Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Grote manifestatie voor kleine huizen

HOMERUSKWARTIER – In Almere Poort vindt van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober de eerste Tiny Housing-manifestatie van Nederland plaats. Op het BouwExpo-veld naast de Homerusmarkt is van alles te vinden over deze kleine vorm van wonen.
Het Wikkelhuis van Fiction Factory is een bijzonder, duurzaam en verplaatsbaar huisje gemaakt van golfkarton. Dit is het eerste Tiny House dat in Almere Poort gebouwd is. (Foto: aangeleverd)

Tiny Housing is een Amerikaanse term voor wonen in een klein huis dat vaak op wielen gebouwd wordt. Het idee is dat door kleiner te wonen, het leven duurzamer, eenvoudiger en goedkoper wordt. Met de BouwExpo Tiny Housing wil Almere verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken.
De BouwEXPO is 22 februari gestart met de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere’. Inmiddels zijn de deelnemers aan de BouwEXPO gestart met de ontwikkeling van hun huisjes op de prijsvraaglocaties in Almere Poort.
Bezoekers kunnen tijdens de Tiny Housing-manifestatie kennismaken met de prijswinnaars en hun huisjes. Er wordt een documentaire van Robert Wiering vertoond over de ontwikkeling van Tiny Houses en de initiatiefnemers geven presentaties. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) verzorgt rondleidingen en kinderworkshops. Platform31/Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert samen met Almere op dinsdag 3 oktober een congres voor professionele belangstellenden. De Stichting Tiny House Nederland organiseert de Tiny House Nederland Jamboree: het slotevenement op zaterdag 7 oktober met zo’n tien extra huisjes, diverse lezingen, workshops en masterclasses.
Vernieuwend Wonen

Als onderdeel van het programma Almere 2.0 Vernieuwend Wonen realiseert het Woningbouwatelier vernieuwende woonconcepten, die ook landelijk in de belangstelling staan en elders gerealiseerd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk werken samen aan het programma Almere 2.0.
Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 10:37

Gerelateerd

Delen