Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Vader De Geus haalt met topsportdochters geld op voor Africa Classic

NOORDERPLASSEN – Met het in ontvangst nemen van een cheque van 4.400 euro op basisschool De Ontdekking is Team De Geus - bestaande uit vader Daan en zijn twee topsportdochters Lilian en Esther – dichter bij het doel gekomen om 15.000 euro op te halen voor Amref Flying Doctors.
Daan de Geus (gehurkt achter de kinderen) ontving vorige week bij basisschool De Ontdekking een cheque voor zijn stichting. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De 62-jarige vader van de windsurftweeling, die vaak vanwege wedstrijden in het buitenland is, kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen week. Mede door een sponsorloop op basisschool De Ontdekking en De Meergronden hebben zij ruim 10.000 euro opgehaald. Daarnaast stelt Giant een fiets ter veiling beschikbaar. “We zijn er nog niet, want het inschrijfgeld is 5.000 euro per persoon”, aldus Daan, die in het dagelijks leven huisarts is in de Noorderplassen.
“Wij gaan een mountainbiketocht maken rond de Kilimanjaro in Tanzania. In zes dagen leggen wij vierhonderd kilometer af, slapen wij in een driepersoonstent en bezoeken wij verschillende projecten, die worden ondersteund door organisator Amref Flying Doctors. Het doel van de sponsortocht is om geld in te zamelen voor betere gezondheidszorg in de afgelegen delen in Afrika.” “Ik heb er enorm veel zin in”, vult Esther haar vader aan. “Ik kijk wel op tegen de hitte, maar ik vind het gaaf dat wij iets kunnen betekenen voor de mensen in Afrika.”
“Ze gaan een onvergetelijke tijd tegemoet”, glimlacht Daan.
7 oktober

Het avontuur begint op 7 oktober. “Daar kijken wij enorm naar uit”, vervolgt Daan “De meiden zijn afgetraind, maar ik niet. Ik schaats wel jaarlijks tweehonderd kilometer op de Weissensee. Daarnaast fiets ik naar mijn werk en spin ik wekelijks, maar het is geen wedstrijd. We moeten vooral genieten van de fietstocht en de dankbaarheid van de mensen.”
Wie team De Geus wil ondersteunen kan een kijkje nemen op www.africaclassic.nl/team-de-geus Via de Facebook van de meiden kan geboden worden op de fiets van Giant.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 09:32

Gerelateerd

Delen