarom mag ik mij eerst een jaar bewijzen bij Jornstop, maar dat vind ik niet erg. Het is een prachtige kans om bij zo’n goede club te mogen spelen. Jornstop heeft al diverse NHL-spelers grootgebracht, zoals de in Canada spelende Zweed William Nylander. Hij werd op het laatste WK, dat werd gewonnen door Zweden, uitgeroepen tot meest waardevolle speler.”
Lesteluhu zegt het gedecideerd. Dit talent weet wat hij wil, maar dat betekent niet dat hij zonder zenuwen afreist naar Zweden. “Hoe dichterbij het komt, hoe zenuwachtiger ik word. Toch heb ik niet echt getwijfeld, omdat ik graag wil doorbreken als ijshockeyer”, aldus het talent, dat in een internaat gaat wonen en vorig jaar in 2-havo van het Arte College zat. “Daar kom ik samen te wonen met leeftijdsgenoten. De eerste vier maanden krijg ik dagelijks Zweedse les, zodat ik snel kan aansluiten bij de reguliere lessen.”
Tot slot nog een belangrijke vraag: hoe zit het eigenlijk met zijn Taekwondo-ambities? Twee jaar geleden pakte hij zilver op het NK. “Daar ben ik anderhalf jaar geleden mee gestopt, want dat viel niet meer te combineren en mijn liefde voor ijshockey is het grootst”, besluit hij.
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 15:50

Gerelateerd

Delen