Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Travelling in Baroque duikt voor jubileumeditie in Londen

ALMERE – ‘London, the place to be’ is het thema van de tiende editie van het klassieke zomerfestival Travelling in Baroque dat van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus op verschillende locaties in Flevoland wordt gehouden. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar vele musici zich vestigden en met elkaar samenwerkten.
Het Engelse Fretwork behoort tot de meest vooraanstaande gambaconsorten ter wereld. Zaterdag 12 augustus zijn ze te zien in Emmeloord. (Foto: Chris Dawes)

Het festival Travelling in Baroque begon als barokfestival. Tegenwoordig zijn er klassieke concerten te zien uit de veertiende tot en met de twintigste eeuw. Travelling in Baroque trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Flevoland.
Opening in Almere

Donderdag 10 augustus, de eerste dag van het vierdaagse festival, wordt gehouden in kerkcentrum de Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Haven.
Zowel de zomerschool voor senioren als en de zomerschool voor basisscholieren in Almere worden betrokken bij de eerste dag van het festival. De middag is speciaal bedoeld voor de deelnemers aan deze zomerscholen. Het Apollo Ensemble speelt dan een Bach-Abel concert na, met delen uit Abel, J.Chr. Bach celloconcert en kwintet voor fluit, hobo, viool, cello en klavecimbel en het Haydn-symfonie Hob I:78 in c. Tijdens het concert wordt ook verteld over de muziek, de instrumenten en hoe zo’n concert er in die tijd aan toe ging.
In de avond, om 20.15 uur, is er ook in de Goede Rede hetzelfde concert. Kaartjes hiervoor kosten 20 euro.
Vrijdag zijn er concerten in Lelystad, zaterdag in de Noordoostpolder (Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland en Urk) en zondag in Zeewolde en Dronten. Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting. Kijk voor het programma, de line-up en kaartjes op www.travellinginbaroque.com
Artikel geplaatst op: 02 augustus 2017 - 08:17

Gerelateerd

Delen