Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

VVD ontevreden met antwoord op vragen vergunning GROW-festival

ALMERE – De VVD is ontevreden met de antwoorden die het college heeft gegeven op de schriftelijke vragen die de fractie stelde naar aanleiding van de vergunning die werd afgegeven voor het GROW-festival op het eiland Utopia.
De vergunning voor het GROW-festival werd veel te laat afgegeven. (Archieffoto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

De vergunning voor het organiseren van het GROW-festival, gerelateerd aan de Floriade, werd dit jaar verleend op 15 juni, slechts negen dagen voordat het evenement daadwerkelijk werd gehouden. Als er een bezwaar komt heeft de gemeente zes weken de tijd om te reageren. In dit geval was dat zinloos omdat het festival dan al lang en breed achter de rug zou zijn geweest.
De late verstrekking van de vergunning is pijnlijk omdat vorig jaar aan een bewoner juist is toegezegd dat de vergunningsverlening beter zou gaan en ook binnen de gestelde termijn zou blijven. Dat is dus niet gelukt. ‘De reden hiervoor is dat het een complexe aanvraag betrof met veel elementen die om een zorgvuldige toetsing en belangenafweging vroegen’, antwoordt het college op de schriftelijke vragen van de VVD. ‘Bij deze aanvraag ging het om zowel veiligheid en openbare orde als de belangen van de omgeving.’
Het college is van mening dat de regels in acht genomen zijn. ‘Wij begrijpen dat er bezwaren kunnen zijn tegen het evenement. Hierover trachten wij met de omwonenden goed in contact te blijven.’ De bezwaarprocedure kan overigens doorlopen tot na het evenement.
Via Twitter laat VVD-raadslid Miranda Joziasse weten ontevreden te zijn met deze beantwoording. ‘Bezwaar maken na een evenement klinkt als mosterd na de maaltijd.’ Ze kondigt aan dat de VVD deze kwestie na de vakantie gaat agenderen.
Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 15:21

Gerelateerd

Delen