Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Vakantie: Couperinstraat vol onkruid

MUZIEKWIJK – Tonnie Blommaert schrok zich – naar eigen zeggen – dood toen zij na twee maanden vakantie terugkeerde in Almere. “De Couperinstraat stond vol onkruid. Overal: op de stoep, langs bomen en lantaarnpalen.”
Het onkruid tierde welig op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

“Ook het onkruid in de strook struiken tussen straat en fietspad stond zo hoog dat je er niemand meer zag lopen en langsrijden”, aldus de Almeerse die vanuit haar woning tegen de spoordijk aankijkt. “De hele dijk zat vol met hoog onkruid dat ook nog eens hele vervelende pluizen gaf.”
Het was niet leuk thuiskomen voor Blommaert die direct de gemeente op de hoogte stelde. “Maar het bleek dat ProRail verantwoordelijk is voor de beplanting en onkruid op de dijk. Op mijn vraag over het onderhoud van de straat werd geen antwoord gegeven.”
Groot was de verbazing bij de inwoonster van Muziekwijk toen daags daarna vijf man de straat stonden te schoffelen. “Maar... het geschoffelde bleef liggen en werd niet opgeruimd en rond de lantaarnpalen werd er niets gedaan. Overal zie ik werkmensen schoffelen op plaatsen dat we op zijn Amsterdams ‘poremwerk’ noemen. Doorgaande straten, rond de hockeyvelden en bij het zwembad is het keurig netjes, maar niet bij ons.”
De gemeente is om een reactie gevraagd, maar kon die niet tijdig geven. “Toevallig werd vorige week de straat onder handen genomen”, laat Blommaert weten. “Alles is deze week gedaan, wel met heel veel mailverkeer met de gemeente. Donderdag om 15.47 uur kreeg ik antwoord dat mijn klacht over het snoeien van de heg zou worden doorgegeven. Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwamen er twee snoeimachines en vier mannen om de rommel hiervan op te ruimen.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 12:40

Gerelateerd

Delen