Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Eerste editie van Forever Young Festival op Esplanade

STAD CENTRUM – Voor het eerst in Nederland wordt een groots opgezet, verbindend festival voor positieve 65-plussers gehouden: het Forever Young Festival. De Esplanade is woensdag 23 augustus de plek waar een grote groep senioren zich zal vermaken met talloze activiteiten.

Theatervoorstelling 'De Gouden Jaren' van Cor Bakker en Danny Malando zijn ook te zien op Forever Young Festival op 23 augustus, met beeld en muziek uit vervlogen jaren. (Foto: aangeleverd)


In 2030 zal Nederland 4,5 miljoen personen boven de 65 jaar tellen. Het grootste probleem onder 65-plussers is eenzaamheid. Sietse Dugour van hoofdsponsor Cinnovate: “De aandacht gaat te veel naar zorg en welzijn. Als er zo’n grote groep eenzame mensen is, moet het toch mogelijk zijn elkaar op te vangen en te steunen. Het Forever Young Festival brengt mensen bij elkaar en er kunnen op deze manier vriendschappen ontstaan.”
Verbinding is de drijfveer achter dit festival en senioren van 65 jaar of ouder zijn welkom. De toegang is gratis en bij aankomst krijgt iedereen een aantal consumptiebonnen. Iedere bezoeker die ondersteuning nodig heeft, mag gratis één persoon meenemen van 18 jaar en ouder. Er zijn gratis rolstoelen, voldoende zitplaatsen, ruime toiletten en nog veel meer om ook de minder mobiele bezoekers te laten genieten van de festiviteiten. Er komen zelfs bussen met mensen uit verzorgingshuizen. Er zijn nog genoeg kaarten verkrijgbaar.

Artiesten


Het festival duurt van 10.00 tot 20.00 uur en er is een zeer gevarieerd programma met grote artiesten, zoals onder anderen Willeke Alberti, Anita Meijer, Cor Bakker en Laura Fygi. Muziek, theater, cabaret, een 'Hysterische Bingo' met Marijke Helwegen zijn onderdeel van het programma. Ook de Almeerse dwarsfluitist en oud-wethouder Berdien Stenberg treedt op.
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Kaarten bestellen of opgeven als vrijwilliger kan via www.foreveryoungfestival.nl en 085-0160736 (bereikbaar op dinsdag van 8.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 18.00 uur).

Artikel geplaatst op: 09 augustus 2017 - 14:52

Gerelateerd

Delen