Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Vakantie: Couperinstraat vol onkruid

MUZIEKWIJK – Tonnie Blommaert schrok zich – naar eigen zeggen – dood toen zij na twee maanden vakantie terugkeerde in Almere. “De Couperinstraat stond vol onkruid. Overal: op de stoep, langs bomen en lantaarnpalen.”
Het onkruid tierde welig op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

“Ook het onkruid in de strook struiken tussen straat en fietspad stond zo hoog dat je er niemand meer zag lopen en langsrijden”, aldus de Almeerse die vanuit haar woning tegen de spoordijk aankijkt. “De hele dijk zat vol met hoog onkruid dat ook nog eens hele vervelende pluizen gaf.”
Het was niet leuk thuiskomen voor Blommaert die direct de gemeente op de hoogte stelde. “Maar het bleek dat ProRail verantwoordelijk is voor de beplanting en onkruid op de dijk. Op mijn vraag over het onderhoud van de straat werd geen antwoord gegeven.”
Groot was de verbazing bij de inwoonster van Muziekwijk toen daags daarna vijf man de straat stonden te schoffelen. “Maar... het geschoffelde bleef liggen en werd niet opgeruimd en rond de lantaarnpalen werd er niets gedaan. Overal zie ik werkmensen schoffelen op plaatsen dat we op zijn Amsterdams ‘poremwerk’ noemen. Doorgaande straten, rond de hockeyvelden en bij het zwembad is het keurig netjes, maar niet bij ons.”
De gemeente is om een reactie gevraagd, maar kon die niet tijdig geven. “Toevallig werd vorige week de straat onder handen genomen”, laat Blommaert weten. “Alles is deze week gedaan, wel met heel veel mailverkeer met de gemeente. Donderdag om 15.47 uur kreeg ik antwoord dat mijn klacht over het snoeien van de heg zou worden doorgegeven. Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwamen er twee snoeimachines en vier mannen om de rommel hiervan op te ruimen.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 12:40

Gerelateerd

Delen