Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Paardenevenement Horse & Outdoor trekt 2.000 bezoekers

HOUT – Jihaa, cowboy! Hard galopperend komt een paard langs gegaloppeerd met op zijn rug een cowboy die de meest acrobatische capriolen uithaalt. Maar ook dames in een nette jurk tonen hun dressuurkunsten en een man verkleed in piratenpak toont trucjes met zijn paard. Zondag 23 juli was het te zien tijdens het jaarlijkse paardenevenement Horse & Outdoor op Stadslandgoed de Kemphaan.

Terwijl het paard flink doorloopt doet de cowboy kunstjes op zijn rug. (Foto: aangeleverd)


Stad & Natuur liet met het evenement de veelzijdigheid van de paardensport zien, één van de grootste sporten in Nederland. Zo’n 2.000 mensen hebben de paardendemonstraties in de wei van Stad & Natuur bekeken. Zoals een Working Equitation demonstratie, waar paarden een obstakelparcours moesten overwinnen. Trekpaarden trokken kinderen voort op een ‘vliegend tapijt’.
De grootste primeur was het hobby horse parcours. Deze officiële sport in Finland heeft Stad & Natuur naar Almere gehaald. Met een stokpaard konden de kinderen het opgezette parcours trotseren. Zo’n driehonderd kinderen hebben dit parcours met zes hindernissen goed afgelegd, daarna mochten zijn natuurlijk op het hoogste podium staan. Er waren zelfs kinderen bij die hun eigen stokpaard hadden meegenomen. Ook konden bezoekers een ritje maken in een paardentram. Ook een zeepketting maken en timmeren waren erg in trek. De mechanische rodeostier heeft flink staan draaien tot een flinke regenbui roet in het eten gooide. Na wat nattigheid liep het veld weer vol bezoekers die de shows kwamen bekijken.
Kijk voor meer foto's op www.almeredezeweek.nl

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 09:31

Gerelateerd

Delen