Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

Opknapbeurt vergaderzalen en raadszaal

ALMERE – Bezoekers van de Politieke Markt moeten makkelijker de weg vinden naar de vergaderzalen. Ook is de raadszaal zelf aan een opknapbeurt toe. De werkzaamheden beginnen volgende week en zullen zijn afgerond in maart.
De gang langs de fractiekamers stond donderdagavond vol verhuisdozen

De verbouwing van de raadszaal is noodzakelijk omdat de huidige zaal al 20 jaar oud is en de gemeente na de verkiezingen in maart 2018 zes extra raadsleden een plaats moet geven. Dat heeft te maken met de groei van de stad. Als gemeente met meer dan 200.000 inwoners moet Almere een gemeenteraad hebben die uit 45 personen bestaat. In het nieuwe ontwerp komt het publiek dichterbij te zitten en is de vergaderruimte beter te beveiligen.
Bovendien is de algemene toegankelijkheid van de raadzaal en vergaderkamers niet meer van deze tijd. Voor veel mensen is het lastig om naar de Politieke Markt te komen. Voor iedereen, en in het bijzonder voor minder validen, wordt het straks eenvoudiger om de Politieke Markt te bezoeken. Tenslotte wordt ook de techniek verbeterd. De Politieke Markt is straks beter online te volgen. Tegelijk met de verbouwing van de raadszaal worden ook de fractiekamers aangepakt. Nu hebben grote fracties een ruimere kamer. Straks worden alle fractiekamers even groot. Als alles volgens planning verloopt zijn de nieuwe vergaderkamers eind 2017 klaar en de nieuwe raadzaal eind januari 2018. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad op andere locaties in het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2017 - 14:06

Gerelateerd

Delen