Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Opknapbeurt vergaderzalen en raadszaal

ALMERE – Bezoekers van de Politieke Markt moeten makkelijker de weg vinden naar de vergaderzalen. Ook is de raadszaal zelf aan een opknapbeurt toe. De werkzaamheden beginnen volgende week en zullen zijn afgerond in maart.
De gang langs de fractiekamers stond donderdagavond vol verhuisdozen

De verbouwing van de raadszaal is noodzakelijk omdat de huidige zaal al 20 jaar oud is en de gemeente na de verkiezingen in maart 2018 zes extra raadsleden een plaats moet geven. Dat heeft te maken met de groei van de stad. Als gemeente met meer dan 200.000 inwoners moet Almere een gemeenteraad hebben die uit 45 personen bestaat. In het nieuwe ontwerp komt het publiek dichterbij te zitten en is de vergaderruimte beter te beveiligen.
Bovendien is de algemene toegankelijkheid van de raadzaal en vergaderkamers niet meer van deze tijd. Voor veel mensen is het lastig om naar de Politieke Markt te komen. Voor iedereen, en in het bijzonder voor minder validen, wordt het straks eenvoudiger om de Politieke Markt te bezoeken. Tenslotte wordt ook de techniek verbeterd. De Politieke Markt is straks beter online te volgen. Tegelijk met de verbouwing van de raadszaal worden ook de fractiekamers aangepakt. Nu hebben grote fracties een ruimere kamer. Straks worden alle fractiekamers even groot. Als alles volgens planning verloopt zijn de nieuwe vergaderkamers eind 2017 klaar en de nieuwe raadzaal eind januari 2018. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad op andere locaties in het stadhuis.
Artikel geplaatst op: 15 juli 2017 - 14:06

Gerelateerd

Delen