Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Vader De Geus haalt met topsportdochters geld op voor Africa Classic

NOORDERPLASSEN – Met het in ontvangst nemen van een cheque van 4.400 euro op basisschool De Ontdekking is Team De Geus - bestaande uit vader Daan en zijn twee topsportdochters Lilian en Esther – dichter bij het doel gekomen om 15.000 euro op te halen voor Amref Flying Doctors.
Daan de Geus (gehurkt achter de kinderen) ontving vorige week bij basisschool De Ontdekking een cheque voor zijn stichting. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De 62-jarige vader van de windsurftweeling, die vaak vanwege wedstrijden in het buitenland is, kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen week. Mede door een sponsorloop op basisschool De Ontdekking en De Meergronden hebben zij ruim 10.000 euro opgehaald. Daarnaast stelt Giant een fiets ter veiling beschikbaar. “We zijn er nog niet, want het inschrijfgeld is 5.000 euro per persoon”, aldus Daan, die in het dagelijks leven huisarts is in de Noorderplassen.
“Wij gaan een mountainbiketocht maken rond de Kilimanjaro in Tanzania. In zes dagen leggen wij vierhonderd kilometer af, slapen wij in een driepersoonstent en bezoeken wij verschillende projecten, die worden ondersteund door organisator Amref Flying Doctors. Het doel van de sponsortocht is om geld in te zamelen voor betere gezondheidszorg in de afgelegen delen in Afrika.” “Ik heb er enorm veel zin in”, vult Esther haar vader aan. “Ik kijk wel op tegen de hitte, maar ik vind het gaaf dat wij iets kunnen betekenen voor de mensen in Afrika.”
“Ze gaan een onvergetelijke tijd tegemoet”, glimlacht Daan.
7 oktober

Het avontuur begint op 7 oktober. “Daar kijken wij enorm naar uit”, vervolgt Daan “De meiden zijn afgetraind, maar ik niet. Ik schaats wel jaarlijks tweehonderd kilometer op de Weissensee. Daarnaast fiets ik naar mijn werk en spin ik wekelijks, maar het is geen wedstrijd. We moeten vooral genieten van de fietstocht en de dankbaarheid van de mensen.”
Wie team De Geus wil ondersteunen kan een kijkje nemen op www.africaclassic.nl/team-de-geus Via de Facebook van de meiden kan geboden worden op de fiets van Giant.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 09:32

Gerelateerd

Delen