Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Camping Waterhout: 'Wij zitten hier volgend jaar gewoon nog'

ALMERE – Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, zegt veel reacties te hebben gekregen op het gerucht dat zij 6 miljoen euro zou ontvangen als zij stopt met haar camping op het Floriadeterrein. “Dit bedrag slaat nergens op en klopt niet”, stelt Fokkens.


De campingeigenaren hebben als doel om hun camping naar het Schateiland te verplaatsen. Fokkens: “De gemeente heeft toegezegd dat zij zich hiervoor maximaal gaat inspannen om te zorgen dat alle formaliteiten zo snel mogelijk worden gerealiseerd, zodat de camping naadloos kan overgaan. Dat betekent dat wat we nu hebben, daar óók komt. Maar eerst blijven we nog op de huidige locatie tot november 2018.”
De kinderen van Fokkens zullen de camping voortzetten. “Zij nemen het stokje van ons over zodat wij op de achtergrond blijven meewerken, dat is een mooi wisselmoment. Er moet nog heel veel werk door ons worden verzet voordat we daar van start kunnen en daarom is medewerking van de gemeente van groot belang. Dat zal nog een hele klus zijn en daarom heeft de gemeente een inspanningsverplichting om dat tijdig te realiseren en deze overeenkomst na te komen.”
Fokkens vindt het jammer en verdrietig dat ze weg moet van de huidige locatie voor de Floriade en de woonwijk. “Maar het Schateiland biedt een mooie kans en daar gaan we met elkaar voor. Wij zullen natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties. We willen samenwerken, zodat er een mooi gebied ontstaat voor en door Almeerders, gelijk aan wat er nu is op Waterhout. En daarvoor vraag ik de steun van Almeerders, gasten en de politiek.”

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 11:10

Gerelateerd

Delen