Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Camping Waterhout: 'Wij zitten hier volgend jaar gewoon nog'

ALMERE – Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, zegt veel reacties te hebben gekregen op het gerucht dat zij 6 miljoen euro zou ontvangen als zij stopt met haar camping op het Floriadeterrein. “Dit bedrag slaat nergens op en klopt niet”, stelt Fokkens.


De campingeigenaren hebben als doel om hun camping naar het Schateiland te verplaatsen. Fokkens: “De gemeente heeft toegezegd dat zij zich hiervoor maximaal gaat inspannen om te zorgen dat alle formaliteiten zo snel mogelijk worden gerealiseerd, zodat de camping naadloos kan overgaan. Dat betekent dat wat we nu hebben, daar óók komt. Maar eerst blijven we nog op de huidige locatie tot november 2018.”
De kinderen van Fokkens zullen de camping voortzetten. “Zij nemen het stokje van ons over zodat wij op de achtergrond blijven meewerken, dat is een mooi wisselmoment. Er moet nog heel veel werk door ons worden verzet voordat we daar van start kunnen en daarom is medewerking van de gemeente van groot belang. Dat zal nog een hele klus zijn en daarom heeft de gemeente een inspanningsverplichting om dat tijdig te realiseren en deze overeenkomst na te komen.”
Fokkens vindt het jammer en verdrietig dat ze weg moet van de huidige locatie voor de Floriade en de woonwijk. “Maar het Schateiland biedt een mooie kans en daar gaan we met elkaar voor. Wij zullen natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties. We willen samenwerken, zodat er een mooi gebied ontstaat voor en door Almeerders, gelijk aan wat er nu is op Waterhout. En daarvoor vraag ik de steun van Almeerders, gasten en de politiek.”

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 11:10

Gerelateerd

Delen