Grote manifestatie voor kleine huizen

HOMERUSKWARTIER – In Almere Poort vindt van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober de eerste Tiny Housing-manifestatie van Nederland plaats. Op het BouwExpo-veld naast de Homerusmarkt is van alles te vinden over deze kleine vorm van wonen.
Het Wikkelhuis van Fiction Factory is een bijzonder, duurzaam en verplaatsbaar huisje gemaakt van golfkarton. Dit is het eerste Tiny House dat in Almere Poort gebouwd is. (Foto: aangeleverd)

Tiny Housing is een Amerikaanse term voor wonen in een klein huis dat vaak op wielen gebouwd wordt. Het idee is dat door kleiner te wonen, het leven duurzamer, eenvoudiger en goedkoper wordt. Met de BouwExpo Tiny Housing wil Almere verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken.
De BouwEXPO is 22 februari gestart met de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere’. Inmiddels zijn de deelnemers aan de BouwEXPO gestart met de ontwikkeling van hun huisjes op de prijsvraaglocaties in Almere Poort.
Bezoekers kunnen tijdens de Tiny Housing-manifestatie kennismaken met de prijswinnaars en hun huisjes. Er wordt een documentaire van Robert Wiering vertoond over de ontwikkeling van Tiny Houses en de initiatiefnemers geven presentaties. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) verzorgt rondleidingen en kinderworkshops. Platform31/Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert samen met Almere op dinsdag 3 oktober een congres voor professionele belangstellenden. De Stichting Tiny House Nederland organiseert de Tiny House Nederland Jamboree: het slotevenement op zaterdag 7 oktober met zo’n tien extra huisjes, diverse lezingen, workshops en masterclasses.
Vernieuwend Wonen

Als onderdeel van het programma Almere 2.0 Vernieuwend Wonen realiseert het Woningbouwatelier vernieuwende woonconcepten, die ook landelijk in de belangstelling staan en elders gerealiseerd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk werken samen aan het programma Almere 2.0.
Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 10:37

Gerelateerd

Delen