Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Bewoners dienen wensen in voor Klokhuis

POORT – Wat moet er gebeuren in en rondom het Klokhuis? De bewoners van Almere Poort konden zondag 9 juli meedenken over hun wensen voor toekomstige activiteiten in en rondom het Klokhuis. Met speciale stiften mochten ze ideeën en verzoeken op de ruiten van het markante gebouw schrijven.
Het spreekwoord 'gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen' was zondag niet van toepassing. (Foto: Interaxxie fotografie/Rolf Hendriks)

Het Klokhuis is sinds kort één van de vestigingen van Stad & Natuur Almere. De organisatie richt zich met het Klokhuis op speelse en interactieve educatie van kinderen. Centraal daarbij staan gezondheid, duurzaamheid, bouwen en wonen. Stad & Natuur wil graag weten aan welke educatieve activiteiten de bewoners van Poort behoefte hebben. Voor de bewoners was er appeltaart en kinderen konden meedoen met een workshop singer/songwriter van Daniël van der Zee.
Initiatiefnemer Joyce Grobben van Stad & Natuur sprak tientallen bezoekers, vooral kinderen en hun ouders. Ze hoorde bekende, maar ook nieuwe verzoeken. Joyce: “Kinderen vroegen bijvoorbeeld om een insectenspeurtocht en speciale duurzaamheidslessen voor scholen in Poort. Die activiteiten bieden we echter al aan in Almere, dus dat zijn zaken die we snel kunnen realiseren. Wat ik nog niet gehoord had was de vraag of we iets met water kunnen doen rondom het Klokhuis. Mensen willen graag kunnen pootjebaden op warme dagen. Een erg interessante vraag waar we over na gaan denken.”
Wie ook een idee heeft voor het activiteitenprogramma van het Klokhuis kan dat mailen naar info@stadennatuur onder vermelding van ‘Klokhuis’. Of een berichtje achter laten op de Facebook-pagina van het Klokhuis: klokhuisalmere.
Zingend door het gebouw

Zondag 16 juli om 13.30 en 15.30 uur komt ‘de zingende gids’ singer/songwriter Daniël van der Zee met unieke rondleidingen door het gebouw. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het Klokhuis dat Van der Zee al zingend en dansend vertelt. Kaartjes voor de rondleidingen kosten 2 euro en zijn te bestellen via www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen