Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Paardenevenement Horse & Outdoor trekt 2.000 bezoekers

HOUT – Jihaa, cowboy! Hard galopperend komt een paard langs gegaloppeerd met op zijn rug een cowboy die de meest acrobatische capriolen uithaalt. Maar ook dames in een nette jurk tonen hun dressuurkunsten en een man verkleed in piratenpak toont trucjes met zijn paard. Zondag 23 juli was het te zien tijdens het jaarlijkse paardenevenement Horse & Outdoor op Stadslandgoed de Kemphaan.

Terwijl het paard flink doorloopt doet de cowboy kunstjes op zijn rug. (Foto: aangeleverd)


Stad & Natuur liet met het evenement de veelzijdigheid van de paardensport zien, één van de grootste sporten in Nederland. Zo’n 2.000 mensen hebben de paardendemonstraties in de wei van Stad & Natuur bekeken. Zoals een Working Equitation demonstratie, waar paarden een obstakelparcours moesten overwinnen. Trekpaarden trokken kinderen voort op een ‘vliegend tapijt’.
De grootste primeur was het hobby horse parcours. Deze officiële sport in Finland heeft Stad & Natuur naar Almere gehaald. Met een stokpaard konden de kinderen het opgezette parcours trotseren. Zo’n driehonderd kinderen hebben dit parcours met zes hindernissen goed afgelegd, daarna mochten zijn natuurlijk op het hoogste podium staan. Er waren zelfs kinderen bij die hun eigen stokpaard hadden meegenomen. Ook konden bezoekers een ritje maken in een paardentram. Ook een zeepketting maken en timmeren waren erg in trek. De mechanische rodeostier heeft flink staan draaien tot een flinke regenbui roet in het eten gooide. Na wat nattigheid liep het veld weer vol bezoekers die de shows kwamen bekijken.
Kijk voor meer foto's op www.almeredezeweek.nl

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 09:31

Gerelateerd

Delen