Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd

VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby Sporrel uit Verzetswijk zijn al 60 jaar getrouwd. Hij is een echte Amsterdammer en zij een geboren Rotterdamse.
Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde het Amsterdams/Rotterdamse paar. (Foto: Fred Rotgans)

Coby en Sjoerd trouwden toen de vader van Coby van Amsterdam naar terug naar Rotterdam moest verhuizen. Maar Coby wilde bij Sjoerd blijven. Het probleem was dat Coby nog maar 20 jaar was en geen toestemming van haar ouders kreeg om te trouwen. Coby’s antwoord was heel duidelijk: ”Mag ik niet trouwen, dan zorg ik wel dat ik moet trouwen”. En zo gebeurde het dat Sjoerd en Coby 25 juli 1957 met toestemming gingen trouwen in Amsterdam en twee jaar later in september hun eerste dochter werd geboren. Al snel volgde een tweede dochter. Na diverse Amsterdamse woningen vertrok het gezin uiteindelijk naar Uithoorn en na een aantal jaar naar Almere Verzetswijk, waar ze nu al meer dan twintig jaar wonen. De twee waren actief bij Drumband Buitenveldert waar Sjoerd deel uitmaakte van de Raad van 11 en het twee keer tot Prins Carnaval schopte. En Coby, die ging vol overgave aan de naaimachine samen met de andere dames van het gezelschap om leuke kostuums in elkaar te zetten. In de maanden mei tot en met september genoot het echtpaar van de weekenden op hun boot De Wild Duck. Deze boot hebben ze in 2015 verkocht.
Sjoerd en Coby zijn, naast ouders van hun twee dochters, inmiddels ook grootouders van vier kleindochters en overgrootouders van twee achterkleinzoons en één achterkleindochter. Een heel rijk bezit. Burgemeester Franc Weerwind feliciteerde namens de gemeente het Amsterdams/Rotterdamse paar.
Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 15:07

Gerelateerd

Delen