Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Omroep Almere (AOS) gaat licentie aanvragen

ALMERE – Omroep Almere (Almeerse Omroep Stichting/AOS) heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) aangegeven dat het een aanvraag wil indienden voor de uitzendlicentie voor een lokale omroep in Almere.


Dat heeft presentator Cor Toorenburg van AOS bekendgemaakt tijdens een uitzending waarin raadslid Roelie Bosch (ChristenUnie) werd geïnterviewd. AOS zou daarmee de plek innemen van Media036 dat zichzelf heeft opgeheven. Media036 is momenteel een stichting in liquidatie.
“Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de licentie over te nemen”, laat Toorenburg in een reactie weten. “Maar zoals altijd aangegeven: wij kunnen het niet doen voor de bekostiging van 47.000 euro die de gemeente momenteel hanteert. De kosten zijn immers een veelvoud hoger.”
AOS was een aantal jaar geleden met Media036 in de strijd voor de lokale omroeplicentie. Zoals bekend won Media036 die strijd. Eén van de argumenten die de doorslag gaf was dat Media036 destijds aangaf dat 47.000 euro voldoende moest zijn. AOS meent wettelijk recht te hebben om meer bekostiging, waarbij wordt uitgegaan van een bepaald bedrag per inwoner. Voor Almere zou de bekostiging dan uitkomen op circa 110.000 euro. Wethouder Frits Huis heeft altijd aangegeven dat bedrag niet te willen uitgeven.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 11:03

Gerelateerd

Delen