Lantaarnpaal hindert bewoner Fioringrasstraat

KRUIDENWIJK – Mijmerend turen naar een prachtige sterrenhemel? Voor Herman Scholten uit de Fioringrasstraat is dat verleden tijd. Een nieuw geplaatste lantaarnpaal bij zijn achtertuin schijnt fel zijn tuin – en woning – binnen.
De achtertuin van Scholten voor en na het plaatsen van de gewraakte lantaarnpaal. (Foto’s: aangeleverd)

“De Kruidenwijk is flink gerenoveerd met de nodige overlast van rondscheurende shovels en andere stratenmakers werktuigen. Maar goed, dat is te overzien”, zegt Scholten. Maar toen vorige week een lantaarnpaal werd geplaatst aan de Doddegrasweg, waar de achtertuin van Scholten aan grenst, werd het de Almeerder te gortig. “Die paal heeft in één klap mijn leefplezier en woongenot om zeep geholpen. “
De paal torent namelijk boven de schutting uit en schijnt nu fel zijn achtertuin in. “Het is te vergelijken met een bouwlamp”, zegt Scholten. “Het licht reikt zelfs tot in onze woonkamer en slaapkamer. Voorheen hadden wij een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel en konden genieten van heerlijke zomeravonden in de achtertuin. Vanuit de woonkamer van de tuinverlichting genieten is door deze actie ook niet meer mogelijk.”
Scholten begrijpt niet waarom de gemeente na twintig jaar ineens een lantaarnpaal op die plek wil hebben. “Het is totaal overbodig. Ik heb gevraagd of ze de paal willen verwijderen maar heb nog geen reactie ontvangen.”
Volgens de gemeente kan dat wel kloppen: “Volgens onze informatie heeft daar altijd al een lantaarnpaal gestaan. De oude armaturen waren energie-onzuinig, aan het einde van hun levensduur, de lichtkleur van de oude lichtbron was geel/oranje. In 2016 zijn er duurzame led-armaturen geplaatst met witte lichtkleur.”
Scholten is verbijsterd over dit antwoord. “Het raakt kant noch wal. Er zijn wel degelijk drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Ik kan voldoende fotomateriaal verstrekken waarin dit zichtbaar is. En die zijn niet gemanipuleerd.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 15:51

Gerelateerd

Delen