Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Lantaarnpaal hindert bewoner Fioringrasstraat

KRUIDENWIJK – Mijmerend turen naar een prachtige sterrenhemel? Voor Herman Scholten uit de Fioringrasstraat is dat verleden tijd. Een nieuw geplaatste lantaarnpaal bij zijn achtertuin schijnt fel zijn tuin – en woning – binnen.
De achtertuin van Scholten voor en na het plaatsen van de gewraakte lantaarnpaal. (Foto’s: aangeleverd)

“De Kruidenwijk is flink gerenoveerd met de nodige overlast van rondscheurende shovels en andere stratenmakers werktuigen. Maar goed, dat is te overzien”, zegt Scholten. Maar toen vorige week een lantaarnpaal werd geplaatst aan de Doddegrasweg, waar de achtertuin van Scholten aan grenst, werd het de Almeerder te gortig. “Die paal heeft in één klap mijn leefplezier en woongenot om zeep geholpen. “
De paal torent namelijk boven de schutting uit en schijnt nu fel zijn achtertuin in. “Het is te vergelijken met een bouwlamp”, zegt Scholten. “Het licht reikt zelfs tot in onze woonkamer en slaapkamer. Voorheen hadden wij een prachtig uitzicht naar de sterrenhemel en konden genieten van heerlijke zomeravonden in de achtertuin. Vanuit de woonkamer van de tuinverlichting genieten is door deze actie ook niet meer mogelijk.”
Scholten begrijpt niet waarom de gemeente na twintig jaar ineens een lantaarnpaal op die plek wil hebben. “Het is totaal overbodig. Ik heb gevraagd of ze de paal willen verwijderen maar heb nog geen reactie ontvangen.”
Volgens de gemeente kan dat wel kloppen: “Volgens onze informatie heeft daar altijd al een lantaarnpaal gestaan. De oude armaturen waren energie-onzuinig, aan het einde van hun levensduur, de lichtkleur van de oude lichtbron was geel/oranje. In 2016 zijn er duurzame led-armaturen geplaatst met witte lichtkleur.”
Scholten is verbijsterd over dit antwoord. “Het raakt kant noch wal. Er zijn wel degelijk drie nieuwe lantaarnpalen geplaatst. Ik kan voldoende fotomateriaal verstrekken waarin dit zichtbaar is. En die zijn niet gemanipuleerd.”
Artikel geplaatst op: 01 augustus 2017 - 15:51

Gerelateerd

Delen