Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Almeerse architect brengt Hilversum in beroering

ALMERE – De Almeerse architect René van Zuuk heeft de Hilversumse bevolking aardig in beroering gebracht. Zijn woontoren ‘Belvedere’ wordt vervloekt én geprezen.
Een artist impression van Belvedere, de woontoren van de Almeerse architect René van Zuuk. (Artist impression: René van Zuuk)

Op de Facebookpagina ‘Je bent Hilversummer als…’ zijn de meeste reacties negatief op het gebouw dat direct bij de oostelijke entree (Oosterengweg) van de stad staat. ‘De wrat van Hilversum’, noemt iemand het pand smalend, daarmee verwijzend naar het bijzondere ontwerp. De onderzijde van het pand is smal, naar boven toe worden de elf woonlagen steeds breder. De balkons steken uit. Andere Hilversummers loven juist het bijzondere ontwerp daarmee verwijzend naar de Hilversumse historie waar de beroemde architect Dudok opvallende gebouwen voor ontwierp. De 55 huurappartementen in het pand worden na de zomer opgeleverd. In Almere heeft René van Zuuk ook een aantal panden gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk The Wave aan de rand van het stadscentrum, bij het Weerwater.
Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 15:38

Gerelateerd

Delen