Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

15-jarig ijshockey-talent beproeft geluk in Zweden

OLYMPIAKWARTIER – Het is het koninkrijk van de middernachtszon, de Vikings en het land van de onbegrensde mogelijkheden voor ijshockey-minnend Europa. Zweden is het land waar de ijshockey-sterren van morgen worden geboren. Over een week gaat Almeerder Jay Lesteluhu zijn geluk beproeven in de noordelijke parel van Europa.
Jay Lesteluhu heeft William Nylander als voorbeeld. (Foto: aangeleverd)

“Ik vertrek op 14 augustus naar Angelholm om aan te sluiten bij Jornstop, een satellietclub van Rogle BK. Daar ga ik spelen in Onder 16”, zegt Lesteluhu ietwat verlegen. “Eind februari ben ik door die club uitgenodigd voor een try-out en daar overtuigde ik de scouting van mijn kwaliteiten.”
Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Lesteluhu zou afreizen naar Zweden. “Bij Rogle BK, dat uitkomt op het hoogste niveau, twijfelden enkele mensen. Daarom mag ik mij eerst een jaar bewijzen bij Jornstop, maar dat vind ik niet erg. Het is een prachtige kans om bij zo’n goede club te mogen spelen. Jornstop heeft al diverse NHL-spelers grootgebracht, zoals de in Canada spelende Zweed William Nylander. Hij werd op het laatste WK, dat werd gewonnen door Zweden, uitgeroepen tot meest waardevolle speler.”
Lesteluhu zegt het gedecideerd. Dit talent weet wat hij wil, maar dat betekent niet dat hij zonder zenuwen afreist naar Zweden. “Hoe dichterbij het komt, hoe zenuwachtiger ik word. Toch heb ik niet echt getwijfeld, omdat ik graag wil doorbreken als ijshockeyer”, aldus het talent, dat in een internaat gaat wonen en vorig jaar in 2-havo van het Arte College zat. “Daar kom ik samen te wonen met leeftijdsgenoten. De eerste vier maanden krijg ik dagelijks Zweedse les, zodat ik snel kan aansluiten bij de reguliere lessen.”
Tot slot nog een belangrijke vraag: hoe zit het eigenlijk met zijn Taekwondo-ambities? Twee jaar geleden pakte hij zilver op het NK. “Daar ben ik anderhalf jaar geleden mee gestopt, want dat viel niet meer te combineren en mijn liefde voor ijshockey is het grootst”, besluit hij.
Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 15:50

Gerelateerd

Delen