Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Sleutel voor nieuwe bewoners starterswoningen

FILMWIJK – De nieuwe bewoners van de 72 sociale huurwoningen aan de Odeonstraat kwamen niet in een gespreid bedje. Nadat ze 18 juli de sleutel kregen van hun woningen, deed het water het bijvoorbeeld niet. Als noodoplossing plaatste woningcorporatie de Alliantie mobiele toiletten en zorgde dat er in één huis gedoucht en water gehaald kon worden. Inmiddels hebben alle bewoners weer water. De Alliantie rekent de huurders geen huur voor de tijd dat er geen water was.
Na een bouwperiode van slechts een half jaar waren de 72 sociale huurwoningen in het Odeonpark al klaar. (Foto: aangeleverd)

De Alliantie heeft een half jaar gebouwd aan de sociale huurwoningen. De twee- en driekamerwoningen zijn 35 tot 55 vierkante meter groot en mogen vijftien jaar blijven staan. Ze zijn bestemd voor starters, waaronder statushouders. Inmiddels zijn ze allemaal verhuurd.
Dat de woningen juist voor starters bestemd zijn, is voor de 20-jarige Jeffrey een uitkomst. “Het is voor iemand van mijn leeftijd echt moeilijk om aan een woning te komen in Almere. Ik mag hier vijf jaar wonen en dat komt mij goed uit. Daarna ben ik afgestudeerd en ga ik toch op zoek naar een groter huis.” Jeffrey kijkt er naar uit om uit huis te gaan en te wonen in Odeonpark, de naam van het complex aan de Odeonstraat. De locatie is voor hem ideaal. “Mijn school en het centrum zijn hier vlakbij en als ik straks ga studeren in Amsterdam ben ik zo op het station. Ik woon ook dicht bij mijn ouders, maar ik ga wel zelf koken en wassen."
Meer dan duizend sociale huurwoningen

Begin dit jaar was Odeonpark nog een braakliggend terrein. “Omdat de woningen hier slechts tijdelijk staan, komen ze bovenop de woningbouwafspraken met de gemeente”, aldus gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie. “Hierin is overeengekomen dat de Alliantie ruim duizend sociale huurwoningen gaat bouwen in de komende vijf jaar. “Met Odeonpark dragen we dus een extra steentje bij aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starterswoningen en het verkorten van de wachtlijst voor woningzoekenden.”
De woningen worden na het gebruik op Odeonpark weer ingezet op andere locaties.
Artikel geplaatst op: 20 juli 2017 - 16:47

Gerelateerd

Delen