Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Bewoners dienen wensen in voor Klokhuis

POORT – Wat moet er gebeuren in en rondom het Klokhuis? De bewoners van Almere Poort konden zondag 9 juli meedenken over hun wensen voor toekomstige activiteiten in en rondom het Klokhuis. Met speciale stiften mochten ze ideeën en verzoeken op de ruiten van het markante gebouw schrijven.
Het spreekwoord 'gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen' was zondag niet van toepassing. (Foto: Interaxxie fotografie/Rolf Hendriks)

Het Klokhuis is sinds kort één van de vestigingen van Stad & Natuur Almere. De organisatie richt zich met het Klokhuis op speelse en interactieve educatie van kinderen. Centraal daarbij staan gezondheid, duurzaamheid, bouwen en wonen. Stad & Natuur wil graag weten aan welke educatieve activiteiten de bewoners van Poort behoefte hebben. Voor de bewoners was er appeltaart en kinderen konden meedoen met een workshop singer/songwriter van Daniël van der Zee.
Initiatiefnemer Joyce Grobben van Stad & Natuur sprak tientallen bezoekers, vooral kinderen en hun ouders. Ze hoorde bekende, maar ook nieuwe verzoeken. Joyce: “Kinderen vroegen bijvoorbeeld om een insectenspeurtocht en speciale duurzaamheidslessen voor scholen in Poort. Die activiteiten bieden we echter al aan in Almere, dus dat zijn zaken die we snel kunnen realiseren. Wat ik nog niet gehoord had was de vraag of we iets met water kunnen doen rondom het Klokhuis. Mensen willen graag kunnen pootjebaden op warme dagen. Een erg interessante vraag waar we over na gaan denken.”
Wie ook een idee heeft voor het activiteitenprogramma van het Klokhuis kan dat mailen naar info@stadennatuur onder vermelding van ‘Klokhuis’. Of een berichtje achter laten op de Facebook-pagina van het Klokhuis: klokhuisalmere.
Zingend door het gebouw

Zondag 16 juli om 13.30 en 15.30 uur komt ‘de zingende gids’ singer/songwriter Daniël van der Zee met unieke rondleidingen door het gebouw. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het Klokhuis dat Van der Zee al zingend en dansend vertelt. Kaartjes voor de rondleidingen kosten 2 euro en zijn te bestellen via www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen