Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Almeerse architect brengt Hilversum in beroering

ALMERE – De Almeerse architect René van Zuuk heeft de Hilversumse bevolking aardig in beroering gebracht. Zijn woontoren ‘Belvedere’ wordt vervloekt én geprezen.
Een artist impression van Belvedere, de woontoren van de Almeerse architect René van Zuuk. (Artist impression: René van Zuuk)

Op de Facebookpagina ‘Je bent Hilversummer als…’ zijn de meeste reacties negatief op het gebouw dat direct bij de oostelijke entree (Oosterengweg) van de stad staat. ‘De wrat van Hilversum’, noemt iemand het pand smalend, daarmee verwijzend naar het bijzondere ontwerp. De onderzijde van het pand is smal, naar boven toe worden de elf woonlagen steeds breder. De balkons steken uit. Andere Hilversummers loven juist het bijzondere ontwerp daarmee verwijzend naar de Hilversumse historie waar de beroemde architect Dudok opvallende gebouwen voor ontwierp. De 55 huurappartementen in het pand worden na de zomer opgeleverd. In Almere heeft René van Zuuk ook een aantal panden gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk The Wave aan de rand van het stadscentrum, bij het Weerwater.
Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 15:38

Gerelateerd

Delen