Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Ballon van Jelincy levert 10 euro aan ijsjes op

POORT – Jelincy Nijlhof (8) heeft de ballonnenwedstrijd gewonnen van het festival Poort Sociaal. Haar ballon kwam het verst dus mocht ze voor 10 euro ijsjes kopen.
Een tegoedbon van 10 euro voor ijsjes. Jelincy (8) was er blij mee. (Foto: aangeleverd)

Leven met elkaar en voor elkaar, dat was het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het de winkeliersvereniging Europakwartier en andere buurt-ondernemers organiseerden op zaterdag 17 juni aan de Europalaan en Nederlandstraat in Poort.
Een van de activiteiten was een ballonnenwedstrijd voor de jongste buurtbewoners. Tientallen witte ballonnen kozen het zonnige luchtruim en één van deze ballonen was opgelaten door Jelincy Nijlhof. Haar ballon werd gevonden in St. Annabeemd in het Limburgse Heel. Jelincy mocht voor 10 euro ijsjes kopen.
Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, De Schoor, Kwintes, Politie Flevoland en diverse winkeliers en particuliere standhouders omarmden het initiatief en deden mee met organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren. Dit jaar was voor de eerste keer tevens een grote braderie georganiseerd op initiatief van de winkeliersvereniging Europakwartier. Volgend jaar wordt het eerste lustrum gevierd op zaterdag 16 juni 2018. Kijk voor actueel nieuws op www.poortsociaal.nl
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 16:17

Gerelateerd

Delen