Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Crowdfunding-campagnes Almeerse filmploegen van start

STAD CENTRUM – De crowdfunding-campagnes van drie Almeerse filmploegen gaan vrijdag 14 juli van start in Café op 2. Vanaf 20.00 uur die avond zullen de filmmakers vertellen wat hun projecten inhouden en waarom het belangrijk is dat de films worden gemaakt. De films worden dan gemaakt voor de Avond van de Almeerse Film, die eind dit jaar vertoond worden.
Eduard en Rebekka worden gevolgd door de Almeerse documentairemaker. (Foto: aangeleverd)

Het gaat om korte films waarvan twee documentaires en één fictie. Binnen dertig dagen proberen de teams hun streefbedrag te bereiken via bijdragen van particulieren en bedrijven. Het eindbedrag wordt vervolgens met een kwart van het totaal aangevuld door samenwerkingspartner Cultuurfonds Almere.
De films

‘Rebekka en Eduard’ is een documentaire van Sherazade Fritze waarin zij deze zwervende Almeerders een maand lang op de voet volgt. “Ik ga het publiek zich laten verwonderen over deze twee iconische inwoners van Almere. Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.
Cyrus Esfandiari maakt met producent Ron Groenewoud de fictie film getiteld ‘Scratched Blue Sky’. Ze vertellen hierin het emotionele verhaal van een jonge medevluchteling Farah in een Nederlands AZC met een zwaar trauma waar familie en vrienden zich geen raad mee weten.
In ‘THE MESSENGER: Wat spreek jij goed Nederlands’ volgen we de ex-vluchteling Mo Hersi op zijn wandeltocht door Nederland. Hij laat zien hoe het is voor een vluchteling om lopend van plek naar plek te gaan, zonder geld en middelen. Tegelijkertijd laat hij de functie zien van een Messenger: een persoon die het nieuws en verhalen rondbrengt als er geen radio of tv is.
De Avond van de Almeerse Film is een initiatief van crowdfundingsplatform CineCrowd wat dit jaar zijn tweede editie beleeft. Hiermee stimuleert CineCrowd de creatieve filmindustrie in de stad.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 12:52

Gerelateerd

Delen