Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Vakantie: Couperinstraat vol onkruid

MUZIEKWIJK – Tonnie Blommaert schrok zich – naar eigen zeggen – dood toen zij na twee maanden vakantie terugkeerde in Almere. “De Couperinstraat stond vol onkruid. Overal: op de stoep, langs bomen en lantaarnpalen.”
Het onkruid tierde welig op de Couperinstraat. (Foto: aangeleverd)

“Ook het onkruid in de strook struiken tussen straat en fietspad stond zo hoog dat je er niemand meer zag lopen en langsrijden”, aldus de Almeerse die vanuit haar woning tegen de spoordijk aankijkt. “De hele dijk zat vol met hoog onkruid dat ook nog eens hele vervelende pluizen gaf.”
Het was niet leuk thuiskomen voor Blommaert die direct de gemeente op de hoogte stelde. “Maar het bleek dat ProRail verantwoordelijk is voor de beplanting en onkruid op de dijk. Op mijn vraag over het onderhoud van de straat werd geen antwoord gegeven.”
Groot was de verbazing bij de inwoonster van Muziekwijk toen daags daarna vijf man de straat stonden te schoffelen. “Maar... het geschoffelde bleef liggen en werd niet opgeruimd en rond de lantaarnpalen werd er niets gedaan. Overal zie ik werkmensen schoffelen op plaatsen dat we op zijn Amsterdams ‘poremwerk’ noemen. Doorgaande straten, rond de hockeyvelden en bij het zwembad is het keurig netjes, maar niet bij ons.”
De gemeente is om een reactie gevraagd, maar kon die niet tijdig geven. “Toevallig werd vorige week de straat onder handen genomen”, laat Blommaert weten. “Alles is deze week gedaan, wel met heel veel mailverkeer met de gemeente. Donderdag om 15.47 uur kreeg ik antwoord dat mijn klacht over het snoeien van de heg zou worden doorgegeven. Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwamen er twee snoeimachines en vier mannen om de rommel hiervan op te ruimen.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 12:40

Gerelateerd

Delen