Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Camping Waterhout: 'Wij zitten hier volgend jaar gewoon nog'

ALMERE – Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, zegt veel reacties te hebben gekregen op het gerucht dat zij 6 miljoen euro zou ontvangen als zij stopt met haar camping op het Floriadeterrein. “Dit bedrag slaat nergens op en klopt niet”, stelt Fokkens.


De campingeigenaren hebben als doel om hun camping naar het Schateiland te verplaatsen. Fokkens: “De gemeente heeft toegezegd dat zij zich hiervoor maximaal gaat inspannen om te zorgen dat alle formaliteiten zo snel mogelijk worden gerealiseerd, zodat de camping naadloos kan overgaan. Dat betekent dat wat we nu hebben, daar óók komt. Maar eerst blijven we nog op de huidige locatie tot november 2018.”
De kinderen van Fokkens zullen de camping voortzetten. “Zij nemen het stokje van ons over zodat wij op de achtergrond blijven meewerken, dat is een mooi wisselmoment. Er moet nog heel veel werk door ons worden verzet voordat we daar van start kunnen en daarom is medewerking van de gemeente van groot belang. Dat zal nog een hele klus zijn en daarom heeft de gemeente een inspanningsverplichting om dat tijdig te realiseren en deze overeenkomst na te komen.”
Fokkens vindt het jammer en verdrietig dat ze weg moet van de huidige locatie voor de Floriade en de woonwijk. “Maar het Schateiland biedt een mooie kans en daar gaan we met elkaar voor. Wij zullen natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties. We willen samenwerken, zodat er een mooi gebied ontstaat voor en door Almeerders, gelijk aan wat er nu is op Waterhout. En daarvoor vraag ik de steun van Almeerders, gasten en de politiek.”

Artikel geplaatst op: 24 juli 2017 - 11:10

Gerelateerd

Delen