Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

‘Verouderende stad vraagt om meer groenonderhoud’

ALMERE – Het is hoogzomer en in sommige Almeerse wijken groeit het onkruid hard. Bewoners klagen over het slordige straatbeeld dat ontstaat. Het is een gevolg van de ouder wordende stad, stelt de gemeente. Daardoor moet er steeds meer beheer en onderhoud worden gedaan.
In het zomerseizoen staat er meer onkruid in de straten, zoals hier op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

Veel bewoners klagen over het welig tierende onkruid dat momenteel in de stad te zien. Vorige week nam deze krant de situatie in de Couperinstraat (Muziekwijk) als voorbeeld. Volgens woordvoerder Paul Andriessen van de gemeente voldoet het onderhoud aan de afspraken die gemaakt zijn maar vraagt de ouder wordende stad om meer beheer en onderhoud. “Dat kost meer geld dan er beschikbaar is. Daarom heeft de gemeenteraad in de bestuursopdracht beheer van november 2015 besloten wat we nog wel doen, en wat niet (meer) of minder. Daarbij zorgen we er uiteraard voor dat er geen onveilige situaties ontstaan en dat alles wat móet werken, blijft werken.”
Andriessen laat weten dat op verschillende onderdelen is bezuinigd, waaronder het groenonderhoud. “De gemeente verwijdert bijvoorbeeld geen onkruid meer langs de gevels in het kader van ‘de Almeerder houdt zijn eigen straatje schoon’. Het geld dat we besparen wordt geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Dat kost nu extra geld, maar zorgt er daarna voor dat we jaarlijks minder geld kwijt zijn aan beheer en onderhoud. We leggen bijvoorbeeld betonnen fiets- en voetpaden aan waar boomwortels anders schade veroorzaken aan het asfalt en plaatsen LED-lampen in de straatverlichting.”

Beeld
Het groenonderhoud wordt grotendeels ‘op beeld’ uitgevoerd. Andriessen: “Dat betekent dat de groenaannemer ervoor moet zorgen dat het groen er op een bepaalde manier uitziet: het gras mag bijvoorbeeld een bepaalde lengte hebben en er mag een bepaalde hoeveelheid onkruid in een beplantingsvak of in de bestrating staan. In het groeiseizoen zal de groenaannemer dus regelmatig moeten maaien en schoffelen om aan het afgesproken beeld te voldoen.”
Artikel geplaatst op: 07 augustus 2017 - 08:13

Gerelateerd

Delen