Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Sleutel voor nieuwe bewoners starterswoningen

FILMWIJK – De nieuwe bewoners van de 72 sociale huurwoningen aan de Odeonstraat kwamen niet in een gespreid bedje. Nadat ze 18 juli de sleutel kregen van hun woningen, deed het water het bijvoorbeeld niet. Als noodoplossing plaatste woningcorporatie de Alliantie mobiele toiletten en zorgde dat er in één huis gedoucht en water gehaald kon worden. Inmiddels hebben alle bewoners weer water. De Alliantie rekent de huurders geen huur voor de tijd dat er geen water was.
Na een bouwperiode van slechts een half jaar waren de 72 sociale huurwoningen in het Odeonpark al klaar. (Foto: aangeleverd)

De Alliantie heeft een half jaar gebouwd aan de sociale huurwoningen. De twee- en driekamerwoningen zijn 35 tot 55 vierkante meter groot en mogen vijftien jaar blijven staan. Ze zijn bestemd voor starters, waaronder statushouders. Inmiddels zijn ze allemaal verhuurd.
Dat de woningen juist voor starters bestemd zijn, is voor de 20-jarige Jeffrey een uitkomst. “Het is voor iemand van mijn leeftijd echt moeilijk om aan een woning te komen in Almere. Ik mag hier vijf jaar wonen en dat komt mij goed uit. Daarna ben ik afgestudeerd en ga ik toch op zoek naar een groter huis.” Jeffrey kijkt er naar uit om uit huis te gaan en te wonen in Odeonpark, de naam van het complex aan de Odeonstraat. De locatie is voor hem ideaal. “Mijn school en het centrum zijn hier vlakbij en als ik straks ga studeren in Amsterdam ben ik zo op het station. Ik woon ook dicht bij mijn ouders, maar ik ga wel zelf koken en wassen."
Meer dan duizend sociale huurwoningen

Begin dit jaar was Odeonpark nog een braakliggend terrein. “Omdat de woningen hier slechts tijdelijk staan, komen ze bovenop de woningbouwafspraken met de gemeente”, aldus gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie. “Hierin is overeengekomen dat de Alliantie ruim duizend sociale huurwoningen gaat bouwen in de komende vijf jaar. “Met Odeonpark dragen we dus een extra steentje bij aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starterswoningen en het verkorten van de wachtlijst voor woningzoekenden.”
De woningen worden na het gebruik op Odeonpark weer ingezet op andere locaties.
Artikel geplaatst op: 20 juli 2017 - 16:47

Gerelateerd

Delen