Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Plukken met de buren

INDISCHE BUURT – Buurtbewoners kunnen appels, peren, kersen, pruimen en verschillende soorten kruiden straks zelf plukken in de Indische Buurt. Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos.
Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos. Johan Smits is beheerd van het voedselbos. (Foto: Almere DEZE WEEK)

“Het voedselbos past bij de vindplaats”, aldus Johan Smits, beheerder van voedselbos Zenit. “Het sluit goed aan bij de prehistorie. Mensen uit die tijd moesten in het bos vruchten en noten verzamelen. Zo willen we ook struiken uit die tijd planten en de vuurplek meer aankleden.”
Mensen uit de buurt mogen in het voedselbos komen plukken. Daarnaast wil Zenit gaan samenwerken met de zorginstelling die op dit moment naast de vindplaats gebouwd wordt. “De zorginstelling van Philadelphia is voor jongeren die die begeleid gaan wonen. We willen in de keuken van deze instelling gaan koken met producten uit het voedselbos. Maar dat idee moeten we nog uitwerken."
Workshops

Het voedselbos moet grotendeels nog worden aangelegd. “Er staan al wat planten en je kan erdoorheen lopen. Maar het moet nog flink worden uitgebreid. Dat willen we doen door middel van drie workshops waar bewoners aan mee kunnen doen. In deze workshops gaan we het voedselbos samen ontwikkelen met een permacultuur-ontwerper. Er wordt gekeken naar hoe het bos eruit komt te zien en er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de stand van de zon. We gaan bepaalde plekken uitzetten en vaste elementen plaatsen. In november willen we het bos aanplanten.”
De vindplaats wil bewoners uit de buurt hierbij betrekken. “Tegen een vergoeding kunnen mensen meedoen aan de workshops. Zo worden ze betrokken bij een bos dat ook van hunzelf wordt. Als het voedselbos er staat kunnen ze ook meehelpen aan het onderhoud ervan.”
Wie de workshops wil volgen en mee wil helpen met het ontwerpen en aanplanten van het voedselbos kan zich aanmelden via: info@vindplaatszenit.nl. Meer informatie: www.vindplaatszenit.nl
Artikel geplaatst op: 25 juli 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen