Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Opknapbeurt vergaderzalen en raadszaal

ALMERE – Bezoekers van de Politieke Markt moeten makkelijker de weg vinden naar de vergaderzalen. Ook is de raadszaal zelf aan een opknapbeurt toe. De werkzaamheden beginnen volgende week en zullen zijn afgerond in maart.
De gang langs de fractiekamers stond donderdagavond vol verhuisdozen

De verbouwing van de raadszaal is noodzakelijk omdat de huidige zaal al 20 jaar oud is en de gemeente na de verkiezingen in maart 2018 zes extra raadsleden een plaats moet geven. Dat heeft te maken met de groei van de stad. Als gemeente met meer dan 200.000 inwoners moet Almere een gemeenteraad hebben die uit 45 personen bestaat. In het nieuwe ontwerp komt het publiek dichterbij te zitten en is de vergaderruimte beter te beveiligen.
Bovendien is de algemene toegankelijkheid van de raadzaal en vergaderkamers niet meer van deze tijd. Voor veel mensen is het lastig om naar de Politieke Markt te komen. Voor iedereen, en in het bijzonder voor minder validen, wordt het straks eenvoudiger om de Politieke Markt te bezoeken. Tenslotte wordt ook de techniek verbeterd. De Politieke Markt is straks beter online te volgen. Tegelijk met de verbouwing van de raadszaal worden ook de fractiekamers aangepakt. Nu hebben grote fracties een ruimere kamer. Straks worden alle fractiekamers even groot. Als alles volgens planning verloopt zijn de nieuwe vergaderkamers eind 2017 klaar en de nieuwe raadzaal eind januari 2018. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad op andere locaties in het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2017 - 14:06

Gerelateerd

Delen