Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Media036 verliest kort geding tegen Almere DEZE WEEK

ALMERE – De rechtbank van Lelystad heeft de voormalige lokale omroep Media036 in het ongelijk gesteld in het kort geding dat tegen deze krant was aangespannen. Ook is Media036 veroordeeld tot de proceskosten.

De omroep in liquidatie had een kort geding tegen deze krant aangespannen om een artikel van 7 juni gerectificeerd te krijgen. In het artikel stellen direct betrokkenen dat er bij Media036 sprake was van mismanagement. Ook zijn de vereffenaars van de stichting in liquidatie van mening dat zij in hun eer en goede naam worden aangetast, mede omdat er te weinig onderzoek zou zijn gedaan en geen hoor- en wederhoor is toegepast.
Almere DEZE WEEK stelde daar tegenover dat er wel degelijk goed journalistiek werk is geleverd, voldoende bronnen zijn aangeboord en feiten gecheckt. Ook stelt de krant dat Miermans herhaaldelijk geweigerd heeft journalisten van deze krant, maar ook andere media, te woord te staan. De rechter heeft de krant daarin gelijk gegeven.

Het vonnis is hier te lezen

Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 15:00

Gerelateerd

Delen