Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Camping Waterhout: 'Wij zitten hier volgend jaar gewoon nog'

ALMERE – Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, zegt veel reacties te hebben gekregen op het gerucht dat zij 6 miljoen euro zou ontvangen als zij stopt met haar camping op het Floriadeterrein. “Dit bedrag slaat nergens op en klopt niet”, stelt Fokkens.


De campingeigenaren hebben als doel om hun camping naar het Schateiland te verplaatsen. Fokkens: “De gemeente heeft toegezegd dat zij zich hiervoor maximaal gaat inspannen om te zorgen dat alle formaliteiten zo snel mogelijk worden gerealiseerd, zodat de camping naadloos kan overgaan. Dat betekent dat wat we nu hebben, daar óók komt. Maar eerst blijven we nog op de huidige locatie tot november 2018.”
De kinderen van Fokkens zullen de camping voortzetten. “Zij nemen het stokje van ons over zodat wij op de achtergrond blijven meewerken, dat is een mooi wisselmoment. Er moet nog heel veel werk door ons worden verzet voordat we daar van start kunnen en daarom is medewerking van de gemeente van groot belang. Dat zal nog een hele klus zijn en daarom heeft de gemeente een inspanningsverplichting om dat tijdig te realiseren en deze overeenkomst na te komen.”
Fokkens vindt het jammer en verdrietig dat ze weg moet van de huidige locatie voor de Floriade en de woonwijk. “Maar het Schateiland biedt een mooie kans en daar gaan we met elkaar voor. Wij zullen natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties. We willen samenwerken, zodat er een mooi gebied ontstaat voor en door Almeerders, gelijk aan wat er nu is op Waterhout. En daarvoor vraag ik de steun van Almeerders, gasten en de politiek.”

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 11:10

Gerelateerd

Delen