Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Gunter Pauli (Blue Economy) werpt licht op Almere

ALMERE – Gunter Pauli, grondlegger van de Blue Economy en initiatiefnemer van vele groene projecten over de hele wereld, gaat ook zijn licht op Almere werpen.
Gunter Pauli. (Foto: aangeleverd)

Pauli schreef meer dan vijftien boeken en is initiatiefnemer van vele duurzame projecten. Zijn ondernemerschap omvat zowel het bedrijfsleven als cultuur, wetenschap, politiek en het milieu, waarbij wordt toegewerkt naar een duurzame toekomst met zowel maatschappelijke als economische meerwaarde. Nu gaat hij in gesprek met de gemeente Almere om de mogelijkheden tot verbetering van de stad te bekijken op het gebied van water, voeding, gezondheid en huisvesting. Hij deed dat ook al in Spanje, Frankrijk en Italië. Eerst gaat Pauli de dialoog aan met wethouder en inwoners. Vervolgens zal een team van wetenschappers onder leiding van Pauli de ideeën testen, met als doel het opzetten van concrete initiatieven.
Pauli wil graag een nieuwe realiteit creëren. “De huidige businessmodellen zijn gericht op het behalen van meer winst en het verhogen van de productie, waardoor problemen blijven ontstaan. Door onze denkwijze te veranderen, zijn de oplossingen vaak simpel. Hierbij is een grote rol weggelegd voor kinderen, zij zijn de toekomst.”
Om deze reden zet Gunter Pauli zijn gedachtegoed om in fabels: beelden waarbij de wetenschap en duurzaamheid bij kinderen inzichtelijk worden gemaakt. Volgens hem is de maatschappij voor het eerst beland in een situatie waarbij verwacht wordt dat onze kinderen het slechter zullen hebben dan wij. Zijn droom is dat kinderen het in de toekomst het veel beter gaan doen dan wij nu. Een stap in de richting van de nieuwe realiteit wordt gemaakt met een gesprek in Almere.

Big Improvement Day

Het idee om met Almere in gesprek te gaan, is twee jaar geleden ontstaan tijdens de Big Improvement Day. Op dit evenement waarbij overheden en het bedrijfsleven samenkomen, wordt gekeken naar wat er goed gaat in Nederland en krijgen innoverende ideeën een podium.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 09:14

Gerelateerd

Delen