Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan

ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Almere Centrum – Weerwater. Daarmee is de Floriade weer een stap dichterbij gekomen.


In het bestemmingsplan staat aangegeven aan welke regels de inrichting van het Weerwatergebied moet voldoen. In dat gebied ligt ook het Floriadeterrein. Betrokkenen weten nu de spelregels voor bebouwing en inrichting van het gebied. Niet alleen voor de Floriade zelf, maar ook voor de woonwijk die na het evenement gestalte krijgt.
Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het bestemmingsplan. Alleen PVV, SP, GroenLinks en AP/OPA stemden tegen. Een flink aantal fracties maakte tijdens de stemronde gebruik van de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Jan Lems (D66) noemde de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘een nieuwe mijlpaal’ in de realisatie van de Floriade en de woonwijk. Ans DeSumma (SP) sprak juist van een ‘een nieuw dieptepunt’. Chris Janssen (PVV) sprak van de realisatie van ‘een megalomane droom van de elite’. “Als wij voor dit bestemmingsplan zouden stemmen waren we als PVV geen knip voor de neus waard.” De PvdA (John van der Pauw) noemde de bestemmingsplan ‘het hoogtepunt tot de realisatie naar een groene, energieneutrale, autoluwe wijk.”

Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen