Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

‘Verouderende stad vraagt om meer groenonderhoud’

ALMERE – Het is hoogzomer en in sommige Almeerse wijken groeit het onkruid hard. Bewoners klagen over het slordige straatbeeld dat ontstaat. Het is een gevolg van de ouder wordende stad, stelt de gemeente. Daardoor moet er steeds meer beheer en onderhoud worden gedaan.
In het zomerseizoen staat er meer onkruid in de straten, zoals hier op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

Veel bewoners klagen over het welig tierende onkruid dat momenteel in de stad te zien. Vorige week nam deze krant de situatie in de Couperinstraat (Muziekwijk) als voorbeeld. Volgens woordvoerder Paul Andriessen van de gemeente voldoet het onderhoud aan de afspraken die gemaakt zijn maar vraagt de ouder wordende stad om meer beheer en onderhoud. “Dat kost meer geld dan er beschikbaar is. Daarom heeft de gemeenteraad in de bestuursopdracht beheer van november 2015 besloten wat we nog wel doen, en wat niet (meer) of minder. Daarbij zorgen we er uiteraard voor dat er geen onveilige situaties ontstaan en dat alles wat móet werken, blijft werken.”
Andriessen laat weten dat op verschillende onderdelen is bezuinigd, waaronder het groenonderhoud. “De gemeente verwijdert bijvoorbeeld geen onkruid meer langs de gevels in het kader van ‘de Almeerder houdt zijn eigen straatje schoon’. Het geld dat we besparen wordt geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Dat kost nu extra geld, maar zorgt er daarna voor dat we jaarlijks minder geld kwijt zijn aan beheer en onderhoud. We leggen bijvoorbeeld betonnen fiets- en voetpaden aan waar boomwortels anders schade veroorzaken aan het asfalt en plaatsen LED-lampen in de straatverlichting.”

Beeld
Het groenonderhoud wordt grotendeels ‘op beeld’ uitgevoerd. Andriessen: “Dat betekent dat de groenaannemer ervoor moet zorgen dat het groen er op een bepaalde manier uitziet: het gras mag bijvoorbeeld een bepaalde lengte hebben en er mag een bepaalde hoeveelheid onkruid in een beplantingsvak of in de bestrating staan. In het groeiseizoen zal de groenaannemer dus regelmatig moeten maaien en schoffelen om aan het afgesproken beeld te voldoen.”
Artikel geplaatst op: 07 augustus 2017 - 08:13

Gerelateerd

Delen