Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Almeerse inbreng bij Kunstdag in Natuurpark Lelystad

ALMERE - Zoals iedere zomer is er ook dit jaar weer kunst te zien in Natuurpark Lelystad. Elk jaar maken de kunstenaars van Kunstenaars Vereniging Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap Natuurkunstpark, een kunstroute door het park. Ook Almeerse kunstenaars laten werken zien.
Het kunstwerk van Ingrid Slaa zoals dat te zien is in Natuurpark Lelystad. (Foto: aangeleverd)

Elk jaar moeten de kunstenaars fondsen werven om de kunstroute mogelijk te maken. Er komt ook geld van de gemeente Lelystad en het Van Lange Fonds (onder beheer van het Prins Bernhard Cultuurfonds). Zo werd het mogelijk om een bijzondere kunstdag te organiseren. Die vindt plaats op zondag 6 augustus van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema IN. Voorwaarde voor de kunstwerken is dat je er ‘in’ kunt. Natuurlijk hebben de kunstenaars daar allemaal hun eigen verrassende draai aan gegeven. Dit jaar hebben acht kunstenaars een kunstwerk gemaakt en teksten bij de werken geschreven, zodat voor de toeschouwer duidelijk wordt waar het kunstwerk over gaat en wat de bedoeling is. Natuurkunstpark 2017 is nog tot eind oktober te zien.
Kunstdag

Tijdens die Kunstdag op 6 augustus is er bij elk kunstwerk iets kunstzinnigs te doen. Er is harpmuziek, er wordt een goochelact en workshop gedaan waarbij de kinderen eenvoudige trucs zelf kunnen uitvoeren, Maria van Daalen leest eenpersoonsgedichten voor, er is workshop werken met materialen, er worden wat hapjes uitgedeeld, kortom een heel afwisselend en leuk programma.
Ook zijn er ansichtkaarten gemaakt van alle kunstwerken. Die zijn gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum – zolang de voorraad strekt. Natuurpark Lelystad is gratis toegankelijk en ook de kunstdag van de KVF kost geen geld. Kijk voor het hele programma op www.flevokunst.nl.
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 11:39

Gerelateerd

Delen