Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Geen ‘enkele’ boot loopt meer vast

ALMERE - Mensen met snelle boten en jetski’s lopen niet langer het risico dat de motor van hun boot vastloopt in de waterplanten als ze naar het Gooimeer varen. In dit meer komen  twee officiële aanvaarroutes naar het snelvaargebied. Wethouder Frits Huis van Almere en Bauke de Witte van Rijkswaterstaat Midden-Nederland legden dinsdag vanaf RWS-schip Heffesant een eerste boei in het water om deze aanvaarroutes te markeren.

Bauke de Witte van Rijkswaterstaat (links) en wethouder Frits Huis laten een boei, die de nieuwe vaarroute markeert, te water. (Foto: aangeleverd)

De snelvaarbaan  in het Gooimeer is één van de locaties die standaard gemaaid wordt. Voorgaande jaren bleek dat deze vanaf de vaargeul slecht te bereiken was vanwege de hoeveelheid waterplanten tussen de vaargeul en de snelvaarbaan. De gemaaide aanvaarroute was niet goed zichtbaar en werd vaak niet gevonden. Rijkswaterstaat overwoog vorig jaar zelfs om de baan tijdelijk te sluiten. “Dat is hiermee opgelost”, aldus Rita Braam – van Valkengoed, directeur Gastvrije Randmeren. “Vanaf dit jaar zullen de gebiedscoöperatie en Rijkswaterstaat er samen voor zorgen dat twee aanvaarroutes worden gemaaid en met betonning gemarkeerd. Elk jaar van maart tot oktober zullen de boeien in het water liggen om de routes aan te geven.”

 

Aan het Gooimeer en ook IJmeer zijn er, volgens wethouder Frits Huis, veel mensen die naar dit snelvaargebied bij Almere komen. “Zij lopen niet  langer het risico dat hun motor vastloopt in de waterplanten, nog voordat ze in het snelvaargebied zijn aangekomen.  Het is wel belangrijk dat men dan de gemarkeerde aanvaarroutes volgt.”

 

Een kaartje van de aanvaarroutes en een overzicht van de maailocaties is te vinden op: www.gastvrijerandmeren.nl.

Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 14:39

Gerelateerd

Delen