Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Goeie ‘vibe’ op Gestrand Festival

ALMEERDERSTRAND – De twaalfde editie van strandfestival Gestrand op het Almeerderstrand was volgens de organisatie een fantastische dag met een ‘super chille vibe’. De organisatie schat dat er tussen de 5000 en 5500 bezoekers zijn geweest.

Bezoekers van Gestrand op Strandbad Duin namen hun eigen badlakens, eten en drinken mee. Gestrand verzorgde de ruimte, muziek, een dansvloer en een gloeiendhete barbecue. (Foto: Fred Rotgans)


Gestrand begon ooit als een relaxed dagje genieten op het strand met vrienden, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival met een groot aanbod aan muziek en theater. Het gratis toegankelijke strandfestival bood dit jaar voor het eerst een twaalf uur durend programma uiteenlopend van muziek, theater en beeldende kunst. Rond etenstijd werd er traditiegetrouw een groot aantal barbecues aangestoken waarop het publiek zelf meegebracht eten kon bereiden. Wie geen zin had om zelf te barbecueën kon kiezen uit een ruim aanbod aan streetfood en ook drankjes konden ter plekke gekocht worden.
Het programma van het jaarlijks terugkerende strandfestival wisselt tussen landelijk bekende acts en vooraanstaand regionaal talent. ‘Een uniek Flevolands festival. Het evenement versterkt een geluid dat te weinig in en om Almere wordt gehoord. Zowel qua programmering als qua sfeer, aankleding en beleving wijkt het strandfestival af van al het andere aanbod in de regio: oog voor het kleine, interessante of regionale’, aldus de organisatie.

Local Heroes


Speciaal voor Gestrand speelden de Almeerse 'Local-Heroes' Gitta de Ridder en de band Assorted Travellers een gezamenlijke set om het festival te openen. Gitta de Ridder vertrok in 2005 uit haar ouderlijk huis in Almere naar Tilburg om in 2008 in Londen te belanden, waar ze nu nog woont. Assorted Travellers bracht in maart dit jaar hun tweede EP 'Rustler’s Moon' uit geproduceerd door Tim Knol en speelden hun Americana/Folk songs in de Melkweg, Hedon en als voorprogramma van Henny Vrienten.

Artikel geplaatst op: 17 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen