Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan

ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Almere Centrum – Weerwater. Daarmee is de Floriade weer een stap dichterbij gekomen.


In het bestemmingsplan staat aangegeven aan welke regels de inrichting van het Weerwatergebied moet voldoen. In dat gebied ligt ook het Floriadeterrein. Betrokkenen weten nu de spelregels voor bebouwing en inrichting van het gebied. Niet alleen voor de Floriade zelf, maar ook voor de woonwijk die na het evenement gestalte krijgt.
Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het bestemmingsplan. Alleen PVV, SP, GroenLinks en AP/OPA stemden tegen. Een flink aantal fracties maakte tijdens de stemronde gebruik van de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Jan Lems (D66) noemde de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘een nieuwe mijlpaal’ in de realisatie van de Floriade en de woonwijk. Ans DeSumma (SP) sprak juist van een ‘een nieuw dieptepunt’. Chris Janssen (PVV) sprak van de realisatie van ‘een megalomane droom van de elite’. “Als wij voor dit bestemmingsplan zouden stemmen waren we als PVV geen knip voor de neus waard.” De PvdA (John van der Pauw) noemde de bestemmingsplan ‘het hoogtepunt tot de realisatie naar een groene, energieneutrale, autoluwe wijk.”

Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen