Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Drummer jubilerende brassband stopt ermee

ALMERE – Al 35 jaar bestaat Brassband Almere. Dertien jaar daarvan heeft drummer/slagwerker Martijn van Gilst, 20 jaar, bij de band gespeeld. Nu is het tijd om zijn ‘drumstokje’ over te geven aan een ander.
Wie neemt de drumstokjes van Martijn van Gilst over? De 20-jarige drummer gaat na dertien jaar bij Brassband Almere wat anders doen. (Foto: aangeleverd)

Martijn begon als 7-jarige jongen bij het jeugdorkest en al snel, vanwege zijn enorme talent, groeide hij door tot vaste drummer in de A-band. Inmiddels heeft hij twee jaar deelgenomen aan het Junior Jazz College van het conservatorium in Amsterdam. Toch ervaart hij het drummen bij de brassband als zeer leerzaam en uitdagend. Als drummer is hij de motor achter de band. “Met het orkest leer je heel strak en ritmisch spelen. Het blijft een uitdaging om zo strak te spelen dat de dirigent op je kan vertrouwen. Dirigent Rolf besteedt veel aandacht aan het slagwerk, hierdoor kan je je goed ontwikkelen.”
Brassband Almere speelt veel verschillende soorten muziek: van pop tot klassiek en alles daar tussenin. “Dat maakt het afwisselend. Het inleven in de sfeer van de muziek en je daaraan aanpassen is belangrijk. Ik improviseer regelmatig en je leert ook soleren. Verder is het erg leuk om alle verschillende slagwerk-instrumenten te leren bespelen. Dat bij elkaar biedt veel muzikale uitdagingen. Verder is het een super leuke vereniging.”
Brassband Almere zoekt dus een vervanger. “We vinden het jammer dat Martijn weggaat, maar we begrijpen ook dat hij zich verder wil ontwikkelen”, zegt Nelleke van Zijverden. “Nu is natuurlijk de vraag wie het (drum)stokje van Martijn overneemt. Drummers moeten in ieder geval goed van bladmuziek kunnen spelen. En ze moeten het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Wij zijn in ieder geval een heel gezellige en actieve vereniging.”
Geïnteresseerde drummers kunnen contact opnemen met de band via Facebook of de website www.brassbandalmere.nl. De band repeteert elke donderdagavond tussen 20.00 en 22.15 uur in basisschool De Albatros aan de Edelhertweg 85 in Faunabuurt.
Artikel geplaatst op: 30 juli 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen