Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Omroep Almere (AOS) gaat licentie aanvragen

ALMERE – Omroep Almere (Almeerse Omroep Stichting/AOS) heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangegeven dat het een aanvraag wil indienden voor de uitzendlicentie voor een lokale omroep in Almere.


Dat heeft presentator Cor Toorenburg van AOS bekendgemaakt tijdens een uitzending waarin raadslid Roelie Bosch (ChristenUnie) werd geïnterviewd. AOS zou daarmee de plek innemen van Media036 dat zichzelf heeft opgeheven. Media036 is momenteel een stichting in liquidatie.
“Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de licentie over te nemen”, laat Toorenburg in een reactie weten. “Maar zoals altijd aangegeven: wij kunnen het niet doen voor de bekostiging van 47.000 euro die de gemeente momenteel hanteert. De kosten zijn immers een veelvoud hoger.”
AOS was een aantal jaar geleden met Media036 in de strijd voor de lokale omroeplicentie. Zoals bekend won Media036 die strijd. Eén van de argumenten die de doorslag gaf was dat Media036 destijds aangaf dat 47.000 euro voldoende moest zijn. AOS meent wettelijk recht te hebben om meer bekostiging, waarbij wordt uitgegaan van een bepaald bedrag per inwoner. Voor Almere zou de bekostiging dan uitkomen op circa 110.000 euro. Wethouder Frits Huis heeft altijd aangegeven dat bedrag niet te willen uitgeven.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 11:03

Gerelateerd

Delen