Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Gemeente bevestigt overeenkomst met camping Waterhout

ALMERE – Camping Waterhout mag tot 1 november 2018 op de huidige plek aan het Weerwater blijven, daarna moet de camping weg zijn. Dat bevestigt de gemeente vandaag. Vrijdag schreef Almere DEZE WEEK al dat er een akkoord was bereikt. De camping wordt in november dit jaar juridisch overgedragen aan de gemeente.

Campingeigenaar Tineke Fokkens met campinggasten. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Zoals deze krant al meldde werd vrijdag de vaststellingsovereenkomst al getekend. Daarna is nog koortsachtig door beide partijen overleg gevoerd. Zo moest onder meer het college nog akkoord gaan. Dat akkoord kwam er dinsdagmiddag. Afgesproken is dat de camping na het seizoen 2018 van de huidige plek aan het Archerpad verdwijnt om ruimte te maken voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022. Juridisch is de overdracht in november van dit jaar. 

"Een cruciale stap", zegt een opgeluchte wethouder Tjeerd Herrema. "We wilden er op een nette manier uitkomen met de campingeigenaren. En dat is gebeurd." In de vaststellingsovereenkomst zijn, naast een schadeloosstelling voor de overdracht van de gronden, ook afspraken gemaakt over voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar het Schateiland in Noorderplassen. Tineke Fokkens, eigenaar van Camping Waterhout, vindt het jammer dat ze weg moet van de huidige locatie maar staat open voor verhuizing naar de Noorderplassen." Beide partijen vinden het belangrijk om de omgeving – bewoners en organisaties – te betrekken bij dit proces. 
Fokkens: "Wij moeten natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties.” Zoals gemeldt wil de gemeente 3 miljoen euro investeren om het Schateiland klaar te maken voor vestiging van de camping. Herrema: "Die 3 miljoen euro betreft ook deels vervangingsbudget. Zo moet de brug naar het eiland toe toch al worden vervangen. Ook als de camping er niet komt. De werkelijke investering bedraagt 1,7 miljoen euro."

November
De campingeigenaren hebben tot november de tijd om definitief een knoop door te hakken. Er is een duidelijke voorkeur voor het Schateiland, maar de alternatieve optie voor Almere Haven ligt ook nog open. Herrema verwacht echter niet dat de laatste optie gelicht zal worden. "Ik ben blij dat we de camping een nieuw perspectief kunnen bieden op Schateiland. Dat willen ze het liefst. Mocht het evenwel niet haalbaar zijn op Schateiland dan kunnen de campingeigenaren geld tegemoet zien voor het afstaan van de grond. Maar we zullen ons de komende periode maximaal inspannen de camping juist te behouden voor Almere."
Uit onderzoek blijkt inmiddels dat realisatie van de camping op Schateiland in principe haalbaar is. ‘Inmiddels lopen er gesprekken met vertegenwoordigers van huiseigenaren, ondernemers, (natuur)organisaties en de provincie. Er is wel een wijziging in het bestemmingsplan voor nodig. Bewoners en organisaties zullen bij dit proces worden betrokken. En natuurlijk moet de gemeenteraad ook akkoord gaan. Dat doen we direct na de zomer. Als dat akkoord er is dan kan de onteigeningsprocedure  worden stopgezet."

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 18 juli 2017 - 15:21

Gerelateerd

Delen