Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Almeerse inbreng bij Kunstdag in Natuurpark Lelystad

ALMERE - Zoals iedere zomer is er ook dit jaar weer kunst te zien in Natuurpark Lelystad. Elk jaar maken de kunstenaars van Kunstenaars Vereniging Flevoland in samenwerking met Het Flevo-landschap Natuurkunstpark, een kunstroute door het park. Ook Almeerse kunstenaars laten werken zien.
Het kunstwerk van Ingrid Slaa zoals dat te zien is in Natuurpark Lelystad. (Foto: aangeleverd)

Elk jaar moeten de kunstenaars fondsen werven om de kunstroute mogelijk te maken. Er komt ook geld van de gemeente Lelystad en het Van Lange Fonds (onder beheer van het Prins Bernhard Cultuurfonds). Zo werd het mogelijk om een bijzondere kunstdag te organiseren. Die vindt plaats op zondag 6 augustus van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is het thema IN. Voorwaarde voor de kunstwerken is dat je er ‘in’ kunt. Natuurlijk hebben de kunstenaars daar allemaal hun eigen verrassende draai aan gegeven. Dit jaar hebben acht kunstenaars een kunstwerk gemaakt en teksten bij de werken geschreven, zodat voor de toeschouwer duidelijk wordt waar het kunstwerk over gaat en wat de bedoeling is. Natuurkunstpark 2017 is nog tot eind oktober te zien.
Kunstdag

Tijdens die Kunstdag op 6 augustus is er bij elk kunstwerk iets kunstzinnigs te doen. Er is harpmuziek, er wordt een goochelact en workshop gedaan waarbij de kinderen eenvoudige trucs zelf kunnen uitvoeren, Maria van Daalen leest eenpersoonsgedichten voor, er is workshop werken met materialen, er worden wat hapjes uitgedeeld, kortom een heel afwisselend en leuk programma.
Ook zijn er ansichtkaarten gemaakt van alle kunstwerken. Die zijn gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum – zolang de voorraad strekt. Natuurpark Lelystad is gratis toegankelijk en ook de kunstdag van de KVF kost geen geld. Kijk voor het hele programma op www.flevokunst.nl.
Artikel geplaatst op: 29 juli 2017 - 11:39

Gerelateerd

Delen