Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Lantaarnpaal hindert bewoner Fioringrasstraat

KRUIDENWIJK – Mijmerend turen naar een prachtige sterrenhemel? Voor Herman Scholten uit de Fioringrasstraat is dat verleden tijd. Een nieuw geplaatste lantaarnpaal bij zijn achtertuin schijnt fel zijn tuin – en woning – binnen.
De achtertuin van Scholten voor en na het plaatsen van de gewraakte lantaarnpaal. (Foto’s: aangeleverd)

“De Kruidenwijk is flink gerenoveerd met de nodige overlast van rondscheurende shovels en andere stratenmakers werktuigen. Maar goed, dat is te overzien”, zegt Scholten. Maar toen vorige week een lantaarnpaal werd geplaatst aan de Doddegrasweg, waar de achtertuin van Scholten aan grenst, werd het de Almeerder te gortig. “Die paal heeft in één klap mijn leefplezier en woongenot om zeep geholpen. “
De paal torent namelijk boven de schutting uit en schijnt nu fel zijn achtertuin in. “Het is te vergelijken met een bouwlamp”, zegt Scholten. “Het licht reikt zelfs tot in onze woonkamer en slaapkamer. Voorheen hadden wij een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel en konden genieten van heerlijke zomeravonden in de achtertuin. Vanuit de woonkamer van de tuinverlichting genieten is door deze actie ook niet meer mogelijk.”
Scholten begrijpt niet waarom de gemeente na twintig jaar ineens een lantaarnpaal op die plek wil hebben. “Het is totaal overbodig. Ik heb gevraagd of ze de paal willen verwijderen maar heb nog geen reactie ontvangen.”
Volgens de gemeente kan dat wel kloppen: “Volgens onze informatie heeft daar altijd al een lantaarnpaal gestaan. De oude armaturen waren energie-onzuinig, aan het einde van hun levensduur, de lichtkleur van de oude lichtbron was geel/oranje. In 2016 zijn er duurzame led-armaturen geplaatst met witte lichtkleur.”
Scholten is verbijsterd over dit antwoord. “Het raakt kant noch wal. Er zijn wel degelijk drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Ik kan voldoende fotomateriaal verstrekken waarin dit zichtbaar is. En die zijn niet gemanipuleerd.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 15:51

Gerelateerd

Delen