Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Goeie ‘vibe’ op Gestrand Festival

ALMEERDERSTRAND – De twaalfde editie van strandfestival Gestrand op het Almeerderstrand was volgens de organisatie een fantastische dag met een ‘super chille vibe’. De organisatie schat dat er tussen de 5000 en 5500 bezoekers zijn geweest.

Bezoekers van Gestrand op Strandbad Duin namen hun eigen badlakens, eten en drinken mee. Gestrand verzorgde de ruimte, muziek, een dansvloer en een gloeiendhete barbecue. (Foto: Fred Rotgans)


Gestrand begon ooit als een relaxed dagje genieten op het strand met vrienden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival met een groot aanbod aan muziek en theater. Het gratis toegankelijke strandfestival bood dit jaar voor het eerst een twaalf uur durend programma uiteenlopend van muziek, theater en beeldende kunst. Rond etenstijd werd er traditiegetrouw een groot aantal barbecues aangestoken waarop het publiek zelf meegebracht eten kon bereiden. Wie geen zin had om zelf te barbecueën kon kiezen uit een ruim aanbod aan streetfood en ook drankjes konden ter plekke gekocht worden.
Het programma van het jaarlijks terugkerende strandfestival wisselt tussen landelijk bekende acts en vooraanstaand regionaal talent. ‘Een uniek Flevolands festival. Het evenement versterkt een geluid dat te weinig in en om Almere wordt gehoord. Zowel qua programmering als qua sfeer, aankleding en beleving wijkt het strandfestival af van al het andere aanbod in de regio: oog voor het kleine, interessante of regionale’, aldus de organisatie.

Local Heroes


Speciaal voor Gestrand speelden de Almeerse 'Local-Heroes' Gitta de Ridder en de band Assorted Travellers een gezamenlijke set om het festival te openen. Gitta de Ridder vertrok in 2005 uit haar ouderlijk huis in Almere naar Tilburg om in 2008 in Londen te belanden, waar ze nu nog woont. Assorted Travellers bracht in maart dit jaar hun tweede EP 'Rustler’s Moon' uit geproduceerd door Tim Knol en speelden hun Americana/Folk songs in de Melkweg, Hedon en als voorprogramma van Henny Vrienten.

Artikel geplaatst op: 17 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen