Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Lantaarnpaal hindert bewoner Fioringrasstraat

KRUIDENWIJK – Mijmerend turen naar een prachtige sterrenhemel? Voor Herman Scholten uit de Fioringrasstraat is dat verleden tijd. Een nieuw geplaatste lantaarnpaal bij zijn achtertuin schijnt fel zijn tuin – en woning – binnen.
De achtertuin van Scholten voor en na het plaatsen van de gewraakte lantaarnpaal. (Foto’s: aangeleverd)

“De Kruidenwijk is flink gerenoveerd met de nodige overlast van rondscheurende shovels en andere stratenmakers werktuigen. Maar goed, dat is te overzien”, zegt Scholten. Maar toen vorige week een lantaarnpaal werd geplaatst aan de Doddegrasweg, waar de achtertuin van Scholten aan grenst, werd het de Almeerder te gortig. “Die paal heeft in één klap mijn leefplezier en woongenot om zeep geholpen. “
De paal torent namelijk boven de schutting uit en schijnt nu fel zijn achtertuin in. “Het is te vergelijken met een bouwlamp”, zegt Scholten. “Het licht reikt zelfs tot in onze woonkamer en slaapkamer. Voorheen hadden wij een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel en konden genieten van heerlijke zomeravonden in de achtertuin. Vanuit de woonkamer van de tuinverlichting genieten is door deze actie ook niet meer mogelijk.”
Scholten begrijpt niet waarom de gemeente na twintig jaar ineens een lantaarnpaal op die plek wil hebben. “Het is totaal overbodig. Ik heb gevraagd of ze de paal willen verwijderen maar heb nog geen reactie ontvangen.”
Volgens de gemeente kan dat wel kloppen: “Volgens onze informatie heeft daar altijd al een lantaarnpaal gestaan. De oude armaturen waren energie-onzuinig, aan het einde van hun levensduur, de lichtkleur van de oude lichtbron was geel/oranje. In 2016 zijn er duurzame led-armaturen geplaatst met witte lichtkleur.”
Scholten is verbijsterd over dit antwoord. “Het raakt kant noch wal. Er zijn wel degelijk drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Ik kan voldoende fotomateriaal verstrekken waarin dit zichtbaar is. En die zijn niet gemanipuleerd.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 15:51

Gerelateerd

Delen