Almeerse inbreng bij Kunstdag in Natuurpark Lelystad

ALMERE - Zoals iedere zomer is er ook dit jaar weer kunst te zien in Natuurpark Lelystad. Elk jaar maken de kunstenaars van Kunstenaars Vereniging Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap Natuurkunstpark, een kunstroute door het park. Ook Almeerse kunstenaars laten werken zien.
Het kunstwerk van Ingrid Slaa zoals dat te zien is in Natuurpark Lelystad. (Foto: aangeleverd)

Elk jaar moeten de kunstenaars fondsen werven om de kunstroute mogelijk te maken. Er komt ook geld van de gemeente Lelystad en het Van Lange Fonds (onder beheer van het Prins Bernhard Cultuurfonds). Zo werd het mogelijk om een bijzondere kunstdag te organiseren. Die vindt plaats op zondag 6 augustus van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema IN. Voorwaarde voor de kunstwerken is dat je er ‘in’ kunt. Natuurlijk hebben de kunstenaars daar allemaal hun eigen verrassende draai aan gegeven. Dit jaar hebben acht kunstenaars een kunstwerk gemaakt en teksten bij de werken geschreven, zodat voor de toeschouwer duidelijk wordt waar het kunstwerk over gaat en wat de bedoeling is. Natuurkunstpark 2017 is nog tot eind oktober te zien.
Kunstdag

Tijdens die Kunstdag op 6 augustus is er bij elk kunstwerk iets kunstzinnigs te doen. Er is harpmuziek, er wordt een goochelact en workshop gedaan waarbij de kinderen eenvoudige trucs zelf kunnen uitvoeren, Maria van Daalen leest eenpersoonsgedichten voor, er is workshop werken met materialen, er worden wat hapjes uitgedeeld, kortom een heel afwisselend en leuk programma.
Ook zijn er ansichtkaarten gemaakt van alle kunstwerken. Die zijn gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum – zolang de voorraad strekt. Natuurpark Lelystad is gratis toegankelijk en ook de kunstdag van de KVF kost geen geld. Kijk voor het hele programma op www.flevokunst.nl.
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 11:39

Gerelateerd

Delen