Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Bewoners dienen wensen in voor Klokhuis

POORT – Wat moet er gebeuren in en rondom het Klokhuis? De bewoners van Almere Poort konden zondag 9 juli meedenken over hun wensen voor toekomstige activiteiten in en rondom het Klokhuis. Met speciale stiften mochten ze ideeën en verzoeken op de ruiten van het markante gebouw schrijven.
Het spreekwoord 'gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen' was zondag niet van toepassing. (Foto: Interaxxie fotografie/Rolf Hendriks)

Het Klokhuis is sinds kort één van de vestigingen van Stad & Natuur Almere. De organisatie richt zich met het Klokhuis op speelse en interactieve educatie van kinderen. Centraal daarbij staan gezondheid, duurzaamheid, bouwen en wonen. Stad & Natuur wil graag weten aan welke educatieve activiteiten de bewoners van Poort behoefte hebben. Voor de bewoners was er appeltaart en kinderen konden meedoen met een workshop singer/songwriter van Daniël van der Zee.
Initiatiefnemer Joyce Grobben van Stad & Natuur sprak tientallen bezoekers, vooral kinderen en hun ouders. Ze hoorde bekende, maar ook nieuwe verzoeken. Joyce: “Kinderen vroegen bijvoorbeeld om een insectenspeurtocht en speciale duurzaamheidslessen voor scholen in Poort. Die activiteiten bieden we echter al aan in Almere, dus dat zijn zaken die we snel kunnen realiseren. Wat ik nog niet gehoord had was de vraag of we iets met water kunnen doen rondom het Klokhuis. Mensen willen graag kunnen pootjebaden op warme dagen. Een erg interessante vraag waar we over na gaan denken.”
Wie ook een idee heeft voor het activiteitenprogramma van het Klokhuis kan dat mailen naar info@stadennatuur onder vermelding van ‘Klokhuis’. Of een berichtje achter laten op de Facebook-pagina van het Klokhuis: klokhuisalmere.
Zingend door het gebouw

Zondag 16 juli om 13.30 en 15.30 uur komt ‘de zingende gids’ singer/songwriter Daniël van der Zee met unieke rondleidingen door het gebouw. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het Klokhuis dat Van der Zee al zingend en dansend vertelt. Kaartjes voor de rondleidingen kosten 2 euro en zijn te bestellen via www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 10 juli 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen