Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Drummer jubilerende brassband stopt ermee

ALMERE – Al 35 jaar bestaat Brassband Almere. Dertien jaar daarvan heeft drummer/slagwerker Martijn van Gilst, 20 jaar, bij de band gespeeld. Nu is het tijd om zijn ‘drumstokje’ over te geven aan een ander.
Wie neemt de drumstokjes van Martijn van Gilst over? De 20-jarige drummer gaat na dertien jaar bij Brassband Almere wat anders doen. (Foto: aangeleverd)

Martijn begon als 7-jarige jongen bij het jeugdorkest en al snel, vanwege zijn enorme talent, groeide hij door tot vaste drummer in de A-band. Inmiddels heeft hij twee jaar deelgenomen aan het Junior Jazz College van het conservatorium in Amsterdam. Toch ervaart hij het drummen bij de brassband als zeer leerzaam en uitdagend. Als drummer is hij de motor achter de band. “Met het orkest leer je heel strak en ritmisch spelen. Het blijft een uitdaging om zo strak te spelen dat de dirigent op je kan vertrouwen. Dirigent Rolf besteedt veel aandacht aan het slagwerk, hierdoor kan je je goed ontwikkelen.”
Brassband Almere speelt veel verschillende soorten muziek: van pop tot klassiek en alles daar tussenin. “Dat maakt het afwisselend. Het inleven in de sfeer van de muziek en je daaraan aanpassen is belangrijk. Ik improviseer regelmatig en je leert ook soleren. Verder is het erg leuk om alle verschillende slagwerk-instrumenten te leren bespelen. Dat bij elkaar biedt veel muzikale uitdagingen. Verder is het een super leuke vereniging.”
Brassband Almere zoekt dus een vervanger. “We vinden het jammer dat Martijn weggaat, maar we begrijpen ook dat hij zich verder wil ontwikkelen”, zegt Nelleke van Zijverden. “Nu is natuurlijk de vraag wie het (drum)stokje van Martijn overneemt. Drummers moeten in ieder geval goed van bladmuziek kunnen spelen. En ze moeten het leuk vinden om verschillende muziekstijlen te spelen. Wij zijn in ieder geval een heel gezellige en actieve vereniging.”
Geïnteresseerde drummers kunnen contact opnemen met de band via Facebook of de website www.brassbandalmere.nl. De band repeteert elke donderdagavond tussen 20.00 en 22.15 uur in basisschool De Albatros aan de Edelhertweg 85 in Faunabuurt.
Artikel geplaatst op: 30 juli 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen