Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Vakantie: Couperinstraat vol onkruid

MUZIEKWIJK – Tonnie Blommaert schrok zich – naar eigen zeggen – dood toen zij na twee maanden vakantie terugkeerde in Almere. “De Couperinstraat stond vol onkruid. Overal: op de stoep, langs bomen en lantaarnpalen.”
Het onkruid tierde welig op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

“Ook het onkruid in de strook struiken tussen straat en fietspad stond zo hoog dat je er niemand meer zag lopen en langsrijden”, aldus de Almeerse die vanuit haar woning tegen de spoordijk aankijkt. “De hele dijk zat vol met hoog onkruid dat ook nog eens hele vervelende pluizen gaf.”
Het was niet leuk thuiskomen voor Blommaert die direct de gemeente op de hoogte stelde. “Maar het bleek dat ProRail verantwoordelijk is voor de beplanting en onkruid op de dijk. Op mijn vraag over het onderhoud van de straat werd geen antwoord gegeven.”
Groot was de verbazing bij de inwoonster van Muziekwijk toen daags daarna vijf man de straat stonden te schoffelen. “Maar... het geschoffelde bleef liggen en werd niet opgeruimd en rond de lantaarnpalen werd er niets gedaan. Overal zie ik werkmensen schoffelen op plaatsen dat we op zijn Amsterdams ‘poremwerk’ noemen. Doorgaande straten, rond de hockeyvelden en bij het zwembad is het keurig netjes, maar niet bij ons.”
De gemeente is om een reactie gevraagd, maar kon die niet tijdig geven. “Toevallig werd vorige week de straat onder handen genomen”, laat Blommaert weten. “Alles is deze week gedaan, wel met heel veel mailverkeer met de gemeente. Donderdag om 15.47 uur kreeg ik antwoord dat mijn klacht over het snoeien van de heg zou worden doorgegeven. Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwamen er twee snoeimachines en vier mannen om de rommel hiervan op te ruimen.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 12:40

Gerelateerd

Delen