Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Crowdfunding-campagnes Almeerse filmploegen van start

STAD CENTRUM – De crowdfunding-campagnes van drie Almeerse filmploegen gaan vrijdag 14 juli van start in Café op 2. Vanaf 20.00 uur die avond zullen de filmmakers vertellen wat hun projecten inhouden en waarom het belangrijk is dat de films worden gemaakt. De films worden dan gemaakt voor de Avond van de Almeerse Film, die eind dit jaar vertoond worden.
Eduard en Rebekka worden gevolgd door de Almeerse documentairemaker. (Foto: aangeleverd)

Het gaat om korte films waarvan twee documentaires en één fictie. Binnen dertig dagen proberen de teams hun streefbedrag te bereiken via bijdragen van particulieren en bedrijven. Het eindbedrag wordt vervolgens met een kwart van het totaal aangevuld door samenwerkingspartner Cultuurfonds Almere.
De films

‘Rebekka en Eduard’ is een documentaire van Sherazade Fritze waarin zij deze zwervende Almeerders een maand lang op de voet volgt. “Ik ga het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.
Cyrus Esfandiari maakt met producent Ron Groenewoud de fictie film getiteld ‘Scratched Blue Sky’. Ze vertellen hierin het emotionele verhaal van een jonge medevluchteling Farah in een Nederlands AZC met een zwaar trauma waar familie en vrienden zich geen raad mee weten.
In ‘THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands’ volgen we de ex-vluchteling Mo Hersi op zijn wandeltocht door Nederland. Hij laat zien hoe het is voor een vluchteling om lopend van plek naar plek te gaan, zonder geld en middelen. Tegelijkertijd laat hij de functie zien van een Messenger: een persoon die het nieuws en verhalen rondbrengt als er geen radio of tv is.
De Avond van de Almeerse Film is een initiatief van crowdfundingsplatform CineCrowd wat dit jaar zijn tweede editie beleeft. Hiermee stimuleert CineCrowd de creatieve filmindustrie in de stad.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen