Ballon van Jelincy levert 10 euro aan ijsjes op

POORT – Jelincy Nijlhof (8) heeft de ballonnenwedstrijd gewonnen van het festival Poort Sociaal. Haar ballon kwam het verst dus mocht ze voor 10 euro ijsjes kopen.
Een tegoedbon van 10 euro voor ijsjes. Jelincy (8) was er blij mee. (Foto: aangeleverd)

Leven met elkaar en voor elkaar, dat was het motto van het grote buurtfeest dat een aantal maatschappelijke instellingen samen met het de winkeliersvereniging Europakwartier en andere buurt-ondernemers organiseerden op zaterdag 17 juni aan de Europalaan en Nederlandstraat in Poort.
Een van de activiteiten was een ballonnenwedstrijd voor de jongste buurtbewoners. Tientallen witte ballonnen kozen het zonnige luchtruim en één van deze ballonen was opgelaten door Jelincy Nijlhof. Haar ballon werd gevonden in St. Annabeemd in het Limburgse Heel. Jelincy mocht voor 10 euro ijsjes kopen.
Initiatiefnemers voor het festival zijn de Stichting WoonMere en InteraktContour, beide gebruikers van het gebouw aan de Europalaan/Nederlandstraat. Daar wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners. Andere organisaties, zoals het wijkteam van de gemeente, De Schoor, Kwintes, Politie Flevoland en diverse winkeliers en particuliere standhouders omarmden het initiatief en deden mee met organiseren van deze bijzondere dag voor Poortenaren. Dit jaar was voor de eerste keer tevens een grote braderie georganiseerd op initiatief van de winkeliersvereniging Europakwartier. Volgend jaar wordt het eerste lustrum gevierd op zaterdag 16 juni 2018. Kijk voor actueel nieuws op www.poortsociaal.nl
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 16:17

Gerelateerd

Delen