Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Sleutel voor nieuwe bewoners starterswoningen

FILMWIJK – De nieuwe bewoners van de 72 sociale huurwoningen aan de Odeonstraat kwamen niet in een gespreid bedje. Nadat ze 18 juli de sleutel kregen van hun woningen, deed het water het bijvoorbeeld niet. Als noodoplossing plaatste woningcorporatie de Alliantie mobiele toiletten en zorgde dat er in één huis gedoucht en water gehaald kon worden. Inmiddels hebben alle bewoners weer water. De Alliantie rekent de huurders geen huur voor de tijd dat er geen water was.
Na een bouwperiode van slechts een half jaar waren de 72 sociale huurwoningen in het Odeonpark al klaar. (Foto: aangeleverd)

De Alliantie heeft een half jaar gebouwd aan de sociale huurwoningen. De twee- en driekamerwoningen zijn 35 tot 55 vierkante meter groot en mogen vijftien jaar blijven staan. Ze zijn bestemd voor starters, waaronder statushouders. Inmiddels zijn ze allemaal verhuurd.
Dat de woningen juist voor starters bestemd zijn, is voor de 20-jarige Jeffrey een uitkomst. “Het is voor iemand van mijn leeftijd echt moeilijk om aan een woning te komen in Almere. Ik mag hier vijf jaar wonen en dat komt mij goed uit. Daarna ben ik afgestudeerd en ga ik toch op zoek naar een groter huis.” Jeffrey kijkt er naar uit om uit huis te gaan en te wonen in Odeonpark, de naam van het complex aan de Odeonstraat. De locatie is voor hem ideaal. “Mijn school en het centrum zijn hier vlakbij en als ik straks ga studeren in Amsterdam ben ik zo op het station. Ik woon ook dicht bij mijn ouders, maar ik ga wel zelf koken en wassen."
Meer dan duizend sociale huurwoningen

Begin dit jaar was Odeonpark nog een braakliggend terrein. “Omdat de woningen hier slechts tijdelijk staan, komen ze bovenop de woningbouwafspraken met de gemeente”, aldus gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie. “Hierin is overeengekomen dat de Alliantie ruim duizend sociale huurwoningen gaat bouwen in de komende vijf jaar. “Met Odeonpark dragen we dus een extra steentje bij aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starterswoningen en het verkorten van de wachtlijst voor woningzoekenden.”
De woningen worden na het gebruik op Odeonpark weer ingezet op andere locaties.
Artikel geplaatst op: 20 juli 2017 - 16:47

Gerelateerd

Delen