Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Bewoners dienen wensen in voor Klokhuis

POORT – Wat moet er gebeuren in en rondom het Klokhuis? De bewoners van Almere Poort konden zondag 9 juli meedenken over hun wensen voor toekomstige activiteiten in en rondom het Klokhuis. Met speciale stiften mochten ze ideeën en verzoeken op de ruiten van het markante gebouw schrijven.
Het spreekwoord 'gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen' was zondag niet van toepassing. (Foto: Interaxxie fotografie/Rolf Hendriks)

Het Klokhuis is sinds kort één van de vestigingen van Stad & Natuur Almere. De organisatie richt zich met het Klokhuis op speelse en interactieve educatie van kinderen. Centraal daarbij staan gezondheid, duurzaamheid, bouwen en wonen. Stad & Natuur wil graag weten aan welke educatieve activiteiten de bewoners van Poort behoefte hebben. Voor de bewoners was er appeltaart en kinderen konden meedoen met een workshop singer/songwriter van Daniël van der Zee.
Initiatiefnemer Joyce Grobben van Stad & Natuur sprak tientallen bezoekers, vooral kinderen en hun ouders. Ze hoorde bekende, maar ook nieuwe verzoeken. Joyce: “Kinderen vroegen bijvoorbeeld om een insectenspeurtocht en speciale duurzaamheidslessen voor scholen in Poort. Die activiteiten bieden we echter al aan in Almere, dus dat zijn zaken die we snel kunnen realiseren. Wat ik nog niet gehoord had was de vraag of we iets met water kunnen doen rondom het Klokhuis. Mensen willen graag kunnen pootjebaden op warme dagen. Een erg interessante vraag waar we over na gaan denken.”
Wie ook een idee heeft voor het activiteitenprogramma van het Klokhuis kan dat mailen naar info@stadennatuur onder vermelding van ‘Klokhuis’. Of een berichtje achter laten op de Facebook-pagina van het Klokhuis: klokhuisalmere.
Zingend door het gebouw

Zondag 16 juli om 13.30 en 15.30 uur komt ‘de zingende gids’ singer/songwriter Daniël van der Zee met unieke rondleidingen door het gebouw. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het Klokhuis dat Van der Zee al zingend en dansend vertelt. Kaartjes voor de rondleidingen kosten 2 euro en zijn te bestellen via www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen