Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Ballon van Jelincy levert 10 euro aan ijsjes op

POORT – Jelincy Nijlhof (8) heeft de ballonnenwedstrijd gewonnen van het festival Poort Sociaal. Haar ballon kwam het verst dus mocht ze voor 10 euro ijsjes kopen.
Een tegoedbon van 10 euro voor ijsjes. Jelincy (8) was er blij mee. (Foto: aangeleverd)

Leven met elkaar en voor elkaar, dat was het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het de winkeliersvereniging Europakwartier en andere buurt-ondernemers organiseerden op zaterdag 17 juni aan de Europalaan en Nederlandstraat in Poort.
Een van de activiteiten was een ballonnenwedstrijd voor de jongste buurtbewoners. Tientallen witte ballonnen kozen het zonnige luchtruim en één van deze ballonen was opgelaten door Jelincy Nijlhof. Haar ballon werd gevonden in St. Annabeemd in het Limburgse Heel. Jelincy mocht voor 10 euro ijsjes kopen.
Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, De Schoor, Kwintes, Politie Flevoland en diverse winkeliers en particuliere standhouders omarmden het initiatief en deden mee met organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren. Dit jaar was voor de eerste keer tevens een grote braderie georganiseerd op initiatief van de winkeliersvereniging Europakwartier. Volgend jaar wordt het eerste lustrum gevierd op zaterdag 16 juni 2018. Kijk voor actueel nieuws op www.poortsociaal.nl
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 16:17

Gerelateerd

Delen