Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Vader De Geus haalt met topsportdochters geld op voor Africa Classic

NOORDERPLASSEN – Met het in ontvangst nemen van een cheque van 4.400 euro op basisschool De Ontdekking is Team De Geus - bestaande uit vader Daan en zijn twee topsportdochters Lilian en Esther – dichter bij het doel gekomen om 15.000 euro op te halen voor Amref Flying Doctors.
Daan de Geus (gehurkt achter de kinderen) ontving vorige week bij basisschool De Ontdekking een cheque voor zijn stichting. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De 62-jarige vader van de windsurftweeling, die vaak vanwege wedstrijden in het buitenland is, kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen week. Mede door een sponsorloop op basisschool De Ontdekking en De Meergronden hebben zij ruim 10.000 euro opgehaald. Daarnaast stelt Giant een fiets ter veiling beschikbaar. “We zijn er nog niet, want het inschrijfgeld is 5.000 euro per persoon”, aldus Daan, die in het dagelijks leven huisarts is in de Noorderplassen.
“Wij gaan een mountainbiketocht maken rond de Kilimanjaro in Tanzania. In zes dagen leggen wij vierhonderd kilometer af, slapen wij in een driepersoonstent en bezoeken wij verschillende projecten, die worden ondersteund door organisator Amref Flying Doctors. Het doel van de sponsortocht is om geld in te zamelen voor betere gezondheidszorg in de afgelegen delen in Afrika.” “Ik heb er enorm veel zin in”, vult Esther haar vader aan. “Ik kijk wel op tegen de hitte, maar ik vind het gaaf dat wij iets kunnen betekenen voor de mensen in Afrika.”
“Ze gaan een onvergetelijke tijd tegemoet”, glimlacht Daan.
7 oktober

Het avontuur begint op 7 oktober. “Daar kijken wij enorm naar uit”, vervolgt Daan “De meiden zijn afgetraind, maar ik niet. Ik schaats wel jaarlijks tweehonderd kilometer op de Weissensee. Daarnaast fiets ik naar mijn werk en spin ik wekelijks, maar het is geen wedstrijd. We moeten vooral genieten van de fietstocht en de dankbaarheid van de mensen.”
Wie team De Geus wil ondersteunen kan een kijkje nemen op www.africaclassic.nl/team-de-geus Via de Facebook van de meiden kan geboden worden op de fiets van Giant.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 09:32

Gerelateerd

Delen