Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Jubileumfeest BouwRAI Filmwijk

FILMWIJK – Dit voorjaar bestond het oudste deel van de Filmwijk, de BouwRAI, 25 jaar. Vrijdagavond 22 en zaterdag 23 september wordt dit jubileum in het BouwRAI-deel van de wijk gevierd met een groot feest voor jong en oud.
Zowel buiten als in huiskamers van Filmwijkers en in basisschool De Polygoon is er muziek, films, een expositie, kunst, cultuur, architectuur en rondleidingen. Ook wordt er ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een speciaal jubileumboek uitgegeven.
De woningen in de BouwRAI waren in 1992 hét voorbeeld van vernieuwend bouwen. Twee weken lang wandelden architecten, bobo’s en huizenzoekers door de wijk om de veelbesproken architectuurtentoonstelling te bezoeken. Een kwart eeuw later is de wijk nog altijd een van de meest geliefde wijken van Almere.
Kijk voor updates en nieuwtjes op www.filmwijkalmere.nl/25jaar en www.facebook.com/filmwijk25jaar. Contact met de organisatie kan per e-mail: 25jaar@filmwijkalmere.nl
Artikel geplaatst op: 12 juli 2017 - 14:24

Gerelateerd

Delen