Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Almeerse architect brengt Hilversum in beroering

ALMERE – De Almeerse architect René van Zuuk heeft de Hilversumse bevolking aardig in beroering gebracht. Zijn woontoren ‘Belvedere’ wordt vervloekt én geprezen.
Een artist impression van Belvedere, de woontoren van de Almeerse architect René van Zuuk. (Artist impression: René van Zuuk)

Op de Facebookpagina ‘Je bent Hilversummer als…’ zijn de meeste reacties negatief op het gebouw dat direct bij de oostelijke entree (Oosterengweg) van de stad staat. ‘De wrat van Hilversum’, noemt iemand het pand smalend, daarmee verwijzend naar het bijzondere ontwerp. De onderzijde van het pand is smal, naar boven toe worden de elf woonlagen steeds breder. De balkons steken uit. Andere Hilversummers loven juist het bijzondere ontwerp daarmee verwijzend naar de Hilversumse historie waar de beroemde architect Dudok opvallende gebouwen voor ontwierp. De 55 huurappartementen in het pand worden na de zomer opgeleverd. In Almere heeft René van Zuuk ook een aantal panden gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk The Wave aan de rand van het stadscentrum, bij het Weerwater.
Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 15:38

Gerelateerd

Delen