Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd

VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby Sporrel uit Verzetswijk zijn al 60 jaar getrouwd. Hij is een echte Amsterdammer en zij een geboren Rotterdamse.
Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde het Amsterdams/Rotterdamse paar. (Foto: Fred Rotgans)

Coby en Sjoerd trouwden toen de vader van Coby van Amsterdam naar terug naar Rotterdam moest verhuizen. Maar Coby wilde bij Sjoerd blijven. Het probleem was dat Coby nog maar 20 jaar was en geen toestemming van haar ouders kreeg om te trouwen. Coby’s antwoord was heel duidelijk: ”Mag ik niet trouwen, dan zorg ik wel dat ik moet trouwen”. En zo gebeurde het dat Sjoerd en Coby 25 juli 1957 met toestemming gingen trouwen in Amsterdam en twee jaar later in september hun eerste dochter werd geboren. Al snel volgde een tweede dochter. Na diverse Amsterdamse woningen vertrok het gezin uiteindelijk naar Uithoorn en na een aantal jaar naar Almere Verzetswijk, waar ze nu al meer dan twintig jaar wonen. De twee waren actief bij Drumband Buitenveldert waar Sjoerd deel uitmaakte van de Raad van 11 en het twee keer tot Prins Carnaval schopte. En Coby, die ging vol overgave aan de naaimachine samen met de andere dames van het gezelschap om leuke kostuums in elkaar te zetten. In de maanden mei tot en met september genoot het echtpaar van de weekenden op hun boot De Wild Duck. Deze boot hebben ze in 2015 verkocht.
Sjoerd en Coby zijn, naast ouders van hun twee dochters, inmiddels ook grootouders van vier kleindochters en overgrootouders van twee achterkleinzoons en één achterkleindochter. Een heel rijk bezit. Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde namens de gemeente het Amsterdams/Rotterdamse paar.
Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 15:07

Gerelateerd

Delen