Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan

ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Almere Centrum – Weerwater. Daarmee is de Floriade weer een stap dichterbij gekomen.


In het bestemmingsplan staat aangegeven aan welke regels de inrichting van het Weerwatergebied moet voldoen. In dat gebied ligt ook het Floriadeterrein. Betrokkenen weten nu de spelregels voor bebouwing en inrichting van het gebied. Niet alleen voor de Floriade zelf, maar ook voor de woonwijk die na het evenement gestalte krijgt.
Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het bestemmingsplan. Alleen PVV, SP, GroenLinks en AP/OPA stemden tegen. Een flink aantal fracties maakte tijdens de stemronde gebruik van de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Jan Lems (D66) noemde de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘een nieuwe mijlpaal’ in de realisatie van de Floriade en de woonwijk. Ans DeSumma (SP) sprak juist van een ‘een nieuw dieptepunt’. Chris Janssen (PVV) sprak van de realisatie van ‘een megalomane droom van de elite’. “Als wij voor dit bestemmingsplan zouden stemmen waren we als PVV geen knip voor de neus waard.” De PvdA (John van der Pauw) noemde de bestemmingsplan ‘het hoogtepunt tot de realisatie naar een groene, energieneutrale, autoluwe wijk.”

Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen