Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Travelling in Baroque duikt voor jubileumeditie in Londen

ALMERE – ‘London, the place to be’ is het thema van de tiende editie van het klassieke zomerfestival Travelling in Baroque dat van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus op verschillende locaties in Flevoland wordt gehouden. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar vele musici zich vestigden en met elkaar samenwerkten.
Het Engelse Fretwork behoort tot de meest vooraanstaande gambaconsorten ter wereld. Zaterdag 12 augustus zijn ze te zien in Emmeloord. (Foto: Chris Dawes)

Het festival Travelling in Baroque begon als barokfestival. Tegenwoordig zijn er klassieke concerten te zien uit de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Travelling in Baroque trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Flevoland.
Opening in Almere

Donderdag 10 augustus, de eerste dag van het vierdaagse festival, wordt gehouden in kerkcentrum de Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Haven.
Zowel de zomerschool voor senioren als en de zomerschool voor basisscholieren in Almere worden betrokken bij de eerste dag van het festival. De middag is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan deze zomerscholen. Het Apollo Ensemble speelt dan een Bach-Abel concert na, met delen uit Abel, J.Chr. Bach celloconcert en kwintet voor fluit, hobo, viool, cello en klavecimbel en het Haydn-symfonie Hob I:78 in c. Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zo’n concert er in die tijd aan toe ging.
In de avond, om 20.15 uur, is er ook in de Goede Rede hetzelfde concert. Kaartjes hiervoor kosten 20 euro.
Vrijdag zijn er concerten in Lelystad, zaterdag in de Noordoostpolder (Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland en Urk) en zondag in Zeewolde en Dronten. Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting. Kijk voor het programma, de line-up en kaartjes op www.travellinginbaroque.com
Artikel geplaatst op: 02 augustus 2017 - 08:17

Gerelateerd

Delen