Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Omroep Almere (AOS) gaat licentie aanvragen

ALMERE – Omroep Almere (Almeerse Omroep Stichting/AOS) heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangegeven dat het een aanvraag wil indienden voor de uitzendlicentie voor een lokale omroep in Almere.


Dat heeft presentator Cor Toorenburg van AOS bekendgemaakt tijdens een uitzending waarin raadslid Roelie Bosch (ChristenUnie) werd geïnterviewd. AOS zou daarmee de plek innemen van Media036 dat zichzelf heeft opgeheven. Media036 is momenteel een stichting in liquidatie.
“Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de licentie over te nemen”, laat Toorenburg in een reactie weten. “Maar zoals altijd aangegeven: wij kunnen het niet doen voor de bekostiging van 47.000 euro die de gemeente momenteel hanteert. De kosten zijn immers een veelvoud hoger.”
AOS was een aantal jaar geleden met Media036 in de strijd voor de lokale omroeplicentie. Zoals bekend won Media036 die strijd. Eén van de argumenten die de doorslag gaf was dat Media036 destijds aangaf dat 47.000 euro voldoende moest zijn. AOS meent wettelijk recht te hebben om meer bekostiging, waarbij wordt uitgegaan van een bepaald bedrag per inwoner. Voor Almere zou de bekostiging dan uitkomen op circa 110.000 euro. Wethouder Frits Huis heeft altijd aangegeven dat bedrag niet te willen uitgeven.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 11:03

Gerelateerd

Delen