Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan

ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Almere Centrum – Weerwater. Daarmee is de Floriade weer een stap dichterbij gekomen.


In het bestemmingsplan staat aangegeven aan welke regels de inrichting van het Weerwatergebied moet voldoen. In dat gebied ligt ook het Floriadeterrein. Betrokkenen weten nu de spelregels voor bebouwing en inrichting van het gebied. Niet alleen voor de Floriade zelf, maar ook voor de woonwijk die na het evenement gestalte krijgt.
Een meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met het bestemmingsplan. Alleen PVV, SP, GroenLinks en AP/OPA stemden tegen. Een flink aantal fracties maakte tijdens de stemronde gebruik van de mogelijkheid om een stemverklaring af te geven. Jan Lems (D66) noemde de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘een nieuwe mijlpaal’ in de realisatie van de Floriade en de woonwijk. Ans DeSumma (SP) sprak juist van een ‘een nieuw dieptepunt’. Chris Janssen (PVV) sprak van de realisatie van ‘een megalomane droom van de elite’. “Als wij voor dit bestemmingsplan zouden stemmen waren we als PVV geen knip voor de neus waard.” De PvdA (John van der Pauw) noemde de bestemmingsplan ‘het hoogtepunt tot de realisatie naar een groene, energieneutrale, autoluwe wijk.”

Artikel geplaatst op: 21 juli 2017 - 09:29

Gerelateerd

Delen