Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Plukken met de buren

INDISCHE BUURT – Buurtbewoners kunnen appels, peren, kersen, pruimen en verschillende soorten kruiden straks zelf plukken in de Indische Buurt. Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos.
Naast de bestaande moestuinen voor scholen en bewoners krijgt VINDplaats Zenit dit najaar ook een voedselbos. Johan Smits is beheerd van het voedselbos. (Foto: Almere DEZE WEEK)

“Het voedselbos past bij de vindplaats”, aldus Johan Smits, beheerder van voedselbos Zenit. “Het sluit goed aan bij de prehistorie. Mensen uit die tijd moesten in het bos vruchten en noten verzamelen. Zo willen we ook struiken uit die tijd planten en de vuurplek meer aankleden.”
Mensen uit de buurt mogen in het voedselbos komen plukken. Daarnaast wil Zenit gaan samenwerken met de zorginstelling die op dit moment naast de vindplaats gebouwd wordt. “De zorginstelling van Philadelphia is voor jongeren die die begeleid gaan wonen. We willen in de keuken van deze instelling gaan koken met producten uit het voedselbos. Maar dat idee moeten we nog uitwerken."
Workshops

Het voedselbos moet grotendeels nog worden aangelegd. “Er staan al wat planten en je kan erdoorheen lopen. Maar het moet nog flink worden uitgebreid. Dat willen we doen door middel van drie workshops waar bewoners aan mee kunnen doen. In deze workshops gaan we het voedselbos samen ontwikkelen met een permacultuur-ontwerper. Er wordt gekeken naar hoe het bos eruit komt te zien en er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de stand van de zon. We gaan bepaalde plekken uitzetten en vaste elementen plaatsen. In november willen we het bos aanplanten.”
De vindplaats wil bewoners uit de buurt hierbij betrekken. “Tegen een vergoeding kunnen mensen meedoen aan de workshops. Zo worden ze betrokken bij een bos dat ook van hunzelf wordt. Als het voedselbos er staat kunnen ze ook meehelpen aan het onderhoud ervan.”
Wie de workshops wil volgen en mee wil helpen met het ontwerpen en aanplanten van het voedselbos kan zich aanmelden via: info@vindplaatszenit.nl. Meer informatie: www.vindplaatszenit.nl
Artikel geplaatst op: 25 juli 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen