Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

‘Verouderende stad vraagt om meer groenonderhoud’

ALMERE – Het is hoogzomer en in sommige Almeerse wijken groeit het onkruid hard. Bewoners klagen over het slordige straatbeeld dat ontstaat. Het is een gevolg van de ouder wordende stad, stelt de gemeente. Daardoor moet er steeds meer beheer en onderhoud worden gedaan.
In het zomerseizoen staat er meer onkruid in de straten, zoals hier op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

Veel bewoners klagen over het welig tierende onkruid dat momenteel in de stad te zien. Vorige week nam deze krant de situatie in de Couperinstraat (Muziekwijk) als voorbeeld. Volgens woordvoerder Paul Andriessen van de gemeente voldoet het onderhoud aan de afspraken die gemaakt zijn maar vraagt de ouder wordende stad om meer beheer en onderhoud. “Dat kost meer geld dan er beschikbaar is. Daarom heeft de gemeenteraad in de bestuursopdracht beheer van november 2015 besloten wat we nog wel doen, en wat niet (meer) of minder. Daarbij zorgen we er uiteraard voor dat er geen onveilige situaties ontstaan en dat alles wat móet werken, blijft werken.”
Andriessen laat weten dat op verschillende onderdelen is bezuinigd, waaronder het groenonderhoud. “De gemeente verwijdert bijvoorbeeld geen onkruid meer langs de gevels in het kader van ‘de Almeerder houdt zijn eigen straatje schoon’. Het geld dat we besparen wordt geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Dat kost nu extra geld, maar zorgt er daarna voor dat we jaarlijks minder geld kwijt zijn aan beheer en onderhoud. We leggen bijvoorbeeld betonnen fiets- en voetpaden aan waar boomwortels anders schade veroorzaken aan het asfalt en plaatsen LED-lampen in de straatverlichting.”

Beeld
Het groenonderhoud wordt grotendeels ‘op beeld’ uitgevoerd. Andriessen: “Dat betekent dat de groenaannemer ervoor moet zorgen dat het groen er op een bepaalde manier uitziet: het gras mag bijvoorbeeld een bepaalde lengte hebben en er mag een bepaalde hoeveelheid onkruid in een beplantingsvak of in de bestrating staan. In het groeiseizoen zal de groenaannemer dus regelmatig moeten maaien en schoffelen om aan het afgesproken beeld te voldoen.”
Artikel geplaatst op: 07 augustus 2017 - 08:13

Gerelateerd

Delen