Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Jubileumfeest BouwRAI Filmwijk

FILMWIJK – Dit voorjaar bestond het oudste deel van de Filmwijk, de BouwRAI, 25 jaar. Vrijdagavond 22 en zaterdag 23 september wordt dit jubileum in het BouwRAI-deel van de wijk gevierd met een groot feest voor jong en oud.
Zowel buiten als in huiskamers van Filmwijkers en in basisschool De Polygoon is er muziek, films, een expositie, kunst, cultuur, architectuur en rondleidingen. Ook wordt er ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een speciaal jubileumboek uitgegeven.
De woningen in de BouwRAI waren in 1992 hét voorbeeld van vernieuwend bouwen. Twee weken lang wandelden architecten, bobo’s en huizenzoekers door de wijk om de veelbesproken architectuurtentoonstelling te bezoeken. Een kwart eeuw later is de wijk nog altijd een van de meest geliefde wijken van Almere.
Kijk voor updates en nieuwtjes op www.filmwijkalmere.nl/25jaar en www.facebook.com/filmwijk25jaar. Contact met de organisatie kan per e-mail: 25jaar@filmwijkalmere.nl
Artikel geplaatst op: 12 juli 2017 - 14:24

Gerelateerd

Delen