Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Almeerse architect brengt Hilversum in beroering

ALMERE – De Almeerse architect René van Zuuk heeft de Hilversumse bevolking aardig in beroering gebracht. Zijn woontoren ‘Belvedere’ wordt vervloekt én geprezen.
Een artist impression van Belvedere, de woontoren van de Almeerse architect René van Zuuk. (Artist impression: René van Zuuk)

Op de Facebookpagina ‘Je bent Hilversummer als…’ zijn de meeste reacties negatief op het gebouw dat direct bij de oostelijke entree (Oosterengweg) van de stad staat. ‘De wrat van Hilversum’, noemt iemand het pand smalend, daarmee verwijzend naar het bijzondere ontwerp. De onderzijde van het pand is smal, naar boven toe worden de elf woonlagen steeds breder. De balkons steken uit. Andere Hilversummers loven juist het bijzondere ontwerp daarmee verwijzend naar de Hilversumse historie waar de beroemde architect Dudok opvallende gebouwen voor ontwierp. De 55 huurappartementen in het pand worden na de zomer opgeleverd. In Almere heeft René van Zuuk ook een aantal panden gebouwd. De bekendste is waarschijnlijk The Wave aan de rand van het stadscentrum, bij het Weerwater.
Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 15:38

Gerelateerd

Delen