Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd

VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby Sporrel uit Verzetswijk zijn al 60 jaar getrouwd. Hij is een echte Amsterdammer en zij een geboren Rotterdamse.
Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde het Amsterdams/Rotterdamse paar. (Foto: Fred Rotgans)

Coby en Sjoerd trouwden toen de vader van Coby van Amsterdam naar terug naar Rotterdam moest verhuizen. Maar Coby wilde bij Sjoerd blijven. Het probleem was dat Coby nog maar 20 jaar was en geen toestemming van haar ouders kreeg om te trouwen. Coby’s antwoord was heel duidelijk: ”Mag ik niet trouwen, dan zorg ik wel dat ik moet trouwen”. En zo gebeurde het dat Sjoerd en Coby 25 juli 1957 met toestemming gingen trouwen in Amsterdam en twee jaar later in september hun eerste dochter werd geboren. Al snel volgde een tweede dochter. Na diverse Amsterdamse woningen vertrok het gezin uiteindelijk naar Uithoorn en na een aantal jaar naar Almere Verzetswijk, waar ze nu al meer dan twintig jaar wonen. De twee waren actief bij Drumband Buitenveldert waar Sjoerd deel uitmaakte van de Raad van 11 en het twee keer tot Prins Carnaval schopte. En Coby, die ging vol overgave aan de naaimachine samen met de andere dames van het gezelschap om leuke kostuums in elkaar te zetten. In de maanden mei tot en met september genoot het echtpaar van de weekenden op hun boot De Wild Duck. Deze boot hebben ze in 2015 verkocht.
Sjoerd en Coby zijn, naast ouders van hun twee dochters, inmiddels ook grootouders van vier kleindochters en overgrootouders van twee achterkleinzoons en één achterkleindochter. Een heel rijk bezit. Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde namens de gemeente het Amsterdams/Rotterdamse paar.
Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 15:07

Gerelateerd

Delen