Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Crowdfunding-campagnes Almeerse filmploegen van start

STAD CENTRUM – De crowdfunding-campagnes van drie Almeerse filmploegen gaan vrijdag 14 juli van start in Café op 2. Vanaf 20.00 uur die avond zullen de filmmakers vertellen wat hun projecten inhouden en waarom het belangrijk is dat de films worden gemaakt. De films worden dan gemaakt voor de Avond van de Almeerse Film, die eind dit jaar vertoond worden.
Eduard en Rebekka worden gevolgd door de Almeerse documentairemaker. (Foto: aangeleverd)

Het gaat om korte films waarvan twee documentaires en één fictie. Binnen dertig dagen proberen de teams hun streefbedrag te bereiken via bijdragen van particulieren en bedrijven. Het eindbedrag wordt vervolgens met een kwart van het totaal aangevuld door samenwerkingspartner Cultuurfonds Almere.
De films

‘Rebekka en Eduard’ is een documentaire van Sherazade Fritze waarin zij deze zwervende Almeerders een maand lang op de voet volgt. “Ik ga het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.
Cyrus Esfandiari maakt met producent Ron Groenewoud de fictie film getiteld ‘Scratched Blue Sky’. Ze vertellen hierin het emotionele verhaal van een jonge medevluchteling Farah in een Nederlands AZC met een zwaar trauma waar familie en vrienden zich geen raad mee weten.
In ‘THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands’ volgen we de ex-vluchteling Mo Hersi op zijn wandeltocht door Nederland. Hij laat zien hoe het is voor een vluchteling om lopend van plek naar plek te gaan, zonder geld en middelen. Tegelijkertijd laat hij de functie zien van een Messenger: een persoon die het nieuws en verhalen rondbrengt als er geen radio of tv is.
De Avond van de Almeerse Film is een initiatief van crowdfundingsplatform CineCrowd wat dit jaar zijn tweede editie beleeft. Hiermee stimuleert CineCrowd de creatieve filmindustrie in de stad.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen