Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Almeerse inbreng bij Kunstdag in Natuurpark Lelystad

ALMERE - Zoals iedere zomer is er ook dit jaar weer kunst te zien in Natuurpark Lelystad. Elk jaar maken de kunstenaars van Kunstenaars Vereniging Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap Natuurkunstpark, een kunstroute door het park. Ook Almeerse kunstenaars laten werken zien.
Het kunstwerk van Ingrid Slaa zoals dat te zien is in Natuurpark Lelystad. (Foto: aangeleverd)

Elk jaar moeten de kunstenaars fondsen werven om de kunstroute mogelijk te maken. Er komt ook geld van de gemeente Lelystad en het Van Lange Fonds (onder beheer van het Prins Bernhard Cultuurfonds). Zo werd het mogelijk om een bijzondere kunstdag te organiseren. Die vindt plaats op zondag 6 augustus van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema IN. Voorwaarde voor de kunstwerken is dat je er ‘in’ kunt. Natuurlijk hebben de kunstenaars daar allemaal hun eigen verrassende draai aan gegeven. Dit jaar hebben acht kunstenaars een kunstwerk gemaakt en teksten bij de werken geschreven, zodat voor de toeschouwer duidelijk wordt waar het kunstwerk over gaat en wat de bedoeling is. Natuurkunstpark 2017 is nog tot eind oktober te zien.
Kunstdag

Tijdens die Kunstdag op 6 augustus is er bij elk kunstwerk iets kunstzinnigs te doen. Er is harpmuziek, er wordt een goochelact en workshop gedaan waarbij de kinderen eenvoudige trucs zelf kunnen uitvoeren, Maria van Daalen leest eenpersoonsgedichten voor, er is workshop werken met materialen, er worden wat hapjes uitgedeeld, kortom een heel afwisselend en leuk programma.
Ook zijn er ansichtkaarten gemaakt van alle kunstwerken. Die zijn gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum – zolang de voorraad strekt. Natuurpark Lelystad is gratis toegankelijk en ook de kunstdag van de KVF kost geen geld. Kijk voor het hele programma op www.flevokunst.nl.
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 11:39

Gerelateerd

Delen