Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Paardenevenement Horse & Outdoor trekt 2.000 bezoekers

HOUT – Jihaa, cowboy! Hard galopperend komt een paard langs gegaloppeerd met op zijn rug een cowboy die de meest acrobatische capriolen uithaalt. Maar ook dames in een nette jurk tonen hun dressuurkunsten en een man verkleed in piratenpak toont trucjes met zijn paard. Zondag 23 juli was het te zien tijdens het jaarlijkse paardenevenement Horse & Outdoor op Stadslandgoed de Kemphaan.

Terwijl het paard flink doorloopt doet de cowboy kunstjes op zijn rug. (Foto: aangeleverd)


Stad & Natuur liet met het evenement de veelzijdigheid van de paardensport zien, één van de grootste sporten in Nederland. Zo’n 2.000 mensen hebben de paardendemonstraties in de wei van Stad & Natuur bekeken. Zoals een Working Equitation demonstratie, waar paarden een obstakelparcours moesten overwinnen. Trekpaarden trokken kinderen voort op een ‘vliegend tapijt’.
De grootste primeur was het hobby horse parcours. Deze officiële sport in Finland heeft Stad & Natuur naar Almere gehaald. Met een stokpaard konden de kinderen het opgezette parcours trotseren. Zo’n driehonderd kinderen hebben dit parcours met zes hindernissen goed afgelegd, daarna mochten zijn natuurlijk op het hoogste podium staan. Er waren zelfs kinderen bij die hun eigen stokpaard hadden meegenomen. Ook konden bezoekers een ritje maken in een paardentram. Ook een zeepketting maken en timmeren waren erg in trek. De mechanische rodeostier heeft flink staan draaien tot een flinke regenbui roet in het eten gooide. Na wat nattigheid liep het veld weer vol bezoekers die de shows kwamen bekijken.
Kijk voor meer foto's op www.almeredezeweek.nl

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 09:31

Gerelateerd

Delen