Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Ballon van Jelincy levert 10 euro aan ijsjes op

POORT – Jelincy Nijlhof (8) heeft de ballonnenwedstrijd gewonnen van het festival Poort Sociaal. Haar ballon kwam het verst dus mocht ze voor 10 euro ijsjes kopen.
Een tegoedbon van 10 euro voor ijsjes. Jelincy (8) was er blij mee. (Foto: aangeleverd)

Leven met elkaar en voor elkaar, dat was het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het de winkeliersvereniging Europakwartier en andere buurt-ondernemers organiseerden op zaterdag 17 juni aan de Europalaan en Nederlandstraat in Poort.
Een van de activiteiten was een ballonnenwedstrijd voor de jongste buurtbewoners. Tientallen witte ballonnen kozen het zonnige luchtruim en één van deze ballonen was opgelaten door Jelincy Nijlhof. Haar ballon werd gevonden in St. Annabeemd in het Limburgse Heel. Jelincy mocht voor 10 euro ijsjes kopen.
Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, De Schoor, Kwintes, Politie Flevoland en diverse winkeliers en particuliere standhouders omarmden het initiatief en deden mee met organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren. Dit jaar was voor de eerste keer tevens een grote braderie georganiseerd op initiatief van de winkeliersvereniging Europakwartier. Volgend jaar wordt het eerste lustrum gevierd op zaterdag 16 juni 2018. Kijk voor actueel nieuws op www.poortsociaal.nl
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 16:17

Gerelateerd

Delen