Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Gemeente bevestigt overeenkomst met camping Waterhout

ALMERE – Camping Waterhout mag tot 1 november 2018 op de huidige plek aan het Weerwater blijven, daarna moet de camping weg zijn. Dat bevestigt de gemeente vandaag. Vrijdag schreef Almere DEZE WEEK al dat er een akkoord was bereikt. De camping wordt in november dit jaar juridisch overgedragen aan de gemeente.

Campingeigenaar Tineke Fokkens met campinggasten. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Zoals deze krant al meldde werd vrijdag de vaststellingsovereenkomst al getekend. Daarna is nog koortsachtig door beide partijen overleg gevoerd. Zo moest onder meer het college nog akkoord gaan. Dat akkoord kwam er dinsdagmiddag. Afgesproken is dat de camping na het seizoen 2018 van de huidige plek aan het Archerpad verdwijnt om ruimte te maken voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022. Juridisch is de overdracht in november van dit jaar. 

"Een cruciale stap", zegt een opgeluchte wethouder Tjeerd Herrema. "We wilden er op een nette manier uitkomen met de campingeigenaren. En dat is gebeurd." In de vaststellingsovereenkomst zijn, naast een schadeloosstelling voor de overdracht van de gronden, ook afspraken gemaakt over voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar het Schateiland in Noorderplassen. Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, vindt het jammer dat ze weg moet van de huidige locatie maar staat open voor verhuizing naar de Noorderplassen." Beide partijen vinden het belangrijk om de omgeving – bewoners en organisaties – te betrekken bij dit proces. 
Fokkens: "Wij moeten natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties.” Zoals gemeldt wil de gemeente 3 miljoen euro investeren om het Schateiland klaar te maken voor vestiging van de camping. Herrema: "Die 3 miljoen euro betreft ook deels vervangingsbudget. Zo moet de brug naar het eiland toe toch al worden vervangen. Ook als de camping er niet komt. De werkelijke investering bedraagt 1,7 miljoen euro."

November
De campingeigenaren hebben tot november de tijd om definitief een knoop door te hakken. Er is een duidelijke voorkeur voor het Schateiland, maar de alternatieve optie voor Almere Haven ligt ook nog open. Herrema verwacht echter niet dat de laatste optie gelicht zal worden. "Ik ben blij dat we de camping een nieuw perspectief kunnen bieden op Schateiland. Dat willen ze het liefst. Mocht het evenwel niet haalbaar zijn op Schateiland dan kunnen de campingeigenaren geld tegemoet zien voor het afstaan van de grond. Maar we zullen ons de komende periode maximaal inspannen de camping juist te behouden voor Almere."
Uit onderzoek blijkt inmiddels dat realisatie van de camping op Schateiland in principe haalbaar is. ‘Inmiddels lopen er gesprekken met vertegenwoordigers van huiseigenaren, ondernemers, (natuur)organisaties en de provincie. Er is wel een wijziging in het bestemmingsplan voor nodig. Bewoners en organisaties zullen bij dit proces worden betrokken. En natuurlijk moet de gemeenteraad ook akkoord gaan. Dat doen we direct na de zomer. Als dat akkoord er is dan kan de onteigeningsprocedure  worden stopgezet."

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 18 juli 2017 - 15:21

Gerelateerd

Delen