Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Plukken met de buren

INDISCHE BUURT – Buurtbewoners kunnen appels, peren, kersen, pruimen en verschillende soorten kruiden straks zelf plukken in de Indische Buurt. Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos.
Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos. Johan Smits is beheerd van het voedselbos. (Foto: Almere DEZE WEEK)

“Het voedselbos past bij de vindplaats”, aldus Johan Smits, beheerder van voedselbos Zenit. “Het sluit goed aan bij de prehistorie. Mensen uit die tijd moesten in het bos vruchten en noten verzamelen. Zo willen we ook struiken uit die tijd planten en de vuurplek meer aankleden.”
Mensen uit de buurt mogen in het voedselbos komen plukken. Daarnaast wil Zenit gaan samenwerken met de zorginstelling die op dit moment naast de vindplaats gebouwd wordt. “De zorginstelling van Philadelphia is voor jongeren die die begeleid gaan wonen. We willen in de keuken van deze instelling gaan koken met producten uit het voedselbos. Maar dat idee moeten we nog uitwerken."
Workshops

Het voedselbos moet grotendeels nog worden aangelegd. “Er staan al wat planten en je kan erdoorheen lopen. Maar het moet nog flink worden uitgebreid. Dat willen we doen door middel van drie workshops waar bewoners aan mee kunnen doen. In deze workshops gaan we het voedselbos samen ontwikkelen met een permacultuur-ontwerper. Er wordt gekeken naar hoe het bos eruit komt te zien en er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de stand van de zon. We gaan bepaalde plekken uitzetten en vaste elementen plaatsen. In november willen we het bos aanplanten.”
De vindplaats wil bewoners uit de buurt hierbij betrekken. “Tegen een vergoeding kunnen mensen meedoen aan de workshops. Zo worden ze betrokken bij een bos dat ook van hunzelf wordt. Als het voedselbos er staat kunnen ze ook meehelpen aan het onderhoud ervan.”
Wie de workshops wil volgen en mee wil helpen met het ontwerpen en aanplanten van het voedselbos kan zich aanmelden via: info@vindplaatszenit.nl. Meer informatie: www.vindplaatszenit.nl
Artikel geplaatst op: 25 juli 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen