Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Regenval leidt tot hinder en… rivierkreeften

TUSSEN DE VAARTEN – De overvloedige regenval, afgelopen weekend, leidde tot de nodige problemen. Verschillende wegen in Almere kwamen zaterdag onder water te staan nadat een aantal korte maar hevige regenbuien over de stad trokken. Ook kropen rivierkreeftjes uit het water.


Er kwamen meldingen van wateroverlast binnen over de Waterlandseweg bij de A6, de Havendreef, de Duintopstraat in Poort, de Burgersbrug, de Charlie Chaplinweg en op de Waddendreef/Spoordreef. Op de laatste twee locatie was de overlast het grootst. De brandweer heeft op de Charlie Chaplinweg met pompen geprobeerd het water weg te krijgen. Op de Waddendreef stond bij de Spoordreef de kruising geheel onder water. Op een aantal plaatsen is ook de straatverlichting uitgevallen. In de wijk Tussen de Vaarten kropen door het hoge water rivierkreeftjes op het droge. Bewoners zagen op het fietspad langs Albert Heijn aan de Picassoweg er ‘tientallen’ lopen.

Artikel geplaatst op: 31 juli 2017 - 09:00

Gerelateerd

Delen