Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Drummer jubilerende brassband stopt ermee

ALMERE – Al 35 jaar bestaat Brassband Almere. Dertien jaar daarvan heeft drummer/slagwerker Martijn van Gilst, 20 jaar, bij de band gespeeld. Nu is het tijd om zijn ‘drumstokje’ over te geven aan een ander.
Wie neemt de drumstokjes van Martijn van Gilst over? De 20-jarige drummer gaat na dertien jaar bij Brassband Almere wat anders doen. (Foto: aangeleverd)

Martijn begon als 7-jarige jongen bij het jeugdorkest en al snel, vanwege zijn enorme talent, groeide hij door tot vaste drummer in de A-band. Inmiddels heeft hij twee jaar deelgenomen aan het Junior Jazz College van het conservatorium in Amsterdam. Toch ervaart hij het drummen bij de brassband als zeer leerzaam en uitdagend. Als drummer is hij de motor achter de band. “Met het orkest leer je heel strak en ritmisch spelen. Het blijft een uitdaging om zo strak te spelen dat de dirigent op je kan vertrouwen. Dirigent Rolf besteedt veel aandacht aan het slagwerk, hierdoor kan je je goed ontwikkelen.”
Brassband Almere speelt veel verschillende soorten muziek: van pop tot klassiek en alles daar tussenin. “Dat maakt het afwisselend. Het inleven in de sfeer van de muziek en je daaraan aanpassen is belangrijk. Ik improviseer regelmatig en je leert ook soleren. Verder is het erg leuk om alle verschillende slagwerk-instrumenten te leren bespelen. Dat bij elkaar biedt veel muzikale uitdagingen. Verder is het een super leuke vereniging.”
Brassband Almere zoekt dus een vervanger. “We vinden het jammer dat Martijn weggaat, maar we begrijpen ook dat hij zich verder wil ontwikkelen”, zegt Nelleke van Zijverden. “Nu is natuurlijk de vraag wie het (drum)stokje van Martijn overneemt. Drummers moeten in ieder geval goed van bladmuziek kunnen spelen. En ze moeten het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Wij zijn in ieder geval een heel gezellige en actieve vereniging.”
Geïnteresseerde drummers kunnen contact opnemen met de band via Facebook of de website www.brassbandalmere.nl. De band repeteert elke donderdagavond tussen 20.00 en 22.15 uur in basisschool De Albatros aan de Edelhertweg 85 in Faunabuurt.
Artikel geplaatst op: 30 juli 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen