Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Travelling in Baroque duikt voor jubileumeditie in Londen

ALMERE – ‘London, the place to be’ is het thema van de tiende editie van het klassieke zomerfestival Travelling in Baroque dat van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus op verschillende locaties in Flevoland wordt gehouden. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar vele musici zich vestigden en met elkaar samenwerkten.
Het Engelse Fretwork behoort tot de meest vooraanstaande gambaconsorten ter wereld. Zaterdag 12 augustus zijn ze te zien in Emmeloord. (Foto: Chris Dawes)

Het festival Travelling in Baroque begon als barokfestival. Tegenwoordig zijn er klassieke concerten te zien uit de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Travelling in Baroque trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Flevoland.
Opening in Almere

Donderdag 10 augustus, de eerste dag van het vierdaagse festival, wordt gehouden in kerkcentrum de Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Haven.
Zowel de zomerschool voor senioren als en de zomerschool voor basisscholieren in Almere worden betrokken bij de eerste dag van het festival. De middag is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan deze zomerscholen. Het Apollo Ensemble speelt dan een Bach-Abel concert na, met delen uit Abel, J.Chr. Bach celloconcert en kwintet voor fluit, hobo, viool, cello en klavecimbel en het Haydn-symfonie Hob I:78 in c. Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zo’n concert er in die tijd aan toe ging.
In de avond, om 20.15 uur, is er ook in de Goede Rede hetzelfde concert. Kaartjes hiervoor kosten 20 euro.
Vrijdag zijn er concerten in Lelystad, zaterdag in de Noordoostpolder (Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland en Urk) en zondag in Zeewolde en Dronten. Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting. Kijk voor het programma, de line-up en kaartjes op www.travellinginbaroque.com
Artikel geplaatst op: 02 augustus 2017 - 08:17

Gerelateerd

Delen