Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Omroep Almere (AOS) gaat licentie aanvragen

ALMERE – Omroep Almere (Almeerse Omroep Stichting/AOS) heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangegeven dat het een aanvraag wil indienden voor de uitzendlicentie voor een lokale omroep in Almere.


Dat heeft presentator Cor Toorenburg van AOS bekendgemaakt tijdens een uitzending waarin raadslid Roelie Bosch (ChristenUnie) werd geïnterviewd. AOS zou daarmee de plek innemen van Media036 dat zichzelf heeft opgeheven. Media036 is momenteel een stichting in liquidatie.
“Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de licentie over te nemen”, laat Toorenburg in een reactie weten. “Maar zoals altijd aangegeven: wij kunnen het niet doen voor de bekostiging van 47.000 euro die de gemeente momenteel hanteert. De kosten zijn immers een veelvoud hoger.”
AOS was een aantal jaar geleden met Media036 in de strijd voor de lokale omroeplicentie. Zoals bekend won Media036 die strijd. Eén van de argumenten die de doorslag gaf was dat Media036 destijds aangaf dat 47.000 euro voldoende moest zijn. AOS meent wettelijk recht te hebben om meer bekostiging, waarbij wordt uitgegaan van een bepaald bedrag per inwoner. Voor Almere zou de bekostiging dan uitkomen op circa 110.000 euro. Wethouder Frits Huis heeft altijd aangegeven dat bedrag niet te willen uitgeven.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 11:03

Gerelateerd

Delen