Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Geen ‘enkele’ boot loopt meer vast

ALMERE - Mensen met snelle boten en jetski’s lopen niet langer het risico dat de motor van hun boot vastloopt in de waterplanten als ze naar het Gooimeer varen. In dit meer komen  twee officiële aanvaarroutes naar het snelvaargebied. Wethouder Frits Huis van Almere en Bauke de Witte van Rijkswaterstaat Midden-Nederland legden dinsdag vanaf RWS-schip Heffesant een eerste boei in het water om deze aanvaarroutes te markeren.

Bauke de Witte van Rijkswaterstaat (links) en wethouder Frits Huis laten een boei, die de nieuwe vaarroute markeert, te water. (Foto: aangeleverd)

De snelvaarbaan  in het Gooimeer is één van de locaties die standaard gemaaid wordt. Voorgaande jaren bleek dat deze vanaf de vaargeul slecht te bereiken was vanwege de hoeveelheid waterplanten tussen de vaargeul en de snelvaarbaan. De gemaaide aanvaarroute was niet goed zichtbaar en werd vaak niet gevonden. Rijkswaterstaat overwoog vorig jaar zelfs om de baan tijdelijk te sluiten. “Dat is hiermee opgelost”, aldus Rita Braam – van Valkengoed, directeur Gastvrije Randmeren. “Vanaf dit jaar zullen de gebiedscoöperatie en Rijkswaterstaat er samen voor zorgen dat twee aanvaarroutes worden gemaaid en met betonning gemarkeerd. Elk jaar van maart tot oktober zullen de boeien in het water liggen om de routes aan te geven.”

 

Aan het Gooimeer en ook IJmeer zijn er, volgens wethouder Frits Huis, veel mensen die naar dit snelvaargebied bij Almere komen. “Zij lopen niet  langer het risico dat hun motor vastloopt in de waterplanten, nog voordat ze in het snelvaargebied zijn aangekomen.  Het is wel belangrijk dat men dan de gemarkeerde aanvaarroutes volgt.”

 

Een kaartje van de aanvaarroutes en een overzicht van de maailocaties is te vinden op: www.gastvrijerandmeren.nl.

Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 14:39

Gerelateerd

Delen