Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

VVD ontevreden met antwoord op vragen vergunning GROW-festival

ALMERE – De VVD is ontevreden met de antwoorden die het college heeft gegeven op de schriftelijke vragen die de fractie stelde naar aanleiding van de vergunning die werd afgegeven voor het GROW-festival op het eiland Utopia.
De vergunning voor het GROW-festival werd veel te laat afgegeven. (Archieffoto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

De vergunning voor het organiseren van het GROW-festival, gerelateerd aan de Floriade, werd dit jaar verleend op 15 juni, slechts negen dagen voordat het evenement daadwerkelijk werd gehouden. Als er een bezwaar komt heeft de gemeente zes weken de tijd om te reageren. In dit geval was dat zinloos omdat het festival dan al lang en breed achter de rug zou zijn geweest.
De late verstrekking van de vergunning is pijnlijk omdat vorig jaar aan een bewoner juist is toegezegd dat de vergunningsverlening beter zou gaan en ook binnen de gestelde termijn zou blijven. Dat is dus niet gelukt. ‘De reden hiervoor is dat het een complexe aanvraag betrof met veel elementen die om een zorgvuldige toetsing en belangenafweging vroegen’, antwoordt het college op de schriftelijke vragen van de VVD. ‘Bij deze aanvraag ging het om zowel veiligheid en openbare orde als de belangen van de omgeving.’
Het college is van mening dat de regels in acht genomen zijn. ‘Wij begrijpen dat er bezwaren kunnen zijn tegen het evenement. Hierover trachten wij met de omwonenden goed in contact te blijven.’ De bezwaarprocedure kan overigens doorlopen tot na het evenement.
Via Twitter laat VVD-raadslid Miranda Joziasse weten ontevreden te zijn met deze beantwoording. ‘Bezwaar maken na een evenement klinkt als mosterd na de maaltijd.’ Ze kondigt aan dat de VVD deze kwestie na de vakantie gaat agenderen.
Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 15:21

Gerelateerd

Delen