Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd

VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby Sporrel uit Verzetswijk zijn al 60 jaar getrouwd. Hij is een echte Amsterdammer en zij een geboren Rotterdamse.
Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde het Amsterdams/Rotterdamse paar. (Foto: Fred Rotgans)

Coby en Sjoerd trouwden toen de vader van Coby van Amsterdam naar terug naar Rotterdam moest verhuizen. Maar Coby wilde bij Sjoerd blijven. Het probleem was dat Coby nog maar 20 jaar was en geen toestemming van haar ouders kreeg om te trouwen. Coby’s antwoord was heel duidelijk: ”Mag ik niet trouwen, dan zorg ik wel dat ik moet trouwen”. En zo gebeurde het dat Sjoerd en Coby 25 juli 1957 met toestemming gingen trouwen in Amsterdam en twee jaar later in september hun eerste dochter werd geboren. Al snel volgde een tweede dochter. Na diverse Amsterdamse woningen vertrok het gezin uiteindelijk naar Uithoorn en na een aantal jaar naar Almere Verzetswijk, waar ze nu al meer dan twintig jaar wonen. De twee waren actief bij Drumband Buitenveldert waar Sjoerd deel uitmaakte van de Raad van 11 en het twee keer tot Prins Carnaval schopte. En Coby, die ging vol overgave aan de naaimachine samen met de andere dames van het gezelschap om leuke kostuums in elkaar te zetten. In de maanden mei tot en met september genoot het echtpaar van de weekenden op hun boot De Wild Duck. Deze boot hebben ze in 2015 verkocht.
Sjoerd en Coby zijn, naast ouders van hun twee dochters, inmiddels ook grootouders van vier kleindochters en overgrootouders van twee achterkleinzoons en één achterkleindochter. Een heel rijk bezit. Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde namens de gemeente het Amsterdams/Rotterdamse paar.
Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 15:07

Gerelateerd

Delen