Almeerse architect brengt Hilversum in beroering

ALMERE – De Almeerse architect René van Zuuk heeft de Hilversumse bevolking aardig in beroering gebracht. Zijn woontoren ‘Belvedere’ wordt vervloekt én geprezen.
Een artist impression van Belvedere, de woontoren van de Almeerse architect René van Zuuk. (Artist impression: René van Zuuk)

Op de Facebookpagina ‘Je bent Hilversummer als…’ zijn de meeste reacties negatief op het gebouw dat direct bij de oostelijke entree (Oosterengweg) van de stad staat. ‘De wrat van Hilversum’, noemt iemand het pand smalend, daarmee verwijzend naar het bijzondere ontwerp. De onderzijde van het pand is smal, naar boven toe worden de elf woonlagen steeds breder. De balkons steken uit. Andere Hilversummers loven juist het bijzondere ontwerp daarmee verwijzend naar de Hilversumse historie waar de beroemde architect Dudok opvallende gebouwen voor ontwierp. De 55 huurappartementen in het pand worden na de zomer opgeleverd. In Almere heeft René van Zuuk ook een aantal panden gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk The Wave aan de rand van het stadscentrum, bij het Weerwater.
Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 15:38

Gerelateerd

Delen