Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Drummer jubilerende brassband stopt ermee

ALMERE – Al 35 jaar bestaat Brassband Almere. Dertien jaar daarvan heeft drummer/slagwerker Martijn van Gilst, 20 jaar, bij de band gespeeld. Nu is het tijd om zijn ‘drumstokje’ over te geven aan een ander.
Wie neemt de drumstokjes van Martijn van Gilst over? De 20-jarige drummer gaat na dertien jaar bij Brassband Almere wat anders doen. (Foto: aangeleverd)

Martijn begon als 7-jarige jongen bij het jeugdorkest en al snel, vanwege zijn enorme talent, groeide hij door tot vaste drummer in de A-band. Inmiddels heeft hij twee jaar deelgenomen aan het Junior Jazz College van het conservatorium in Amsterdam. Toch ervaart hij het drummen bij de brassband als zeer leerzaam en uitdagend. Als drummer is hij de motor achter de band. “Met het orkest leer je heel strak en ritmisch spelen. Het blijft een uitdaging om zo strak te spelen dat de dirigent op je kan vertrouwen. Dirigent Rolf besteedt veel aandacht aan het slagwerk, hierdoor kan je je goed ontwikkelen.”
Brassband Almere speelt veel verschillende soorten muziek: van pop tot klassiek en alles daar tussenin. “Dat maakt het afwisselend. Het inleven in de sfeer van de muziek en je daaraan aanpassen is belangrijk. Ik improviseer regelmatig en je leert ook soleren. Verder is het erg leuk om alle verschillende slagwerk-instrumenten te leren bespelen. Dat bij elkaar biedt veel muzikale uitdagingen. Verder is het een super leuke vereniging.”
Brassband Almere zoekt dus een vervanger. “We vinden het jammer dat Martijn weggaat, maar we begrijpen ook dat hij zich verder wil ontwikkelen”, zegt Nelleke van Zijverden. “Nu is natuurlijk de vraag wie het (drum)stokje van Martijn overneemt. Drummers moeten in ieder geval goed van bladmuziek kunnen spelen. En ze moeten het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Wij zijn in ieder geval een heel gezellige en actieve vereniging.”
Geïnteresseerde drummers kunnen contact opnemen met de band via Facebook of de website www.brassbandalmere.nl. De band repeteert elke donderdagavond tussen 20.00 en 22.15 uur in basisschool De Albatros aan de Edelhertweg 85 in Faunabuurt.
Artikel geplaatst op: 30 juli 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen