Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Paardenevenement Horse & Outdoor trekt 2.000 bezoekers

HOUT – Jihaa, cowboy! Hard galopperend komt een paard langs gegaloppeerd met op zijn rug een cowboy die de meest acrobatische capriolen uithaalt. Maar ook dames in een nette jurk tonen hun dressuurkunsten en een man verkleed in piratenpak toont trucjes met zijn paard. Zondag 23 juli was het te zien tijdens het jaarlijkse paardenevenement Horse & Outdoor op Stadslandgoed de Kemphaan.

Terwijl het paard flink doorloopt doet de cowboy kunstjes op zijn rug. (Foto: aangeleverd)


Stad & Natuur liet met het evenement de veelzijdigheid van de paardensport zien, één van de grootste sporten in Nederland. Zo’n 2.000 mensen hebben de paardendemonstraties in de wei van Stad & Natuur bekeken. Zoals een Working Equitation demonstratie, waar paarden een obstakelparcours moesten overwinnen. Trekpaarden trokken kinderen voort op een ‘vliegend tapijt’.
De grootste primeur was het hobby horse parcours. Deze officiële sport in Finland heeft Stad & Natuur naar Almere gehaald. Met een stokpaard konden de kinderen het opgezette parcours trotseren. Zo’n driehonderd kinderen hebben dit parcours met zes hindernissen goed afgelegd, daarna mochten zijn natuurlijk op het hoogste podium staan. Er waren zelfs kinderen bij die hun eigen stokpaard hadden meegenomen. Ook konden bezoekers een ritje maken in een paardentram. Ook een zeepketting maken en timmeren waren erg in trek. De mechanische rodeostier heeft flink staan draaien tot een flinke regenbui roet in het eten gooide. Na wat nattigheid liep het veld weer vol bezoekers die de shows kwamen bekijken.
Kijk voor meer foto's op www.almeredezeweek.nl

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 09:31

Gerelateerd

Delen