Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Vader De Geus haalt met topsportdochters geld op voor Africa Classic

NOORDERPLASSEN – Met het in ontvangst nemen van een cheque van 4.400 euro op basisschool De Ontdekking is Team De Geus - bestaande uit vader Daan en zijn twee topsportdochters Lilian en Esther – dichter bij het doel gekomen om 15.000 euro op te halen voor Amref Flying Doctors.
Daan de Geus (gehurkt achter de kinderen) ontving vorige week bij basisschool De Ontdekking een cheque voor zijn stichting. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De 62-jarige vader van de windsurftweeling, die vaak vanwege wedstrijden in het buitenland is, kijkt met een tevreden gevoel terug op afgelopen week. Mede door een sponsorloop op basisschool De Ontdekking en De Meergronden hebben zij ruim 10.000 euro opgehaald. Daarnaast stelt Giant een fiets ter veiling beschikbaar. “We zijn er nog niet, want het inschrijfgeld is 5.000 euro per persoon”, aldus Daan, die in het dagelijks leven huisarts is in de Noorderplassen.
“Wij gaan een mountainbiketocht maken rond de Kilimanjaro in Tanzania. In zes dagen leggen wij vierhonderd kilometer af, slapen wij in een driepersoonstent en bezoeken wij verschillende projecten, die worden ondersteund door organisator Amref Flying Doctors. Het doel van de sponsortocht is om geld in te zamelen voor betere gezondheidszorg in de afgelegen delen in Afrika.” “Ik heb er enorm veel zin in”, vult Esther haar vader aan. “Ik kijk wel op tegen de hitte, maar ik vind het gaaf dat wij iets kunnen betekenen voor de mensen in Afrika.”
“Ze gaan een onvergetelijke tijd tegemoet”, glimlacht Daan.
7 oktober

Het avontuur begint op 7 oktober. “Daar kijken wij enorm naar uit”, vervolgt Daan “De meiden zijn afgetraind, maar ik niet. Ik schaats wel jaarlijks tweehonderd kilometer op de Weissensee. Daarnaast fiets ik naar mijn werk en spin ik wekelijks, maar het is geen wedstrijd. We moeten vooral genieten van de fietstocht en de dankbaarheid van de mensen.”
Wie team De Geus wil ondersteunen kan een kijkje nemen op www.africaclassic.nl/team-de-geus Via de Facebook van de meiden kan geboden worden op de fiets van Giant.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 09:32

Gerelateerd

Delen