Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Lantaarnpaal hindert bewoner Fioringrasstraat

KRUIDENWIJK – Mijmerend turen naar een prachtige sterrenhemel? Voor Herman Scholten uit de Fioringrasstraat is dat verleden tijd. Een nieuw geplaatste lantaarnpaal bij zijn achtertuin schijnt fel zijn tuin – en woning – binnen.
De achtertuin van Scholten voor en na het plaatsen van de gewraakte lantaarnpaal. (Foto’s: aangeleverd)

“De Kruidenwijk is flink gerenoveerd met de nodige overlast van rondscheurende shovels en andere stratenmakers werktuigen. Maar goed, dat is te overzien”, zegt Scholten. Maar toen vorige week een lantaarnpaal werd geplaatst aan de Doddegrasweg, waar de achtertuin van Scholten aan grenst, werd het de Almeerder te gortig. “Die paal heeft in één klap mijn leefplezier en woongenot om zeep geholpen. “
De paal torent namelijk boven de schutting uit en schijnt nu fel zijn achtertuin in. “Het is te vergelijken met een bouwlamp”, zegt Scholten. “Het licht reikt zelfs tot in onze woonkamer en slaapkamer. Voorheen hadden wij een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel en konden genieten van heerlijke zomeravonden in de achtertuin. Vanuit de woonkamer van de tuinverlichting genieten is door deze actie ook niet meer mogelijk.”
Scholten begrijpt niet waarom de gemeente na twintig jaar ineens een lantaarnpaal op die plek wil hebben. “Het is totaal overbodig. Ik heb gevraagd of ze de paal willen verwijderen maar heb nog geen reactie ontvangen.”
Volgens de gemeente kan dat wel kloppen: “Volgens onze informatie heeft daar altijd al een lantaarnpaal gestaan. De oude armaturen waren energie-onzuinig, aan het einde van hun levensduur, de lichtkleur van de oude lichtbron was geel/oranje. In 2016 zijn er duurzame led-armaturen geplaatst met witte lichtkleur.”
Scholten is verbijsterd over dit antwoord. “Het raakt kant noch wal. Er zijn wel degelijk drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Ik kan voldoende fotomateriaal verstrekken waarin dit zichtbaar is. En die zijn niet gemanipuleerd.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 15:51

Gerelateerd

Delen